Obavijesti

Sport

Komentari 110

Mršava, a nikad bolja! London Sandra pamti po velikoj sreći

Mršava, a nikad bolja! London Sandra pamti po velikoj sreći
1

U LOV NA ZLATO Sandri je prije dvije godine na SP-u u Pekingu zamalo pobjegla zlatna medalja. Večeras u Londonu ima popravni ispit protiv istih Kubanki - Caballero i Perez

VIDEO

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (27) večeras od 20.10 sati lovi svoje drugo zlato na Svjetskom prvenstvu. Sandra je najveći favorit.

Ovoliki favoriti za pobjedu nisu bili niti Usain Bolt na 100 kao niti Wayde van Niekerk na 400 metara. Naša najbolja sportašica uvjerljivo je najveći favorit prvenstva u Londonu i sve osim zlatne medalje bilo bi ravno čudu.

No, tako je bilo i prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Pekingu kada je Sandra u zadnjoj seriji bila bez medalje pa hicem od 67,39m osvojila srebro. Ove godine je potpuno drugačija situacija, štošta se promijenilo u njezinu životu...

Kada je kao juniorka odlazila od svojeg prvog trenera, danas pokojnog Ivana Ivančića, mnogi su tvrdili da od nje neće biti ništa. Taman u to vrijeme preboljela je upalu slijepog crijeva i zamalo izbjegla sepsu, drastično izgubila kilograme i - vinula se u atletske visine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Postala je najmlađa europska prvakinja u povijesti, a ubrzo je stigla i zlatna medalja s Olimpijskih igara, kao i sa Svjetskog prvenstva. Njezina priča danas je po mnogo čemu slična. Opet je drastično smršavjela i izgubila desetak kilograma pa su se ponovno pojavile glasine kako više nikad neće biti toliko dobra. A ona je udarila kao nikada do sada i bacila nevjerojatnih 71,41 metara što je najbolji rezultat svijeta u posljednjih 25 godina! 

To je ujedno i novi hrvatski rekord, kojim je postala jedina bacačica na prvenstvu s hicem preko 70 metara ove sezone. Pa kako joj je to pošlo za rukom? Jednostavno, počela je sortirati namirnice i paziti kako unosi suplemente u organizam. Istu stvar napravio je i ponajbolji nogometaš svijeta Lionel Messi te prekinuo krizu loših igara i učestalih ozljeda.

Dvostruka olimpijska pobjednica izgubila je kilograme, ali dobila nadljudsku snagu. I u tome leži cijela tajna uspjeha. Jedino što preostaje je baciti dalje od kubanskog dvojca Yaime Perez i Denie Caballero. A povijest nam govori da su i jedna i druga već pobjeđivale našu prvakinju.

Caballero je jedina uz Sandru koja u karijeri ima hitac preko 70 metara, a upravo je ona uzela zlato u Pekingu. S druge strane, Yaime Perez nikad nije osvojila neku veću medalju, ali je već dva puta ove sezone pobijedila Sandru. I u London stigla s drugim rezultatom na svijetu. Tu su i vječita Nadine Müller kao i Dani Stevens, no one nisu tolika prijetnja Sandri.

Olimpijski stadion u Londonu dom je West Hama Slavena Bilića, ali jednom je već bio sretan za našu sportsku kraljicu. Perković je 2012. ovdje osvojila svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju, a neka joj je sretan i danas. Pripremite šampanjac, neka slavlje počne. Sandra kreće po novu pobjedu i nove svjetske daljine...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet