Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mršić otpisao sedmoricu, i dalje računa na sve zvijezde iz NBA-a

Mršić otpisao sedmoricu, i dalje računa na sve zvijezde iz NBA-a

Veljko Mršić objavio je popis od 16 imena za kvalifikacije za Olimpijske igre koje počinju 30. lipnja u Spaladium Areni koji će morati skratiti na 12. Trojica su otpala zbog ozljeda, a upitno je tko će moći doći iz SAD-a

VIDEO

Veljko Mršić je u subotu sa Zadrom proslavio naslov prvaka nakon 13 godina, no već danas se morao 'prešaltati' na izborničku ulogu. Košarkaška reprezentacija okupila se povodom priprema za kvalifikacije za OI koje su krajem lipnja u Splitu. Doduše, u poprilično krnjem sastavu.

Izbornik je objavio i popis od 16 igrača na koje računa na pripremama, a njih 12 će pronaći svoje mjesto na završnom popisu. Na okupljanje su došli samo oni koji su završili svoje obveze u klubovima pa će tako izbornik Mršić u prvoj fazi priprema u Opatiji imati tek osam, devet igrača.

POGLEDAJTE VIDEO: Košarkaši se okupili uoči kvalifikacija za OI

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

Sa šireg popisa otpali su Lovro Gnjidić, Kruno Simon, Ivan Ramljak, Tomislav Gabrić, Ivan Perasović, Boris Tišma, Dragan Bender i Darko Planinić.

Ante Žižić i Mario Hezonja doći će tek kada završe sa svojim obvezama u Maccabiju i Panathinaikosu, Roko Ukić dobio je koji dan predaha, a i dalje je pitanje tko će od NBA igrača biti na dispoziciji Mršiću. Jedno je sigurno, bit će to Ivica Zubac ili Bojan Bogdanović, no mala je vjerojatnost da će put Spaladium Arene i Dario Šarić. Ako kojim slučajem ne dođu ni Šarić ni Zubac, u tome slučaju bi Mršić pozvao Darka Planinića koji bi tako pokrio poziciju centra.

Konferencija hrvatske košarkaške reprezentacije uoči Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu

- Hvala na podršci reprezentaciji na početku ovih priprema za kvalifikacije za Oi. Tek smo se danas okupili, tako da bit ćemo u manjim grupama. Do kraja tjedna ćemo skupiti devet igrača i gledat ćemo što će se događati u ligama u kojima igraju naši igrači. Ante Žižić i Mario Hezonja će doći nakon što završite s prvenstvom, naravno da ćemo promatrati što se događa i u NBA ligi, hoćemo li dobiti jednog ili dvojicu igrača. Očekujemo da će reprezentacija do 26. lipnja biti na okupu, da zadnji tjedan prije utakmice protiv Brazila iskoristimo najbolje. Ono što mogu obećati je da ćemo imati pravu momčad sastavljenu od 12 igrača, koji uživaju igrati zajedno i žrtvuju se za ovu momčad - kazao je izbornik Veljko Mršić na druženju s novinarima u Grosbasketu. 

Konferencija hrvatske košarkaške reprezentacije uoči Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu

Tamo je predstavljen i prvi fan shop hrvatske košarkaške reprezentacije, kao i novi dresovi u kojima ćemo se predstaviti u Splitu.

Izbornik muku muči i s ozljedama. Luka Šamanić, Dragan Bender i Krunoslav Simon su sigurno otpali pa je mjesto potonjeg zauzeo Luka Babić koji je bio bitan kotačić reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Dominik Mavra bio je MVP finala Prvenstva Hrvatske i sa svojim igrama je definitivno zaslužio mjesto u reprezentaciji, no problem su bolna koljena zbog kojih nije bio na sto posto u prve dvije utakmice finala pa ga je Mršić, koji najbolje zna u kakvom je Dominik stanju, odlučio poštedjeti. 

Upitan je i dolazak Filipa Krušlina, koji također ima problema s ozljedom pa je u reprezentaciju upao Antonio Jordano koji je u subotu uništio Splićane s tricama u majstorici i donio naslov Zadru.

- Očekujem dolazak Babića u četvrtak. On nije bio na širem popisu, ali odlučio sam ga aktivirati zbog ozljede Simona. Zbog ozljede Krušlina u Opatiju će doći i Jordano. I rekao sam, čekamo Žižića i Hezonju i završnicu njihove lige. Roko Ukić će doći u petak, ima sitnih problema s tetivom i pustio sam ga da se malo odmori i da sanira probleme. On će se u subotu uključiti u treninge. Do subote ćemo iskoristiti period za individualni trening da se igrači podignu koji nisu duže igrali. U subotu ćemo krenuti s normalnim treninzima i pripremiti se za dvije utakmice sa Slovencima u Rijeci i Ljubljani. Nakon toga ćemo završne ispite u Splitu imati protiv Portorika. Tada bi već trebali biti u punom sastavu - kazao je Mršić.

Konferencija hrvatske košarkaške reprezentacije uoči Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu

Kako god, situacija za izbornika je jako teška i neizvjesna. I dalje ne zna konačan popis igrača te se u takvim uvjetima ne može u potpunosti koncentrirati na pripreme za kvalifikacije. Pogotovo jer bi turnir u Splitu mogao propustiti najbolji igrač Bojan Bogdanović, a njegov izostanak puno toga mijenja.

Na pitanje je li navija za Zupčeve Clipperse ili Bogdanovićev Utah u polufinalu Zapadne konferencije, izbornik nije htio dati izravan odgovor, ali se znalo na što cilja.

- Za koga navijam? Popunjeniji smo na pozicijama visokih igrača i bez obzira što su Šarić i Zubac važni, tu se možemo pokriti. Bilo bi bitno da Bogdanović dođe, bez njega bi bili oslabljeni. Ali ne bez šanse. Prije dvije godine sam rekao da ćemo biti momčad zbog koje će navijači biti ponosni. Ostavit ćemo srce na terenu, vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Konferencija hrvatske košarkaške reprezentacije uoči Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu

Priupitan je i za naše prve protivnike Brazilce, koje predvodi Aco Petrović, ali i dalje se ne zna u kojem sastavu će doći u Split.

- Ne znam o nama konkretno, a kamoli ćemo o Brazilu. Imaju jedan turnir u Poljskoj, imat ćemo sigurno sve informacije. Sada je teško reći, kao i o ostalim reprezentacijama, Njemačkoj i Rusiji, vidjet ćemo u kakvim sastavima će biti. Meksiko i Tunis su nivo ispod, ali su dobre momčadi. Danas košarku igra svatko - kazao je Mršić.

Iako je već sada jasno kako neće biti nekoliko važnih igrača, pozitivno je to što su temelj sadašnje reprezentacije igrači koji su igrali zajedno u kvalifikacijama za EP. Već tada su stvorili momčadsku kemiju, sve je rezultiralo plasmanom na EuroBasket, a to će sigurno biti veliki plus za nas. 

Podsjetimo, Hrvatska turnir u Splitu otvara 30. lipnja utakmicom protiv Brazila, a dan poslije čeka ju susret protiv Tunisa. U drugoj skupini su Njemačka, Rusija i Meksiko. Dvije najbolje momčadi iz svake od grupa idu u polufinale gdje će pobjednik skupine A igrati s drugoplasiranom momčadi grupe B te pobjednik skupine B s drugoplasiranom momčadi grupe A.

Popis igrača:

  • Roko Ukić (Split)
  • Roko Rogić (Mitteldeutcher)
  • Filip Krušlin (Sassari)
  • Luka Babić (Split)
  • Toni Perković (Split)
  • Antonio Jordano (Zadar)
  • Mateo Drežnjak (Cibona)
  • Bojan Bogdanović (Utah)
  • Mario Hezonja (Panathinaikos)
  • Pavle Marčinković (Split)
  • Željko Šakić (Saratov)
  • Dario Šarić (Phoenix)
  • Ante Žižić (Maccabi)
  • Miro Bilan (Sassari)
  • Ivica Zubac (LA Clippers)
  • Toni Katić (Sassari)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe