Obavijesti

Sport

Komentari 18

Na četiri kanala nema mjesta za Osijek: HRT se nije ni javio

Na četiri kanala nema mjesta za Osijek: HRT se nije ni javio
1

SAMO TROJKA Navijači Dinama, Rijeke i Hajduka gledaju svoje momčadi na HTV-u, a Osijek je tamo samo u snimci. Glasnogovornik Osijeka kaže da im se HRT nije ni javio...

VIDEO

Dinamo, Hajduk i Rijeku možete gledati u prijenosima na nacionalnoj televiziji, a za Osijek na HRT-u nema mjesta. Osječane su sinoć u prijenosu iz Gradskog vrta mogli gledati samo oni koji imaju HNTV.

Tako je otpočetka sezone. Utakmice Osječana je od prvog pretkola prenosio samo HNTV. Sve od Andoraca do Bečana u posljednjem pretkolu Europske lige.

- Stalno smo u Europi u prijenosu na HNTV-u i dobro nam je išlo. Pobjeđivali smo i prolazili dalje. Oni su nam se prvi javili. HRT nas nije zvao - rekao je Mario Mihić, glasnogovornik kluba iz Osijeka.

Slavonci kao da ne postoje za nacionalnu televiziju. Sjajno igraju u Europi, pravi su hit, ali to nije dovoljno da budu u prijenosu ni na jednom od četiri kanala nacionalne televizije.

Sinoć je utakmica iz Gradskog vrta bila u snimci na Drugom programu nakon prijenosa iz Maksimira i Liverpoola. Oni koji su bili budni i željni nogometa mogli su tu utakmicu pogledati od 23 sata, ali i nije baš neki gušt gledati utakmicu kad već znate rezultat.

- Mi smo prije početka sezone postigli dogovor s Dinamom, Hajdukom i Rijekom. Jednostavno, nismo mogli postići dogovor sa svima jer za sve u prijenosima nemamo mjesta - rekao nam je Stjepan Balog, urednik Sportskog programa na HRT-u.

Osijek je ovog puta izvisio i zbog toga su u Slavoniji s pravom bijesni. Istina, Dinamo i Hajduk imaju puno više navijača od slavonske momčadi, ali je činjenica da su Osječani igrali najviše europskih utakmica ove sezone. Senzcionalno su prošli preko PSV-a i zaslužili su bolji tretman.

- Pa nemaju samo Dinamo, Hajduk i Rijeka navijače. Osijek je isto naš veliki klub i prema njemu se nacionalna televizija mora drukčije odnositi - kaže nam Stanko Mijo Mršić, jedna od trenerskih legendi kluba s Drave.

Mršić je u dva navrata sjedio na klupi Osijeka. S ovim je klubom ostvario velike rezultate u Europi 2000., baš kao što ih sad ostvaruje trener Zoran Zekić.

- Uvijek su ova tri kluba imala poseban tretman. Sjećam se da HTV baš nije prenosio ni Cibaliju kad sam s njom bio drugi u prvenstvu - rekao je Mršić.

Petar Krpan jedna je od legedni Osijeka, volio bi da HTV ponekad prenosi i njegov klub u Europi iako je on gotovo uvijek na stadionu.

- Ne znam kakav je dogovor između Osijeka i HNTV-a. I kako se tu postavio HTV, tako da ne mogu to previše komentirati - izjavio je Petar Krpan.

Kad se Europska liga počne igrati po skupinama, onda će HTV kao i svake godine prenositi jednu utakmicu četvrtkom. Imat će pravo na “prvi pick”. Moglo bi se dogoditi da u skupini Europske lige imamo četiri momčadi.

- U tom bismo slučaju po jedanput prenosili svaku momčad, a za dvije utakmice bismo se dogovorili - kaže Balog.

Rijeka na Areni, Dinamo i Hajduk na HTV1 i HTV2

Rijeka uzvratnu utakmicu playoffa Lige prvaka igra u utorak od 20.45 sati. Dosad je sve utakmice Kekove momčadi u pretkolima Lige prvaka prenosio HTV, ali za ovu utakmicu nacionalna televizija nema prava.

Utakmica Rijeka - Olympiacos bit će u prijenosu na Arena Sportu. HTV u ovoj fazi natjecanja, kao i fazi natjecanja po skupinama, nema pravo na prijenose utakmica utorkom nego samo srijedom.

Idućeg četvrtka su uzvratne utakmice četvrtog prekola Europske lige, a ponovno se poklapaju termini utakmica. Bilo je to tako i u trećem pretkolu kad je Dinamo igrao doma protiv Odda, a Hajduk protiv Brondbyja u gostima.

Tad su u pogonu bila dva kanala HTV-a, HTV 1 i HTV 2, a tako bi moglo biti i za šest dana. Naime, “modri” uzvratnu utakmicu protiv Skënderbeua igraju od 20 sati u Albaniji, a Hajduk od 21 sat na Poljudu dočekuje Everton.

Pet minuta kasnije počije uzvratna utakmice između Austrije Beč i Osijeka, ali Osječani su ionako na prijenosu na HNTV-u. Sjajna je stvar što u 4. pretkolu imamo četiri kluba. Još da je moguće da svi prijenosi budu dostupni svima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica