Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mogić osmi; Blaškovićev osobni rekord nije dovoljan za finale...

Mogić osmi; Blaškovićev osobni rekord nije dovoljan za finale...
1

Pretposljednji dan Europskog plivačkog prvenstva donio je Marinu Rogiću osmo mjestu u finalu na 800 metara slobodno, a Blaškovićev osobni rekord na 50 metara dovoljan tek za deseto mjesto

VIDEO

Splićanin Marin Mogić osvojio je osmo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara slobodnim načinom, kojom je započeo večernji dio programa pretposljednjeg dana Europskog plivačkog prvenstva u Glasgowu, a u kojoj je do naslova europskog prvaka doplivao 22-godišnji Ukrajinac Mihailo Romančuk.

Mogić je u finale ušao s trećim rezultatom kvalifikacija (7:51.78 minuta), što je bilo i vrijeme novog hrvatskog rekorda. Nažalost, dan poslije odličnog kvalifikacijskog nastupa, 19-godišnji Splićanin nije uspio ponoviti isto i u finalu, u kojem su plivači bili značajno brži. Mogić je u finalu plivao 7:58.03, što je nešto brže od njegovog prijašnjeg državnog rekorda (7:58.65) postignutog u ožujku ove godine.

Romančuk je do pobjede stigao s najboljim svjetskim vremenom u ovoj sezoni (7:42.96). Srebro je osvojio branitelj naslova iz Londona Talijan Gregorio Paltrinieri (7::45.12), a bronca je pripala Nijemcu Florianu Wellbrocku (7:45.60).

Osobni rekord za Blaškovića

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Puljanin Bruno Blašković završio je na diobi 10. mjesta nastup u polufinalu na 50 m slobodnim načinom na Europskom plivačkom prvenstvu u Glasgowu, gdje je u srijedu sa 22.06 sekundi isplivao osobni rekord i najbolji hrvatski rezultat za mlađe seniore, a finale mu je 'pobjeglo' za tri stotinke.

Blašković je imao isto vrijeme kao i Talijan Luca Dotto, nekadašnji svjetski doprvak iz 2011. na 50 m slobodno, i u statusu je rezerve za finale. Sa 22.03 naš bi 20-godišnji plivač imao mjesto u finalu. Njegovih 22.06 zadovoljavaju olimpijsku A normu za Igre 2020. godine u Tokiju.

Najbrže vrijeme polufinala, ujedno i rekord europskih prvenstava, postavio je Britanac Benjamin Proud sa 21.11 sekundi, što je samo 20 stotinki sporije od svjetskog rekorda.

Finale na 50 m slobodno na rasporedu je u četvrtak (17.50 sati), posljednjeg dana Europskog prvenstva u Glasgowu, kada će se u kvalifikacijama na 4 x 100 m mješovito naći i hrvatska muška štafeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova