Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mornar čeka Savonu: U Splitu dugo nije bilo takve utakmice

Mornar čeka Savonu: U Splitu dugo nije bilo takve utakmice
1

Trema i nervoza nas tresu. Ovo je za nas jako velika utakmica, prilika da se napune tribine. Interes je izrazito velik, rekao je trener Mornara Zdeslav Vrdoljak

VIDEO

Uoči prve utakmice četvrtfinala Eurokupa, u kojoj će vaterpolisti Mornar Brodospasa u subotu u 20 sati ugostiti talijansku Savonu, trener Mornara Zdeslav Vrdoljak priznao je kako se u momčadi osjeća posebna atmosfera kakve dugo nije bilo.

- Trema i nervoza nas tresu, pitamo se jesmo li napravili sve što je trebalo. Osobno sam uvjeren da jesmo, vjerujem u našu dobru igru i pobjedu, a hoće li nam to biti dovoljno pred uzvrat, to ćemo tek vidjeti. Važno je da kao momčad rastemo iz utakmice u utakmicu i zato se nadamo najboljem – kazao je Vrdoljak i dodao:

- Puno utakmica našeg protivnika smo odgledali, raspitali smo se i dobro znamo što nas čeka. Savona je, kako se to popularno kaže, momčad složena od iskusnih i mladih igrača. Oni imaju najbolju školu vaterpola u Italiju, imaju i nekoliko reprezentativaca koji su nastupali na velikim natjecanjima. Plivački su jako moćni, oni čak i jednom Reccu prodaju kontre, tako da trebamo biti jako oprezni.

Trener Mornara nema posebnu želju pred uzvrat.

- Najbolje bi bilo da završi ''što više – nula'' za nas. Ali važnija od razlike je naša dobra igra, jer ni četiri - pet razlike ne bi značilo neku sigurnost i spokoj pred uzvrat. Ovo je za nas velika utakmica, prilika da se napune tribine. Interes je velik, ulaznice se dobro prodaju, ne znam kad se zadnji put igrala ovakva utakmica u Splitu. Fantastičan je iskorak napravljen zbog regionalne lige, puno je više jakih utakmica, tv prijenosi pridonose popularnosti, što je za nas fantastično, jer imamo puno mladih igrača, za koje je ovo neprocjenjivo iskustvo. Ako pobijedimo Savonu, i u sljedećem kolu protiv Zvezde će tribine opet biti pune.

Kapetan Marin Ban vjeruje u uspjeh svoje momčadi.

- Spremni smo, fokusirani, sve ide kako treba... Očekujemo dobu igru i pozitivan ishod, a poseban naglasak moramo staviti na obranu i zatvaranje kontra napada. Ovo je tek prvo poluvrijeme, čeka nas i uzvrat u Italiji, ali sveukupno se nadam prolazu u polufinale.

Iako je ovo veliki uspjeh Mornara, kapetan ne krije kako svi očekuju i o koraku dalje.

- Svi priželjkujemo prolaz. Realno, mislim da smo kvalitetniji od njih i da bi trebali proći dalje, no oprezni smo, nema smisla razmišljati o bilo čemu drugom osim o Savoni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani