Obavijesti

Sport

Komentari 27

Na njima leži budućnost: Top 10 najvećih talenata nogometa

Na njima leži budućnost: Top 10 najvećih talenata nogometa
1

Veliki klubovi se u današnje vrijeme 'natječu' u tome tko će prvi ugrabiti nekog talenta jer im vrijednost raste iz dana u dan. A za neke klince od 17 godina već su odbijene ponude od 60 milijuna eura...

VIDEO

Stari odlaze, a novi dolaze. Iznova i iznova klubovi diljem svijeta lansiraju neke nove talente, koji su spremni pokoriti nogometni svijet. Neki nas oduševe na prvu, neki trebaju malo vremena za prilagodbu, dokazivanje i procvat, ali na kraju sve se svodi na isto - na njima će se graditi temelji nekog novog, budućeg nogometa.

Pošto se sport rapidno razvija, a iz dana u dan ruše se rekordi, uvode se nove tehnologije, mijenjaju se pravila itd., tako su i klinci sve razvijeniji. Već im sada cijene na tržištu nenormalno divljaju, a uskoro bi mogle i porasti. Veliki klubovi se u današnje vrijeme 'natječu' u tome tko će prvi ugrabiti nekog talenta jer im vrijednost raste iz dana u dan. A za neke klince od 17 godina već su odbijene ponude od 60 milijuna eura...

*OPASKA - Igrači nisu poredani prema kvaliteti nego nasumično i slobodnim izborom.

Renato Sanches (19)/ Bayern München

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Poland v Portugal - EURO 2016 - Quarter Final

Ovaj mladi portugalski veznjak pokazao je iznimnu kvalitetu kada je u pitanju pregled igre i kreacija, a njegova fizička dominacija naspram ostalih vršnjaka omogućila mu je da s 19 godina predvodi Portugal do naslova na Euru u Francuskoj. Dijete je Lisabona, razvio se u Benfici, a prije Eura kupio ga je Bayern München. Strašna kupovina bavarskog diva...

Emre Mor (19)/ Borussia Dortmund

Turkey v Croatia - UEFA Euro 2016 - Group D - Parc des Princes

Turskom ofenzivnom veznjaku tek je 19 godina, a već je ušao u prvu momčad Fatima Teriha u turskoj nogometnoj reprezentaciji. Saint-Etienne napravio je veliku grešku kada je prije par godina odbio tada 16-godišnjeg Mora i odbio mu ponuditi ugovor nakon što je mladi Turčin odradio probu.

Grešku nije ponovila Borussia Dortmund, koja ga je ovo ljeto dovela iz Nordsjaellanda i osigurala si veliku zaradu u budućnosti (ako uzmemo u obzir da će ga kad-tad prodati). No ne samo zaradu. Mor bi mogao odigrati jednu od ključnih uloga razigravača u rotacijama Thomasa Tuchela. Sezona je duga, a mladi Turčin sigurno će skupiti određenu minutažu.

Lee Seung-woo (18)/ Barcelona

Najveći južnokorejski talent može igrati i povučenije, ali u principu igra napadača i polušpicu. Ima 18 godina, a u Barcelonu je stigao kada je imao samo 12. Dobivao je MVP nagrade nekoliko puta i smatra se za jednog od najvećih talenata La Masije. Upisao je jedan nastup za Barcelonu B 2015. godine, a ne sumnjamo kako ga čeka blistava budućnost.

Marcus Rashford (18)/ Manchester United

Kada s 18 godina debitirate za U-21 reprezentaciju Engleske, a već ste ranije debitirali za seniorsku vrstu, onda znate da vrijedite i da ste predodređeni za velike stvari. Ako na kontu imate i golove u debijima za Manchester United, u Europskoj ligi i engleskoj reprezentaciji, a zabijete hat-trick na debiju za U-21 reprezentaciju pitanje je možete li postići više od toga u tim godinama. United ima zlatnu koku, a zahvaliti može Louisu van Gaalu koji je prepoznao njegov talent. Marcus Rashford će sigurno godinama puniti protivničke mreže, a pred njim je velika karijera.

Gianluigi Donnarumma (17)/ A.C. Milan

MILAN, GAME FOOTBALL CHAMPIONSHIP SERIES A. DERBY MILAN - INTER

Italija dugo nije vidjela ovakav golmanski talent. Još otkad se pojavio njegov imenjak Gianluigi Buffon. Zanimljivo je da je Buffon za 'azzurre' debitirao 1997. godine pod Cesareom Maldinijem. Donnarumma se tada još nije ni rodio (rođen je 1999. godine), a danas su obojica u prvom timu talijanske reprezentacije - Buffon kao prvi, a Donnarumma kao njegov nasljednik i drugi golman. Mladi golman Milana dobio je priliku pod trenerom Sinišom Mihajlovićem 2015. godine i otad je nezamijenjiv među stativama talijanskog diva. Chelsea je u ljetnom prijelaznom roku 2016. godine za njega ponudio 60 milijuna eura, ali ta ponuda je odbijena.

Ianis Hagi (17)/ Fiorentina

Soccer - UEFA Under-17 Championship - Elite Round - Group 6 - Romania v England - Pirelli Stadium

Sin velikog rumunjskog nogometaša Gheorghea Hagija rođen je u Istanbulu dok je njegov otac igrao za Galatasaray. Mladi Rumunj (17) može igrati prednjeg veznog i krilo podjednako dobro, a glasi za najvećeg rumunjskog talenta. Prošao je sve uzraste turske reprezentacije, počevši od U-15, a 2016. godine potpisao je ugovor s Fiorentinom.

Julian Brandt (20)/ Bayer Leverkusen

Football - Men

Mlađe uzraste je prošao u Oberneulandu i Wolfsburgu, a kalio se u drugoj momčadi Bayer Leverkusena. Mladi krilni napadač Njemačke Julian Brandt (20) pronašao je mjesto pod suncem u momčadi Rogera Schmidta i u potpunosti je opravdao povjerenje. Za Bayer Leverkusen upisao je 65 ligaških nastupa i zabio 15 golova, a činio je i udarnu postavu Njemačke na Olimpijskim igrama u Riju koja je osvojila srebrnu medalju nakon poraza u finalu od Neymarovog Brazila. Krase ga sjajan pregled igre i dodavanja u ključnim momentima dok je i dobar izvođač slobodnih udaraca.

Ousmane Dembele (19)/ Borussia Dortmund

Stade Rennes v AS Monaco -  French Ligue 1 - Roazhon Park stadium

2010. godine Rennes je napravio jedan od boljih poteza u zadnje vrijeme. Doveo je tada još klinca Ousmanea Dembelea iz Evreuxa i pustio ga da se lagano razvija. Četiri godine je polazio Rennesovu školu da bi 2014. godine zaradio promociju u drugu momčad. Sezonu kasnije, 2015./2016. lansirao se u nogometne visine. Sjajnim igrama u tandemu s Giovannijem Siom, Dembele je zaradio transfer u Borussiju Dortmund. Glasi za jednog od najtalentiranijih napadača na svijetu, a ako je negdje mjesto za dokazivanje i dodatni razvoj talenta onda je to Borussia Dortmund.

Marco Asensio (20)/ Real Madrid

Real Madrid v Chelsea - International Champions Cup

Brz, okretan, tehnički potkovan, talentiran, sjajnog finiša... Brojni su epiteti kojima bi mogli opisati mladog Realovog asa Marca Asensija. Kada je 2014. godine stigao iz Mallorce nije mogao ni zamisliti da će se relativno brzo naći u prvoj postavi Reala. Naravno, sve se to dogodilo u odsutstvu Cristiana Ronalda što nikako ne umanjuje uspjeh mladog Španjolca. Sezonu 2014./15. je proveo na posudbi u Mallorci dok je prošlu sezonu odigrao u Espanyolu. Netko prije, netko kasnije... Asensiju je trebalo vrlo malo da pokaže klasu i zaradi povjerenje Zinedinea Zidanea. Za Real je ove sezone već upisao gol, a ne sumnjamo da će ih biti još više. Puno više.

Joshua Kimmich (21)/ Bayern München

Germany vs. Finland

Postojale su neke određene sumnje kad se pojavio mladi Joshua Kimmich, ali veznjak je svima začepio usta i pokazao da se mladi igrač može izboriti za svoje mjesto u momčadi kao što je Bayern. U paklenoj konkurenciji Bayernovih veznjaka, Kimmich je uspio upisati 24 ligaška nastupa za Bavarce. I ne samo to. Zaradio je poziv Joachima Löwa u reprezentaciju za koju je nastupio sedam puta, između ostalog i na Euru u Francuskoj. Još uvijek je mlad i pred njim stoji velika karijera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova