Obavijesti

Sport

Komentari 17

Morbidna proslava naslova u Sarajevu! Palili su lijes rivala

Morbidna proslava naslova u Sarajevu! Palili su lijes rivala
5

Natjecateljska komisija Nogometnog saveza BiH donijela je odluku o prekidu Premijer lige, a ta vijest razveselila je navijače Sarajeva čiji klub je osvojio peti naslov. A 'Horde zla' su to žestoko proslavile...

VIDEO

Sjećate se igrača s magičnom ljevicom kojeg je Torcida obožavala, a bio je na korak od odlaska u Inter Milano, kako je on sam tvrdio. Na kraju je sve propalo, a za propali transfer optužio je Zdravka Mamića i Marcela Brozovića.

Riječ je o Tinu-Svenu Sušiću (28) koji je posljednji nastup za Hajduk upisao prije četiri godine u porazu od Maccabija u play-offu za Europsku ligu. Infarktna utakmica u kojoj su Izraelci sretno prošli na jedanaesterce i bacili hajdukovce u plač. BiH nogometaš sa suzama u očima je na centru promatrao sve i znao da je njegova era u Hajduku završila nakon četiri godine. Bio je na vrhuncu karijere, ali u tome trenutku kao da je njegov razvoj stao.

HNK Hajduk - GNK Dinamo

Otišao je u belgijski Genk za dva milijuna eura, ali nigdje nije ni blizu pokazivao ono zbog čega je bio jedan od najboljih u Hajduku. Nije nigdje uspio steći afirmaciju, selio se u Venlo, Maccabi Tel Aviv, Hartberg, Royal Antwerp, ali sve je završavalo debaklom za njega. Sve dok mu ruku spasa nije pružilo Sarajevo.

Skupio je za njih dva nastupa, no i to mu je bilo dovoljno za prvi naslov u prvenstvu u karijeri! Natjecateljska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je donijela odluku o prekidu Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine, sve je potvrdio i Izvršni odbor, a Sarajevo je tako obranilo naslov koje je  osvojilo i prošle godine.

Sušić je s Hajdukom osvojio Kup 2013. godine, ali nikada naslov nacionalnog prvaka. A to su navijači Sarajeva žestoko proslavili na ulicama glavnog grada BiH. No pomalo i morbidno.

Novu titulu iskoristili su kako bi malo likovali i provocirali gradske rivale iz Željezničara, a za to su osmislili posebnu predstavu. Naime, preko stotinu navijača FK Sarajeva okupilo se na ulicama i sa sobom nosili lijes koji je bio pokriven zastavom Željezničara uz natpis: 1921-2020. Na kraju su i zapalili lijes.

'Horde zla' su ovom provokacijom htjele slikovito prikazati da im mrski rival i ove godine gleda u leđa, no možda su ipak malo pretjerali u ovome morbidnom slavlju. Ovo je Sarajevu peti naslov u nacionalnom prvenstvu BiH. Iako liga nije odigrana do kraja i odluka je donesena za stolom, navijači su ovaj naslov proslavili najžešće dosad.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba