Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Murić je španer, čak i kad nije na 100 posto, puno nam znači'

'Murić je španer, čak i kad nije na 100 posto, puno nam znači'
6

Još jedna priča morala je početi nabrajanjem izostanaka. Rijeka Rudešu stiže bez Hebera, Tomečaka, Punčeca i Capana. Čolak je 'out' još nekoliko tjedana, a Raspopovć, Pavelic i Vuk izgubljeni do kraja sezone

VIDEO

Finiš Rijekine jeseni bio je obilježen pobjedama, a početak Rijekinog proljeća obilježen je ozljedama pa je (koliko god to više bilo dosadno spominjati i Bišćanu, i igračima i novinarima) najava još jedne utakmice morala početi izvještajem o zdravstenoj bilanci Bijelih.

Brojno stanje prije gostovanja kod Rudeša (petak,18:00) je ovakvo:

  • Murić i Halilović su u kadru, ali nisu 100% spremni (nisu prošli pripreme s Rijekom)
  • Gorgon je spreman za Rudeš
  • Tomečak i Heber se vraćaju nakon ozljeda, ali za sutra neće biti spremni
  • Punčec i Capan se u pogon vraćaju slijedećeg tjedna
  • Čolak će biti 'out' još tjednima
  • Raspopović, Vuk i Pavelic izgubljeni su za ovu sezonu
  • Mladi Bušnja je ozlijeđen pa je pozvan još jedan junior, Lepinjica

Ozljede, ozljede i još ozljeda

- Na papiru se gostovanje kod Rudeša čini kao formalnost, posebno ako pogledamo tablicu, ali jedno je papir, a drugo teren na kojem ćemo morati itekako 'krvariti' da bi napravili ono što od nas očekuju navijači i ono što sami očekujemo: osvojili sva tri boda - govorio je šef struke Igor Bišćan.

- Koliko je Rudeš tvrd vidjelo se u prošla dva kola. Osijek ih je pobijedio 1:0, s Lokomotivom su odigrali 0:0. A Osijek i Lokomotiva su momčadi Rijekinog ranga, jel' tako? I to nam mora biti posve dovoljno upozorenje. Idemo u goste zadjima na tablici, ali: nema opuštanja, nema potcjenjivanja.

Zašto je Velkovski stalno na klupi ako je zdrav?

- Zato što su na pozicijama stopera i zadnjih veznih još uvijek drugi igrači u prednosti. Ali uz ovoliko ozljeda, a neminovno će doći i izostanci zbog kartona, Velkovski će sigurno dobiti priliku. I to vjerojatno prije na zadnjem veznom nego na stoperu.

Murić?

- A na njemu se vidi da još nije na 100%, ali i takav može napraviti razliku. Murić je, kako mi u Zagrebu kažemo - španer, hakler. Zna nogomet. Bit će nam jako vrijedan do kraja sezone.

Priključili ste i 19-godišnjeg Ivana Lepinjicu...

- A da, ozlijedio se Bušnja koji je lagano načet došao iz U-19 reprezentacije pa sam mijenjao: juniora za juniora. Brzo se Lepinjica oslobodio na treninzima, lako je moguće da odmah dobije šansu. Još uvijek nas je toliko malo na treninzima da jednostavno improviziram.

Heber?

- Jako je upitan. Sačekat ću do utakmice, ali ne vjerujem da ću ga riskirati. Možda bude na klupi, ne znam... Znam samo da bi kod Rudeša za Rijeku sve osim pobjede bilo neuspjeh! - najavio je Bišćan.

Vjerojatni sastav (4-2-3-1): Prskalo - Kvržić, Župarić, Escoval, Mamić - Pavičić, Lončar - Murić, Gorgon, Acosty - Puljić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu