Obavijesti

Sport

Komentari 1

Modrić jedini Hrvat na listi za najboljeg igrača svijeta

Modrić jedini Hrvat na listi za najboljeg igrača svijeta
1

Luka može igrati gdje god hoće, u svakom klubu na svijetu, rekao je prije nekoliko mjeseci izbornik Bilić pod čijim je vodstvom Luka ekplodirao

VIDEO

U to vrijeme Luka Modrić s obitelji živio je u zadarskom hotelu Kolovare kao prognanik iz Zatona Obrovačkog. Bila je to sredina devedesetih. Nitko nije mogao pretpostaviti kakav će igrač postati taj mali koji svaki dan uporno pješači na treninge pionira NK Zadra u bivšoj vojarni Ante Banina. Nitko osim njegova prvog učitelja, pokojnog Domagoja Bašića.
Njega Luka nije zaboravio ni danas kad je na Fifinoj listi 42 igrača, među kojima će se birati najbolji na svijetu uz Kaku, Ronaldinha, Messija i njegovo ime. Luka Modrić - Hrvatska!
- Domagoj je bio moj najdraži trener - govori Luka i danas za čovjeka, koji je preminuo prerano - navodno od “overdosea”.
Nedugo nakon Domagojeve smrti njegov otac Tomislav Bašić odveo je malog Modrića u Zagreb, u Dinamo. Splićani nisu bili zainteresirani, uzeli su Marija Grgurovića, koji nikad nije postao igrač kakav je mogao biti. Zato je Modrić premašio sva očekivanja, više nema dvojbe da je riječ o svjetskoj klasi.
- Luka može igrati gdje god hoće, u svakom klubu na svijetu. Svugdje bi imao mjesta - rekao je prije nekoliko mjeseci Slaven Bilić, hrvatski izbornik, pod čijim je vodstvom Luka Modrić odjedanput “eksplodirao”.
U 22. godini nezamjenjivi je reprezentativac, kao Dalmatinac uspio je postati kapetan zagrebačkog Dinama, kandidat je za najboljeg igrača svijeta.
Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić prije nekoliko mjeseci je za njega odbio ponude Šahtara, Ajaxa, Arsenala, Evertona. Neki od njih navodno su bili spremni platiti 22 milijuna eura za maloga koji je nogomet učio igrati na parkiralištu ispred hotela Kolovare. Mali je uspio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu