Obavijesti

Sport

Komentari 62

'Muči nas Modrić, neće biti spreman za start kvalifikacija'

'Muči nas Modrić, neće biti spreman za start kvalifikacija'
1

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Igor Štimac, priznao je kako ima problema uoči prijateljske utakmice sa Švicarskom, ali i prije početka kvalifikacija

VIDEO

Svi su jako motivirani, to me jako veseli. Neće biti lako izabrati s kime početi. Nastojat ćemo provjeriti sve igrače, većini dati minutažu da vidimo kako ispunjavaju zahtjeve. Nadam se da ćemo nakon Švicarske imati manje upitnika, rekao je izbornik Igor Štimac i onda dodao jedan 'ali', koja uvijek dolazi kada se treba reći loša vijest:

- Muči nas stanje Luke Modrića. Ključni je igrač i teško će biti u optimalnom stanju za početak kvalifikacija. To se već sada vidi.

Modrić samostalno trenira, nije uopće igrao pripremne utakmice i reprezentacija će biti oslabljena u prve dvije utakmice. S Makedonijom u Hrvatskoj 7. rujna i četiri dana kasnije u Belgiji. Luka će vjerojatno igrati, ali ne cijele utakmice.

Hrvatska protiv Švicarske igra u srijedu na Poljudu u 20.30 sati. 

Od reprezentacije očekujem direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, samouvjeren je Kranjčar

- Pokušat ću složiti dvije jednako kvalitetne momčadi. Svaka će dobiti po 45 minuta, ali ne namjeravam žrtvovati rezultat. Sve počinjemo ispočetka, nikome mjesto nije zagarantirano i tako se moramo ponašati. Svi se mogu izboriti za mjesto u prvoj momčadi.

Darijo Srna kaže kako je dobra atmosfera s Eura i dalje prisutna u svlačionici.

- Igrači su zadovoljni odabirom HNS–a, vode nas bivši veliki igrači. Prvi naš trening je prošao jako dobro, upoznajemo se i ovo je početak 'akcije Brazil'. Švicarska zaslužuje respekt, imaju velikog trenera, a uoči Eura nadigrali su Njemačku u potpunosti.

Hrvatska protiv Švicarske igra u srijedu na Poljudu u 20.30 sati. Srna kaže kako sve utakmice reprezentacije igra s jednakim zanosom.

- Kod nas nema zasićenja, igram 95. utakmicu s istim zanosom kao i prvu. Uvijek dajemo svoj maksimum.

Niko Kranjčar počeo je dobro u Dinamo Kijevu, za vikend je dao prva dva gola u novom dresu.

- Ukrajinska liga je liga koja napreduje. Ne želim skinuti Srna s trona, već s Dinamom osvojiti titulu prvaka. 

Kod Bilića nije imao punu minutažu, možda je dobije kod Štimca.

- Za onih godinu i pol dana u Splitu veže me velike emocije. Sretan sam što sam opet tu. Na meni je da se nametnem igrama u klubu pa će me to držati u kadru reprezentacije od koje očekujem direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem suigračima, okružen sam svjetskim klasama i ne bojim se staviti nas u ulogu favorita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu