Obavijesti

Sport

Komentari 97

Modrić: Ovako se bori za dres Hrvatske! Navijači, bodrite nas

Modrić: Ovako se bori za dres Hrvatske! Navijači, bodrite nas
1

Ovdje je bilo biti ili ne, znali smo da nam igra samo pobjeda što je možda i bolje nego da se moglo proći i s remijem. Bila je ovo utakmica za karakterne igrače, kaže Luka Modrić

VIDEO

U ovoj utakmici bilo je najbitnije da pokažemo karakter i ostavimo srce na terenu i to smo napravili. Prvo poluvrijeme smo napravili sve što je trener tražio od nas. Ukrajina nam nije praktički stvorila niti jednu opasniju priliku. Svaka čast dečkima na borbenosti i zalaganju. No, moram reći, nismo napravili ništa još, tek smo u play-offu. Moramo ovo dobro zapamtiti jer ovako se igra i bori za Hrvatsku, rekao je naš kapetan i najbolji hrvatski igrač u ovim kvalifikacijama Luka Modrić.

VIDEO

Izjava Davora Šukera nakon velike pobjede protiv Ukrajine: " Šok terapija je uspjela!" Reporter: Antonio Bevanda

Posted by 24sata on Monday, October 9, 2017

Ponajbolji veznjak svijeta i u Kijevu je pokazao zašto ga svijet toliko cijeni, njegova asistencija za prvi gol pravo je remek-djelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovdje je bilo biti ili ne biti, znali smo da nam igra samo pobjeda što je možda i bolje nego da se moglo proći i s remijem. Bila je ovo utakmica za karakterne igrače i mi smo danas pokazali karakter. Nažalost mogli smo to i prije riješiti, ali ne ide uvijek kako bismo htjeli.

Plan je ispunjen, barem za ovu utakmicu. Sad slijedi mjesec dana priprema za dodatne kvalifikacije.

- Ispunili smo u ovoj utakmici sve do sitnica što smo se dogovorili, ali neshvatljivo mi je što se dogodilo u onih zadnjih pola sata protiv Finske. Ponavljam, ovo nam treba ostati u glavi jer upravo tako trebamo igrati i zalagati se u dresu Hrvatske.

U dodatnim kvalifikacijama Hrvatska će biti nositelj.

- Vjerujemo u odlazak na SP, vjerovali smo i prije. Poručujem navijačima da nas i dalje bodre jer mi ćemo se boriti za Hrvatsku do samog kraja - zaključio je kapetan.

Kramarić: Kući se vraćamo sa smiješkom

Ako je Luka Modrić heroj ovih kvalifikacija, onda je Andrej Kramarić apsolutni heroj ove utakmice. Dva gola Ukrajini kao hvala izborniku na povjerenju.

- Moram reći da sam sretan i zadovoljan s ova dva gola, sigurno ću ih pamtiti. Ali treba reći kako još nije završena priča i čekaju nas dvije teške utakmice. Potrošili smo se fizički i psihički, pripremili smo se jako dobro. Ostaje nam žao primljenog gola zadnju utakmicu protiv Finaca, mogli smo to još bolje riješiti - kaže Kramarić.

Ono što Hrvatskoj nije pošlo za rukom u prijašnjim utakmicama, ovoga puta riješio je Krama.

- Igrali smo strpljivo, onako kako smo se dogovorili. Igrali smo pametno i pričekali tu šansu. Nekad se Ukrajina morala otvoriti, uspio sam iskoristiti tu šansu. Sretan sam što se možemo veseliti s našim narodom večeras, znamo što želimo i kako želimo igrati.

S novim izbornikom zasjao je i 'novi' Kramarić.

- Izbornik? U ova dva dana nismo mogli puno toga napraviti, ali jasno nam je dao do znanja kako svatko od nas treba stajati. Igrali smo strpljivo, kako nam je i dao zadatke. Sačekali smo te prilike i sad se možemo kući vratiti sa smiješkom i pričekati te protivnike.

Mitrović: Vrlo važna pobjeda

Matej Mitrović ponovno je bio prvotimac te odradio kvalitetan posao u tandemu s Dejanom Lovrenom. Njih su dvojica prvi put zajedno igrali i to partnerstvo ispalo je kao dobitna kombinacija.

- Vrlo važna pobjeda, to je samo jedan dio koji smo ostvarili. Čeka nas još bitniji dio, odigrali smo kako smo se dogovorili i pobijedili - rekao je stoper za početak.

Što je rekao izbornik na poluvremenu u svlačionici?

- Držali smo se onog što smo se dogovorili i pokušavali to pokazati na terenu. Morali smo još jače. Nije on mogao puno toga odraditi, morali smo se skupiti sve zajedno i to odraditi.

Protivnik u doigravanju?

- Nemam nekakve želje u playoffu. S Lovrenom sam igrao prvi put i pobijedili smo, to je najbitnije.

Subašić: Nadam se ćemo privući narod

Danijel Subašić sačuvao je mrežu netaknutom u Kijevu.

- Nakon šoka protiv finske bilo je teško psihički se dignuti, ali pokazali smo mnogo puta kao i do sada da smo jaki u tome i zasluženo pobijedili danas. Bilo je u početku teško, ali na kraju slatka pobjeda

Je li bilo teško u poluvremenu? Niste dobro izgledali u prvom dijelu, što je izbornik rekao u poluvremenu?

- Pa ništa, kao i prije utakmice izbornik je od na tražio neke stvari i da se držimo toga, to smo u nastavku radili isto i na kraju se isplatilo, taktika i čekanje, dobar blok od iza. Svaka čast dečkima, treba nekad imati i sreće, to je tako, nije nas pomazila kroz ove kvalifikacije dosta puta. Zadovoljni jesmo, idemo u baraž, opet moramo dat sve od sebe, nadamo se da ćemo privući narod da se vrati reprezentaciji.

Kako je bilo proživljavati posljednja tri dana nakon smjene izbornika?

- Nikako, jako teško...Kako bi bilo, zao mi je šefa, ali to je nogomet. Zaboravit što je bilo iza nas. 

Izbornik Zlatko Dalić je rekao da je imao dogovor samo za ovu utakmicu, očekujete li ga i u baražu?

- Ne znam, to nije pitanje za mene, bio je s nama super, ali to je pitanje za neke druge.

Želje u ždrijebu?

Nema želje, želja je da mi izgledamo kao večeras, drugi su nebitni ako smo mi ovakvi.

Vrsaljko: Najbolje se osjećam na desnom beku

Šime Vrsaljko u Kijevu je zaigrao na poziciji lijevog beka.

Pobjeda, san o Rusiji i dalje živi?

- Je, teška utakmica, ali smo pokazali karakter, bili smo pravi kad je najvažnije. Večeras smo bili momčad, bili smo organizirani, pokazali smo to na terenu, ostvarili smo to po što smo došli i to je najbitnije.

- Kako je bilo zaigrati na lijevom boku nakon dugo vremena?

- Pa gledajte, izbornik je to zatražio od mene i u ovakvoj utakmici nema mjesta razmišljanju, na prvom mjestu je momčad pa onda neke naše stvari. Nije mi bio problem, ali najbolje se osjećam na desnom beku.

Što ste sami sebi rekli Šime u ova posljednja dva dana, kad ste došli do zida i kad ste shvatili da je ovo zadnja šansa?

- Dođete do zida, onda vam je sve jasno, zadnja šansa. Bili smo svjesni toga, bilo smo svjesni važnosti utakmice, ali to daje pozitivnu nervozu, ali ta se nervoza pretvorila u energiju.

Ozljeda?

- Nije ozljeda, malo jače zatezanje u aduktoru pa je bilo fer da uđe svježiji igrač.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe