Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Može Čilić pobijediti petoricu ispred njega, ali oni su - bolji'

'Može Čilić pobijediti petoricu ispred njega, ali oni su - bolji'
1

POČINJE WIMBLEDON Naši tenisači danas će imati pune ruke posla. Mirjana Lučić-Baroni počinje u 14.30, Marin Čilić i Ivo Karlović igraju od 16 sati dok su Ana Konjuh i Donna Vekić na rasporedu u 18

VIDEO

Marin Čilić je u odličnoj formi, šesti je igrač na svijetu, ali onih pet ispred njega bolji su tenisači, kaže Nikola Pilić.

Hm, naš bivši izbornik, čini se, i nema previše vjere u Marina.

- Ma, može čIon pobijediti svu petoricu, ali dečki su, moram to reći, bolji tenisači - istaknuo je Pilić.

Marin je nedavno bio finalist Queen'sa. Izgubio je od Feliciana Lópeza, ali je najavio da bi konačno mogao napraviti korak više. Tri posljednje godine, naime, zaustavljen je u četvrtfinalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Priznajem, postao je zreliji igrač. Oni porazi od Đokovića kad je vodio 2-1 u setovima, i protiv Federera 2-0, danas mu se više ne bi dogodili. Koliko daleko može, do četvrtfinala sigurno, a dalje... Tko to zna  - kaže bivši hrvatski Davis Cup izbornik.

Hrvatska, osim Čilića, u pojedinačnoj konkurenciji ima još šest predstavnika: Ivu Karlovića, Bornu Ćorića, Petru Martić, Anu Konjuh, Donnu Vekić i Mirjanu Lučić-Baroni. Dovoljno jaka ekipa da se možemo nadati dobrim stvarima.

Donna Vekić? Nije potencijal poput Konjuh. No možda griješim, nisam mislio ni da će Ljubičić biti treći na svijetu, rekao je Pilić

‘Div’ podbacio

- S obzirom na odličan servis vjerujem da je trebao otići i dalje od četvrtfinala u Wimbledonu. No protiv njega je teško igrati, čovjek koji vam servira 40 asova kida vam živce. Ipak, previše je Karloviću igrati mečeve kad trebaš dobiti tri seta - istaknuo je Pilić.

Konjuh svjetska klasa

Borna Ćorić i trava nisu baš najbolji prijatelji, no njega ipak ne treba prebrzo otpisati.

- On još mnogo oscilira, može pobijediti svakoga, ali i izgubiti od svakoga. Možda nije najbolji na travi, ali s godinama i iskustvom bit će dovoljno dobar da ulazi u treće i četvrto kolo. Vjerujem da će to moći kroz tri ili četiri godine - rekao je Pilić.

Mirjana Lučić-Baroni prije 18 godina igrala je polufinale, no pokazala je u Australiji da i u 36. godini može napraviti velike stvari.

- U glavi je prava profesionalka, no šteta što joj tijelo više nije u najboljoj formi. Svaka joj čast kad igra ovakav tenis nakon svega što je u životu prošla - istaknuo je Pilić, koji najviše očekuje od Ane Konjuh.

- Ona je svjetska klasa, jednom mora biti Top 10 tenisačica. Donna Vekić? Igra bolje, no nije potencijal kao Konjuh. No možda se prevarim, nisam mislio ni da Ljubičić može biti treći igrač svijeta - kaže Pilić.

I Martić u ždrijebu

Petra Martić bila je iznenađenje Roland Garrosa plasmanom u osminu finala.

- Zna igrati tenis, veliki je borac, no ipak mislim da nije samo zbog ozljeda stagnirala.

Konjuh čeka jaka Lisicki

Ana Konjuh je 27. nositeljica, ali je već na startu čeka jako težak ispit. Igrat će protiv Sabine Lisicki. Njemica je u All England Clubu igrala finale 2013. godine protiv Marion Bartoli.

Martić igrala kvalifikacije

Petra je već prošlog tjedna osjetila travu u Wimbledonu. Kroz kvalifikacije je prošla u glavni turnir. U prvom kolu čeka je meč protiv 20. nositeljice, Darije Gavrilove iz Australije.

Donna Vekić već je oduševila

Zablistala je naša Donna na crvenom tepihu u Londonu. Ostavila je Britance bez daha i oduševila svojom ljepotom. Nju u prvom kolu čeka meč protiv Ruskinje Natalije Vihljanceve.

WTA Pre-Wimbledon Party 2017

Lučić pamti 1999. godinu

Mirjana Lučić-Baroni je prije 18 godina u Wimbledonu igrala polufinale. Sad će na startu igrati protiv Carine Witthöft. Igrala je Mirjana Lučić i polufinale Australian Opena ove godine.

Melbourne Open - Women

Karlović bio u četvrtfinalu

Ivo Karlović je 2009. godine bio u četvrtfinalu Wimbledona. To mu je najbolji rezultat u karijeri na Grand Slamovima. Sad je 21. nositelj i u 1. kolu igra protiv Aljaža Bedenea.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Borna nikad dalje od 2. kola

Igrao je Borna Ćorić dosad triput u Wimbledonu. Nikad nije prošao dalje od 2. kola. On će na otvaranju igrati protiv Harrisona. Amerikanac ne igra dobro na Grand Slamovima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj