Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Mr. 100 posto' Zubac odigrao meč sezone: Poklonili mu loptu

'Mr. 100 posto' Zubac odigrao meč sezone: Poklonili mu loptu
3

U 20 minuta i 27 sekundi Zubac je ubacio 17 poena bez promašaja iz igre (6/6) i s tek jednim promašenim slobodnim bacanjem (5/6). To mu je već četvrta utakmica zaredom sa 100% šuta iz igre

VIDEO

Preko Atlantika sinoć su igrane četiri utakmice, povratnik Steph Curry (31) nije uspio donijeti pobjedu svojim Warriorsima kod kuće nad Torontom, a veliki derbi NBA Zapada, Rockets vs Clippers presudio je fantastični Hrvat - Ivica Zubac (22)!

Pokretanje videa...

Zubac Clipperse uči hrvatski 01:27

Div iz Čitluka je u 20 minuta i 27 sekundi zabio 17 poena bez promašaja iz igre (6/6) i s tek jednim promašenim slobodnim bacanjem (5/6). To mu je već četvrta utakmica zaredom sa stopostotnim šutom iz igre i najbolji učinak ove sezone.

Suigrači su mu poklonili loptu s kojom je igran derbi u Houstonu, a klub mu se naklonio posebnim videom zahvale na svim službenim profilima društvenih mreža Clippersa:

Zubac je prvi čovjek u povijesti LA Clippersa koji je u četiri uzastopne utakmice sa parketa izašao uz savršeni učinak što se šuta iz igre tiče (3/3 vs Denver, 2/2 vs Philadelphia, 3/3 vs Oklahoma, 6/6 vs Houston).

Hrvat je, naravno, proglašen igračem utakmice, a klupsku je povijest ispisao i činjenicom da je prvi igrač Clippersa koji je ikad u manje od 21 minute zabio više od 17 ili više poena i imao 12 ili više skokova!

Najbolju pomoć imao je u Montrezlu Harrellu (19 p, 10 s, 2 blokade) i velemajstoru Kawhiju Leonardu (25 p, 6s). Kod Rocketsa najbolji: Russell Westbrook (29 p, 15 s, 5 a). James Harden bio je daleko ispod svoje razine (16 p, šut iz igre 4/17, a za tricu: 0/8!).

Druga zvijezda NBA večeri bio je najbolji strijelac u povijesti lige, Steph Curry (23 poena). Napokon se vratio na parket nakon dugog izbivanja zbog ozljede (više od četiri mjeseca), ali to nije pomoglo ove sezone jako lošim Warriorsima (dugo su bez njega i Klaya Thompsona) da kod kuće izbjegnu poraz od prvaka Raptorsa.

Dragan Bender otvorio je drugi desetodnevni "mandat" u Golden Stateu s tri poena, pet skokova i četiri asistencije u 16 minuta.

U drugim utakmicama Denver je u Charlottei svladao Hornetse presudnim koševima Jamala Murraya, a Sixersi na krilima Tobiasa Harrisa (28 p, 14 s, 3 a) bez problema proletjeli Sacramentom.

Rezultati

  • Charlotte - Denver 112-114
  • Houston - LA Clippers 105-120
  • Sacramento - Philadelphia 108-125
  • Golden State - Toronto 113-121
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica