Sport

Komentari 3

Modrić tek treći koji je zabio na rođendan! Ali jedini dvaput

Modrić tek treći koji je zabio na rođendan! Ali jedini dvaput

Modrić je na isti dan zabio Malti 2011., Mario Stanić bio je strijelac na dan kad je 1996. napunio 24 godine, a Davor Vugrinec 2001. kad je proslavio 26. rođendan. Svi u pobjedama Hrvatske. Do jučer...

Luka Modrić, kao i svi naši igrači, zamijenio bi svoj gol za pobjedu reprezentacije. Jer 'vatreni' su kroz godine izgradili takav kult.

Tako mu ni rođendanski dar koji si je poklonio u Bakuu - a Bruno Petković ga 'umotao' izborivši jedanaesterac - nije donio preveliku sreću.

Pogodio je kapetan s bijele točke, zabio svoj 15. gol za reprezentaciju u 124. nastupu, ali Hrvatska je odigrala samo 1-1 s Azerbajdžanom.

Zanimljivo, Modriću je to drugi put da je zabio gol za Hrvatsku na rođendan. Prvi je bio 9. rujna 2011. u domaćoj pobjedi nad Maltom 2-0.

- U reprezentaciji sam već skoro 14 godina i možda samo dva-tri rođendana nisam slavio ovdje. Drago mi je što mogu slaviti s vama - govorio je Luka suigračima koji sat prije utakmice, režući tortu.

Tako mu je to kad je rođen u terminu važnih utakmica...

I dok, recimo, Davor Šuker nikad nije mogao biti strijelac na rođendan, jer rođen je 1. siječnja, samo su još dvojica igrača u povijesti zabijali golove za hrvatsku reprezentaciju istoga datuma kad su rođeni.

AFP

Mario Stanić to je uspio 10. travnja 1996. kad je napunio 24 godine u pobjedi nad Mađarskom 4-1, a isti je rezultat bio 24. ožujka 2001. kada su 'kockasti' pobijedili Latviju, a jedan od strijelaca bio je Davor Vugrinec, na dan kad je napunio 26 godina.

Najčitaniji članci