Obavijesti

Sport

Komentari 20

Mourinhova sezona bez trofeja, Hazard donio kup Chelseaju...

Mourinhova sezona bez trofeja, Hazard donio kup Chelseaju...
1

Jose Mourinho je u svojoj drugoj sezoni s Manchester Unitedom ostao bez trofeja, a Antonio Conte je uzeo prvo kup natjecanje u svojoj trenerskoj karijeri!

VIDEO

Chelsea je ipak uspio spasiti sezonu koja je bila za zaborav. Nakon katastrofalno odrađenog domaćeg prvenstva u kojem su trebali braniti osvojeni naslov prvaka, igrači Antonija Contea uzeli su FA kup pobjedom u finalu nad Manchester Unitedom s 1:0.

Prvi je na utakmici zaprijetio Eden Hazard. Igrala se deveta minuta kada je sjajni belgijski veznjak slomio Phila Jonesa, pucao u bliži kut, ali je njegov udarac jako dobrom reakcijom zaustavio Španjolac na Unitedovom golu, David de Gea.

Već se tada vidjelo da će Jones imati velikih problema s Hazardom, a potvrđeno je to u 21. minuti kada je Englez u kaznenom prostoru srušio Hazarda i skrivio jedanaesterac. Hazard je dobio loptu izvan kaznenog prostora, sjurio se s njom sam prema petercu, a tamo ga je uspio stići i srušiti Jones bez ikakve namjere da dira loptu. Glavni sudac Michael Oliver je Jonesu pokazao žuti karton iako su plavci tražili isključenje za Unitedovog braniča. Upravo je Hazard i uzeo loptu te pucao penal, a nije imao nikakvih problema, lijepo je plasirao loptu, De Gea je odabrao pogrešnu stranu i Chelsea je u 22. minute imao vodstvo.

Hazardu je to prvi gol u ovogodišnjem FA kupu, a ujedno i prvi penal koji je postignut u finalu ovog natjecanja od 2004. godine kada je Ruud Van Nistelrooy zabio Millwallu.

United je pokušao uzvratiti preko Pogbe, ali Francuz nije bio precizan u svom udarcu i otišlo je visoko preko gola. A do kraja poluvremena se za sve nedaće s Hazardom mogao iskupiti i Jones koji je pucao glavom nakon ubačaja, ali nije bio precizan. Nekoliko minuta kasnije je pokušao i Rashford, ali mu je udarac izblokiran.

Gotovo je nevidljiv u prvom dijelu bio Alexis Sanchez koji je imao samo 11 dodavanja, manje i od De Gee (12). Zanimljivo, kod plavaca je igrač s najviše dodavanja bio Thibaut Courtois - 19!

Rashford se najraspoloženiji vratio s poluvremena pa je u prvih deset minuta nastavka dva puta namučio Courtoisa koji se istaknuo sjajnim obranama. Mreže su mirovale do 63. minute kada su i crveni vragovi uspjeli zabiti gol, ali je on Alexisu Sanchezu opravdano poništen zbog zaleđa.

Sjajne trenutke na utakmici imala su oba golmana. Tako je De Gea u 70. zaustavio pokušaj Marcosa Alonsa, a u 72. minuti je Thibaut Courtois fantastično skinuo Rashfordov pokušaj nakon jedne brze akcije. Ubrzo je pucao i Martial, ali obrana plavaca je blokirala udarac, a na kraju je belgijski golman uhvatio loptu i riješio svaku potencijalnu opasnost.

Nastavio se do kraja Unitedov pritisak, ali Paul Pogba je u 83. minuti promašio možda i ključnu priliku, priliku koja je Unitedu mogla osigurati produžetke. Ostavio ga je samog Giroud, ali je Francuz glavom pucao neprecizno. Uslijedio je i pokušaj Alexisa Sancheza, ali ponovno preko gola.

Zabljesnio je odmah nakon toga na drugoj strani Hazard, ali nije bilo dobre završnice nakon što se poigrao s obranom Uniteda.

Chelsea je tako sezonu ipak završio s osvojenim trofejom, a Antoniju Conteu je ovo prvo osvojeno domaće kup natjecanje u trenerskoj karijeri. Jose Mourinho je u svojoj drugoj sezoni s Unitedom ostao praznih ruku, a natjecao se u četiri natjecanja. Plavcima je ovo bio osmi osvojeni  trofej FA kupa, prvi nakon 2012. godine, čime su se izjednačili na trećem mjestu s Tottenhamom. Vodeći je Arsenal s 13 trofeja, a United ima jedan manje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani