Obavijesti

Sport

Komentari 113

Modrić: Odmah potpisujem mirovinu ako osvojimo SP! Dalić: Znam sastav za Maroko

Modrić: Odmah potpisujem mirovinu ako osvojimo SP! Dalić: Znam sastav za Maroko

Imao sam dileme oko sastava, ali odabrao sam za sutra ono najkvalitetnije što se tiče brzine, agilnosti, energije i iskustva. Ekipa će biti na nivou. Livaja se oporavio, uključio se u trening, rekao je Dalić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu igra susret prvog kola skupine F na Svjetskom prvenstvu u Katru protiv Maroka. Susret počinje u 11 sati, a igrat će se na stadionu Al Bayt u Al Khoru. 

Pokretanje videa...

Gibon Kent 00:44

Susret su najavili kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić. Utakmicu će suditi Argentinac Fernando Rapallini (44), a pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Juan Pablo Belatti i Diego Bonfa, dok je četvrti sudac Peruanac Kevin Ortega.

- Danas smo vidjeli da je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, Tunis odigrao neodlučeno s Danskom i nema lakih utakmica. Očekujemo tešku utakmicu, cijenimo ih i respektiramo. Svi dobro igraju, svi su se dobro pripremili i iznenađenja su moguća. Mi ćemo ući maksimalno motivirani, uz veliki respekt prema protivniku - rekao je izbornik Zlatko Dalić u uvodu. 

Luku Modrića je, pak, dočekalo pitanje o ostanku u Realu.

- Nisam donio nikakvu odluku o ostanku u Real Madridu. Na umu mi je samo Svjetsko prvenstvo i reprezentacija, a do kud ćemo stići ćemo vidjeti. Vjerujemo u naše mogućnosti, moramo biti skupa kao u zadnjim utakmicama i ako ćemo tako igrati možemo očekivati puno pozitivnih stvari. Čeka nas teška utakmica.

Jeste li zadovoljni s radom momčadi i znate li postavu za Maroko?

- Iskoristili smo ovo kratko vrijeme da se priviknemo na vrijeme, klimu i uvjete koji nas čekaju. Jako sam zadovoljan, dečki su maksimalno odradili svoj posao, spremni su za utakmicu. Imao sam dileme oko sastava, ali odabrao sam za sutra ono najkvalitetnije što se tiče brzine, agilnosti, energije i iskustva. Ekipa će biti na nivou. Livaja se oporavio, uključio se u trening. Imamo puno iskustva u ekipi, puno mladosti i taj miks je dobar. Utakmica je jako izazovna i trebat će nam pameti, iskustva i energije. Neću kvariti običaj pa neću govoriti o sastavu. Vjerujem da smo dobro izabrali. - rekao je izbornik Zlatko Dalić, a Modrić dodao:

 
KATAR 2022 - Zlatko Dalić i Luka Modrić prije konferencije za medije prošetali su zelenim tepihom

- Osjećam se jako dobro, postoji pozitivna trema i iščekivanje. Sretan sam što sam opet tu na SP-u po četvrti put, uzbuđen predvoditi Hrvatsku na velikom natjecanju. Mislim da smo jako dobro radili ovih pet dana otkako smo tu. Trenirali smo ujutro da se priviknemo na vrijeme u koje igramo. Spremni smo i željni, jedva čekamo utakmicu. 

Kako bi usporedio SP u Rusiji 2018. godine i SP u Kataru, je li u boljoj formi?

- Ne volim uspoređivati te godine. Ja sam u jako dobrom fizičkom stanju što sam pokazao i u klubu i u reprezentaciji. Osjećam se dobro, spreman sam i zdrav, što je najvažnije. Nema smisla uspoređivati ovo danas i ono što je bilo.

Koliko znate u Maroku?

- Napravili smo analizu i jako dobro ih poznajemo. To je sjajna reprezentacija s izvrsnim pojedincima na svim pozicijama. Ziyech, Mazraoui, Hakimi... Ne bih komentirao odlazak Vahida Halilhodžića koji je napravio sjajnu reprezentaciju. Oni će biti jako motivirani i mi očekujemo velikog i teškog protivnika - rekao je Dalić, kapetan dodao:

- Jako dobra momčad s puno fenomenalnih igrača u velikim klubovima. Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe prema kojoj imamo jako veliki respekt. Morat ćemo biti na najboljem mogućem nivou da izvučemo dobar rezultat.

 

Cristiano Ronaldo rekao je da će se umiroviti ako osvoje SP, hoćeš li i ti?

- Daj Bože da se to dogodi i da osvojimo SP. Hoću li se odmah umiroviti, ne znam.  Ako je to potrebno za osvajanje, potpisujem odmah da se i ja umirovim ha-ha. Što se tiče poruke za navijače, dat ćemo maksimum, kao i uvijek kad obučemo ovaj dres, pokušat ćemo napraviti sve da budu ponosni i zadovoljni s našim igrama, dat ćemo maksimum da predstavljamo Hrvatsku na najbolji mogući način i da nam budu podrška, kao što su uvijek i bili - rekao je Modrić.

KATAR 2022 - Zlatko Dalić i Luka Modrić prije konferencije za medije prošetali su zelenim tepihom

Za neke je Mundijal u ovo doba godine pun pogodak, a neki to kritiziraju. Što kaže Luka?

- Teško je reći je li ovaj termin bolji ili lošiji. Možda je plus da smo svi u punoj snazi u sredini sezone, a ne na kraju kad dosta igrača može biti umorno što nekima bude i alibi. Vidjet ću sutra kad krene je li bolje ili ne.

 Je li fer reći da je ovo hrvatska reprezentacija koja na SP dolazi s najboljim gardom?

-  Mi smo došli s dobrim rezultatima iz Lige nacija, pokazali smo dobre utakmice i kvalitetne, drugačije nas se gleda nego u Rusiji. Mi znamo svoj cilj i svoj put, ne želimo biti goropadni što se tiče najava. Vrijedimo, to znamo, moramo biti realni i objektivni, spremit se za svakog protivnika. Znam da je pritisak velik i očekivanja su velika, nećemo upasti u zamku, znamo što možemo, vjerujemo i idemo korak po korak. Nema euforije, imamo dobar gard i dobre nastupe, najvažnije je dati sve od sebe, a za koliko će to biti dovoljno, vidjet ćemo - kazao je izbornik, a Modrić se nadovezao:

- Hrvatsku su uvijek svi respektirali, ali ti rezultati na SP-u u Rusiji i Ligi nacija, svi imaju veći respekt prema nama. Mi moramo ostati skromni i ponizni, ne zanositi se velikim izjavama. Dati maksimum što možemo, na kraju ćemo vidjeti koji će to biti rezultat. Nekad te rezultat nagradi, nekad ne. Garantirat ništa ne možemo. 

Modriću je ovo čak četvrti nastup na SP-u. Sanjao je kao dijete predvoditi reprezentaciju, a to radi već od 2006. godine.

- Sanjao sam da ću igrati 1998. godine kad je Hrvatska osvojila treće mjesto u Francuskoj. Gledao sam ih kao navijač i zamišljao sam sebe u toj situaciji u dresu svoje zemlje. Nema veće časti od toga. Hvala bogu, sve mi se ostvarilo. Moj put nije bio lagan, ali najbolje stvari nikad ne dolaze lako i zato sam na njih još više ponosan.

Kalinjingrad: Dobro raspoloženi Luka Modrić i Zlatko Dalić na konferenciji za medije

Odgovara li vam ovaj šušur, kakvog nije bilo uoči SP-a u Rusiji?

- Ne volim šušur, ja volim mir. Mir imamo, mi u tome živimo. Hrvatska je postala značajna u svijetu, ne znam koje su u zadnjih 20 godina osvojili dvije medalje, a nitko nije tako mal kao mi. Zato i treba taj šušur oko nas, mi se spremamo u miru. Bitno je kako startamo, prva utakmica nije ključna, ali je jako bitna - rekao je Dalić.

Kako bi Modrić usporedio SP u Rusiji i ono u Kataru?

- Dosta igrača iz Rusije više nije tu. Sada su s nama neki mlađi koji su donijeli neku novu energiju, ali ima i senatora koji im pomažu, a od svih se očekuje da daju maksimum da ostave svaki atom snage na terenu kako bi ostvarili uspjeh.

Što misli o svojim uspjesima?

- Nikad nisam sebe stavljao u prvi plan, najvažnije je što će napraviti momčad. Osobne stvari dolaze tek nakon ekipe, dobar rezultat uvijek izbaci nekog pojedinca. Nikada nisam stavljao osobne interese ispred ekipe. Ali, svi imaju isti cilj, dati maksimum i otići što dalje.

Mnogi kažu da si jedan od najboljih veznjaka u povijesti, što ti na to kažeš?

- Na to pitanje ja ne mogu dati odgovor, to je za neke druge ljude. Što je sljedeće za mene? Ne razmišljam toliko daleko, za mene sada postoji samo utakmica s Marokom.

Igrao je s nekoliko igrača iz Maroka.

- Mogu samo reći sve najbolje o njihovim igračima, sami klubovi u kojima igraju su pokazatelj njihove kvalitete. Odlična momčad koja ima strašne pojedince koji igraju u velikim klubovima. Razmišljamo samo o Maroku, poslije toga ćemo razmišljati o ostalima. Sutrašnja je prioritet, naglašavamo da je važno kako otvorimo natjecanje. Protiv Maroka je krucijalna, tako ćemo pristupiti. Nadam se da ćemo odigrati na našoj razini. Neće biti lako, čeka nas teška i nezgodna reprezentacija, ali slažem se da je otvaranje SP-a važno za daljnji ambijent i atmosferu. Nakon toga ostaju dvije utakmice, ali sutra je ključna utakmica.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Croatia Training
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica