Obavijesti

Sport

Komentari 88

Mourinho secirao Hrvate: Broz je vrh vrhova, ali gdje vam je napad? Nakon Mandže - nitko...

Mourinho secirao Hrvate: Broz je vrh vrhova, ali gdje vam je napad? Nakon Mandže - nitko...

Bivši trener Tottenhama postavio je idealnih 11 Engleza za meč protiv Hrvatske na startu Europskog prvenstva i bocnuo "vatrene". 'Rebića ima posvuda, ali u veznoj liniji, a vrhunskog napadača nemaju'

VIDEO

Novi trener Rome José Mourinho detaljno je analizirao utakmicu Hrvatske i Engleske na startu Eura na Wembleyu u nedjelju (15 sati). Upozorio je domaćina na snagu veznog reda "vatrenih", ali se i dotaknuo problema u Dalićevoj svlačionici.

- Ovo je turnir u kojem morate ići utakmicu po utakmicu i zaboraviti što dolazi poslije. Engleska igra protiv jednoga od najboljih veznih redova na Euru. Brozović je vrh vrhova, fantastičan je igrač. Agresivan je, ali istovremeno ima sjajnu tehniku i dolazi u šesnaesterac iz obrambene pozicije - rekao je Mou za radio talkSPORT.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

'Vatreni' u Rovinju pred početak Eura 03:13

- Modrić je imao fantastičnu karijeru. Kovačić je bolji nego što ljudi misle. Igrao je u svakom klubu u kojem sam bio, ali nikad sa mnom. Igrao je za Real Madrid, ali ne kod mene, igrao je za Chelsea, ali ne kod mene. Igrao je za Inter, ali ne kod mene. Volim tog dečka i slijedi moje klubove. Možda će sad u Tottenham - dodao je.

- Kad igrate protiv jakog veznog reda, morate kontrolirati. Zašto igrati s trojicom iza kad tu nemate snagu?

Svjestan je i Mourinho naše bolne točke.

- Otkad se Mandžukić umirovio, gdje im je vrhunski napadač? To im je problem. Imaju Perišića na krilu, ali nije napadač. Rebić igra okolo, ali u veznom redu. Englezi bi trebali igrati s dvojicom stopera i koncentrirati se na vezni red.

Upitali su ga i kako bi sastavio početnih 11 Engleske.

- Mislim da Gareth Southgate ima velik potencijal na raspolaganju. Išao bih s Deanom Hendersonom na golu. Bez Harryja Maguirea stavio bih Johna Stonesa i Tyronea Mingsa kao stopere. Conor Coady je također branič za liniju s trojicom. Dečko iz Brightona Ben White je dobar, ali tek je stigao i nema smisla odmah ga baciti u vatru - rekao je.

- Mings ima dobre kvalitete vođe, agresivan je i ima dobru osobnost. Stones je jako brz i otvara prostor. Za desnog beka možete bacati novčić, ali rekao bih Kyle Walker jer trebate brzinu, malo iskustva, starijeg dečka koji bolje zatvara prostor od Reecea Jamesa i Kierana Trippiera.

- Na lijevoj strani išao bih s Benom Chilwellom, ne bih dvaput razmišljao. Inteligentan je, pokriva poziciju i dijagonale jako dobro. Opsasan je u napadu, dobar u zraku i u prekidima. Shaw? Imao je dobru sezonu i očito je napredovao u emocijama i profesionalizmu, ali Chilwell ima nešto više, posebno s loptom, po načinu razmišljanja, smiren je pod pritiskom. Sviđa mi se.

Zadnji vezni?

- Bilo bi savršeno s Declanom Riceom i Judeom Bellinghamom, ali možda u prvoj utakmici s Kalvinom Philipsom i Riceom.

Nikakvih dvojbi nije imao za napad.

- Harry Kane je nedodirljiv, Jack Grealish je nedodirljiv, a najbolje je da ulazi s lijevog krila. Marcus Rashford može igrati samo tamo. Kad igra desno, potpuno je izgubljen. Dobar je kad napada prostor na lijevoj strani, ali Grealish je odličan. Podsjeća me na Luisa Figa i strašno mi se sviđa. Grealish treba ići lijevo, Mason Mount kao desetka i, kako volim krila koja ulaze u prostor, postavio bih Phila Fodena desno. Zato i kažem da bi iza trebali biti Philips i Rice.

Može li Engleska do kraja?

- Vi ste Englezi uvijek pesimistični. Možete osvojiti naslov, 100 posto. Trebate ići u svaku utakmicu s vjerom da ćete je dobiti...

Mourinhovih 11 za Hrvatsku

  • Henderson - Walker, Stones, Mings, Chilwell - Philips, Rice - Foden, Mount, Grealish - Kane
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka