Sport

Komentari 11

Na Kantridi će se opet igrati! Orijent i Opatija su kandidati

Na Kantridi će se opet igrati! Orijent i Opatija su kandidati

Opatijski crno-bijeli su jesenski prvaci, a na nadležne su adrese poslali zahtjev za dobivanje drugoligaške licence koju planiraju igrati na Kantridi na kojoj su već igrali trećeligaške utakmice

Mitski stadion podno stijena i 20-ak metara od mora mogao bi opet živjeti uobičajenim nogometnim životom. Doduše, drugoligaškim, ali na Kantridi će se vjerojatno opet igrati barem svakog drugog vikenda.

Nakon 14 odigranih kola na vrhu Treće HNL Zapad sa šest bodova prednosti nad pratnjom sjedi NK Opatija. Crno-bijeli su jesenski prvaci, a na nadležne su adrese poslali zahtjev za dobivanje drugoligaške licence koju planiraju igrati na Kantridi, javlja riječki Novi list.

-  Dostavili smo sve materijale koji su se od nas tražili, a najveća stavka u ovom trenutku predstavlja nam stadion na Kantridi. Druge alternative nemamo, dakle Drugu HNL možemo igrati jedino na Kantridi - za riječki dnevnik je objasnio prvi čovjek kluba koji stoluje u jadranskome biseru, Robert Perčić.

- Jedina nepoznanica nam je hoće li klub snositi trošak korištenja stadiona ili će, kao i do sada, u svemu tome sudjelovati Grad Opatija - rekao je Perčić za Novi list.

Na Kantridu bi i Orijent! Naravno, ako uđe u Prvu HNL, a na pauzu je otišao kao drugoplasirani u Drugoj ligi. Pa bi Kantrida, sa ponekom ciljanom prilagodbom, mogla postati košnica riječko-opatijskog nogometa!

Inače, Opatija je već igrala na Kantridi, ali trećeligaške utakmice. Crno-bijeli su klub sa 109 godina ponosne tradicije! NK Opatija je utemeljena 1911., šef struke je Zoran Bogolin, stručni stožer nedavno je pojačao Zoran Škerjanc, a iz Grobničana žele dovesti Dražena Pilčića.

U posljednjem jesenskom kolu Treće HNL Zapad trijumf kod Vinodola (5-3) ostvarila je ova momčad Opatije: Iveša, J. Rudan, Kovačević (78' Lucić), Jukičić, Glavaš, Bogolin, Bertoša (46' Čanković), Pejanović, Malinić, Matulja, Lazić (55' Furijan).

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci