Obavijesti

Sport

Komentari 21

Jel to obrana ili beton?! Osijek uspio ono što niti United nije

Jel to obrana ili beton?! Osijek uspio ono što niti United nije
2

'Betonska konstrukcija' ispred pouzdanog Malenica sačuvala je 'nulu' na stadionu gdje i puno veći klubovi od našeg prvoligaša znaju primiti dva ili tri komada. Osijek nije niti jedan i stoga - obrana je bila za čistu desetku!

VIDEO

Osijek je prvoklasnom senzacijom stigao nadomak prolaska protiv velikog PSV-a. Pobijedili su 1-0 golom kapetana Borne Barišića iz penala, a niti taj raspucani nizozemski div nije našao načina kako probiti osječki zid.

Ta 'betonska konstrukcija' ispred pouzdanog Malenica sačuvala je 'nulu' na stadionu gdje i puno veći klubovi od našeg prvoligaša znaju primiti dva ili tri komada. Osijek nije niti jedan i stoga - obrana je bila za čistu desetku!

Recimo, prošle godine u skupini Lige prvaka jedva je tu pobijedio Atletico (0-1), a Bayernu su zabili gol pri porazu 2-1. Prije dvije godine tu je pao i Manchester United (2-1), po dva gola primali su Wolfsburg i CSKA Moskva. 

I onda, dođe 'mali' Osijek i utiša Eindhoven.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marko Malenica (8) - ne može se reći kako je imao čudesnih obrana, ali sve ono što je morao odraditi, odradio je na visokom nivou. Sačuvati mrežu čistom kod PSV-a ne može baš bilo tko...

Tomislav Šorša (9) - najbolji dio Osijeka danas bila je obrana. Svaki pojedinac iz zadnje linije zaslužuje iznadprosječnu ocjenu i svake pohvale. Povratnik Šorša bio je gotovo neprelazan na desnoj strani.

Mateo Barać (10) - pravovremen, koncentriran, čvrst... Možemo nabrajati u nedogled, za mladog stopera koji je ove godine debitirao i za reprezentaciju, ovo je vjerojatno najbolja utakmica u karijeri.

Mile Škorić (10) - njemu se Kohorta najviše divi poslije čudesne pobjede u Eindhovenu. Osječani ga smatraju pravim majstorom koji 'zna nogometa', a da je to tako, pokazao je napadačima PSV-a.

Borna Barišić (9) - kapetan je preuzeo odgovornost gdje bi se mnogima možda i noge tresle. Zabio je penal poput rutinera i omogućio Osijeku da sanja još sedam dana...

Benedikt Mioč (8) - tih i nenametljiv u igri, ali tako je to u poslu zadnjih veznih. Puno trke, pokrivanja 'rupa', duela i igre na mišiće. Zekić će vjerojatno biti zadovoljan, ovakve treneri obožavaju.

Robert Mudražija (9) - ovaj igrač ima 'ono nešto'. Veznjak koji se ne libi povući loptu, koristan u oba pravca, izborio je i taj povijesni penal za pobjedu.

Eros Grezda (8) - više primijećen u svojoj polovici nego protivničkoj. To i je bila intencija Osječana, duplirati bukove, a tu je bivši as Lokosa odradio važan posao pomažući Šorši.

Dmitro Lopa (8) - teško je ovakvom majstoru lopte istaknuti se u utakmici gdje njegova momčad stoji podređeno. On se trudio, otvarao, no u ovakvoj utakmici nije mogao previše.

Petar Bočkaj (9) - najzapaženiji od osječkih ofenzivaca. Ima snage za 'dvojicu', aute baca poput Roryja Delapa, a zna zapucati iz slobodnjaka. Tako je i zatresao mrežu, nažalost, s vanjske strane.

Muzafer Ejupi (8) - eh, da je ušao onaj udarac glavom u 93. minuti, Muzu bi Kohorta na rukama nosila do Slavonije. Kako god, njemu će se otvoriti i koja šansa u uzvratu u kojem PSV mora napasti.

Andrej Lukić (8) - ušao u 66. minuti umjesto Lope kako bi odradio defenzivnu podršku veznom redu. Taktička zamjena koja je urodila plodom.

Zoran Lesjak (-) - ušao u 81. minuti umjesto Mudražije.

Domagoj Pušić (-) - na terenu od 90. minute kada je zamijenio Bočkaja.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac