Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Muke' Hrvata: Ne možeš se ni veseliti kad dobiješ 103 razlike

'Muke' Hrvata: Ne možeš se ni veseliti kad dobiješ 103 razlike
1

KAO IGRA MAČKE I MIŠA Na košarkaškom EP-u Divizije B Hrvatska U-20 momčad pobijedila je Moldaviju 150-47. Roko Badžim u prvih pet utakmica na EP-u zabija u prosjeku 19,6 koševa uz 6,8 skokova

VIDEO

Teško je i mučno gledati kako tvoja momčad ‘razvaljuje’ protivnika sa 70 ili 80 razlike. I ne možeš ništa, ne možeš reći svojim dečkima da stanu na kočnicu jer su suparnici toliko nekvalitetni da ti sami bacaju loptu u ruke, rekao je Damir Rajković, izbornik hrvatske U-20 košarkaške reprezentacije. 

Prije dvije godine Hrvatska je ispala u Diviziju B europske košarke, a koliko smo nisko zapravo pali, naši mladi košarkaši spoznali su na EP-u u Rumunjskoj.

Izborili su plasman u četvrtfinale, no u skupini su s 48 razlike svladali Irsku, Kosovo su pobijedili +58, s tim da im Kosovari u posljednjoj četvrtini nisu zabili niti koš, a u zadnjem kolu Moldaviju su “isprašili” sa 103 koša razlike. Da, dobro ste pročitali, rezultat je bio 150-47.

- A pazite, mi smo u Rumunjsku došli bez pet-šest najboljih iz ovoga godišta. S nama su još mogli biti Zubac, Bender, Žižić, Slavica... Ne znam što bi tek tad bilo - kaže izbornik, koji s gorčinom priča o utakmicama u kojima njegovi igrači nisu imali dostojna suparnika.

Nema Zupca, Žižića, Bendera...

- Nekim reprezentacijama tamo nije mjesto, no to nije nešto o čemu bih ja morao razmišljati. Ne volim nikoga podcjenjivati, ali sve ovo baš i nema smisla. Ne mogu vam ni reći kako bismo mi sebi ispali smiješni i bedasti kad bismo stali na loptu i takvog suparnika pobijedili samo s 20 ili 30 koševa razlike. To je nemoguće, na parketu bi sve izgledalo kao farsa. Uostalom, kad bismo tako igrali, to bi bilo ponižavajuće za drugu momčad - rekao je Rajković, koji se nada da će se nešto u budućnosti promijeniti.

- Ne znam što bih rekao, kao da su neke reprezentacije došle s igračima koje su nasumice izabrale - kaže Rajković.

Tako je u donjem domu Divizije B, u gornjem je situacija ipak izjednačenija, a tek sad hrvatsku U-20 reprezentaciju očekuju prave stvari. Cilj je povratak u A diviziju, a da bi to ostvarili, mladi hrvatski košarkaši moraju biti među tri najbolje momčadi.

- Imamo jako dobru reprezentaciju, no sam vrh Divizije B također je jako dobar, sve te momčadi stalno su negdje na rubu ulaska u A razred ili su bile tamo pa su ispale. U A diviziji vrijede za borbu od devetog do 16. mjesta - rekao je izbornik.

U četvrtfinalu naše dečke očekuje utakmica protiv Gruzije.

Badžim je vođa momčadi

- Gruzija? To je košarkaška nacija, imaju taj gen u sebi. Solidna su momčad, imaju glavu i rep, no vjerujem da smo kvalitetniji i da bismo trebali ući u polufinale. A onda imamo dvije šanse za povratak u prvi razred - istaknuo je Rajković, koji je Roka Badžima označio nositeljem momčadi.

- Jest, on je pravi vođa, lider je momčadi i vrhunski je talent. Nema što ne može napraviti.

  • 218-0 pobijedile su kadetkinje Flumen Sancti Vitija suparnice iz Kvarnera, za koji su igrale djevojčice bez košarkaškog iskustva.
  • 211-29 konačni je rezultat utakmice koja se odigrala 1964. između američkih srednjih škola DeQuincy i Audrey Memorial.
  • 173-14 Amerikanci su na Univerzijadi 1979. očitali lekciju sudanskim studentima. Prije toga “razbili” su Saudijsku Arabiju 147-25.
  • 112-12 Dankinje su slavile na kadetskom EP-u Divizije B protiv Albanije 2015. Slovenke su na tom prvenstvu pobijedile Škotsku 117-26.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu