Obavijesti

Sport

Komentari 99

Čudesna bajka još traje: Danci srušili Češku za polufinale Eura!

Čudesna bajka još traje: Danci srušili Češku za polufinale Eura!
4

Danska reprezentacija izborila je odlazak u polufinale Eura svladavši Češku 2-1. Danci će u daljnjoj fazi natjecanja dočekati boljeg iz susreta Engleska i Ukrajina koji se igra u 21 sat

Nogometna reprezentacija Danske izborila je plasman u polufinale Europskog prvenstva nakon što je u četvrtfinalnom ogledu u Bakuu pobijedila Češku sa 2-1.

POGLEDAJTE VIDEO: Belgija-Italija 1-2

Pokretanje videa...

Belgija - Italija 1-2 VIDEO

Golove za Dansku zabili su Thomas Delaney (5) i Kasper Dolberg (42), dok je gol za Češku i to već peti na prvenstvu, zabio je Patrik Schick (49).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Danci su poveli već u petoj minuti golom veznjaka Borussije Dortmund. Jens Stryger Larsen je ubacio iz kornera, a Delaney glavom zabio za 1-0.

Euro 2020 - Quarter Final - Czech Republic v Denmark

Danci su u Bakuu stigli do pobjede zahvaljujući odličnoj igri u prvom poluvremenu, dok su u drugom dijelu Česi odmah zabili gol, no danska obrana je izdržala sve njihove napade. Danska je posljednji put stigla do polufinala EP-a 1992. godine kada je i osvojila europski naslov, a njihovi navijači priželjkuju ponavljanje tog podviga i zbog nesretnog početka Eura, kolabiranja Eriksena na terenu i startna dva poraza.

Danska je imala početak iz snova i zabili su već u petoj minuti. Stryger je izveo korner, a posve nečuvan je ostao Delaney, čiji udarac glavom završava u donjem desnom kutu češkog gola.

Euro 2020 - Quarter Final - Czech Republic v Denmark

U 13. minuti Hojberg pasom od preko 50 metara upošljava Damsgaarda, no omaleni danski napadač nije uspio provući loptu pored češkog vratara Vaclíka.

Česi su zaprijetili udarcima Ševčika i Holeša sve više preuzimajući rizik u igri, što je otvaralo veliki prostor za danske protunapade. Tako je u 38. minuti Damsgaard opet izbio sam ispred Vaclíka, ali češki vratar je siguran. No, niti Vaclík nije mogao ništa u 42. minuti kada je Maehle probio lijevu stranu, vanjskim dijelom kopačke ubacio u peterac, gdje je na drugoj vratnici Dolberg lako ugurao loptu u mrežu.

Euro 2020 - Quarter Final - Czech Republic v Denmark

U prvoj minuti nastavka Česi su imali čak tri opasne situacije pred golom Danaca, a u 49. minuti su uspjeli smanjiti. S desne strane je ubacio Coufal, a Schick je sjajno reagirao u petercu Danaca i postigao svoj peti gol na Euru.

U 82. minuti Maehle je mogao zaključiti danski prolaz u polufinale, ali mu je Vaclík obranio nogom udarac u bliži kut.

Talijanski heroj završava Euro u suzama: Upitna čitava sezona?!
Talijanski heroj završava Euro u suzama: Upitna čitava sezona?!

U polufinalu će igrati 7. srpnja u Londonu protiv pobjednika susreta između Engleske i Ukrajine koji se igra večeras u Rimu.

U drugom polufinalu 6. srpnja, također u Londonu igrat će Italija i Španjolska.

Finale je 11. srpnja, također na londonskom stadionu Wembley.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ČETVRTFINALE EUROPSKOG PRVENSTVA 18:00 , Baku Olimpiya Stadionu
Češka
Schick 49'
1 : 2
Danska
Delaney 5' Dolberg 42'
Sortiranje događaja
90'+6

Kraj utakmice. Danska odlazi u polufinale!

90'

Četvrti sudac pokazao je još šest minuta sudačke nadoknade. 

86'

Požutio je i Tomas Kalas nakon grubog starta na Nordgaardu. 

84'

Nakon rušenja Vydre na samom rubu šesnaesterca, Krmenčik je silovito krenuo prema nizozemskom sucu Kuipersu koji mu je zbog prigovora pokazao žuti karton. 

81'

Danski izbornik također se odlučio na zamjenu. U igru ulazi Jensen, a izlazi Delaney te Anderesen ulazi umjesto Christensena. 

Komentari 99