Obavijesti

Sport

Komentari 23

Na Valentinovo nam se vraća Liga prvaka: PSG ide po čudo

Na Valentinovo nam se vraća Liga prvaka: PSG ide po čudo
3

Barcelona je Parižane izbacila u četvrtfinalu Lige prvaka 2013. i 2015. godine. Sad će francuski i španjolski prvak igrati u osmini finala. Katalonci su opet favoriti za prolazak dalje

VIDEO

Elita se vraća. Nakon dva mjeseca nastavlja se natjecanje u Ligi prvaka. Prve četiri utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se u utorak i srijedu, a preostale četiri idućeg tjedna. U utorak i srijedu nas čekaju doista četiri spektakularna sraza. U utorak će Benfica dočekati Borussiju Dortmund, a PSG igra protiv Barcelone. Srijeda donosi utakmice Real - Napoli, Bayern - Arsenal. Svi susreti počinju u 20 sati i 45 minuta, a glavni sponzor pripremio je i novu loptu za utakmice na ispadanje.

UTORAK: Benfica - Borussia Dortmund (Arena Sport 1)

Benfica je vodeća momčad portugalske lige. Borussia Dortmund je u skupini zabila čak 21 gol. Bio je to novi rekord Lige prvaka. Nijemci su igrali finale na Wembleyu 2013. godine, a Benfica sad želi proći u treće četvrtfinale u posljednjih šest godina. Prošle je sezone Borussia u osmini finala ispala od Juventusa. Sad ipak ima puno veće šanse za prolazak dalje. Bit će ovo prva međusobna utakmica Benfice i Borussije Dortmund u Ligi prvaka. Portugalce ne treba otpisati, ali teško da oni mogu zaustaviti sjajni napad njemačke momčadi. Aubameyang i Reus su igrači koji bi Borussiju u ove dvije utakmice trebali odvesti dalje. Benfica doma može izbjeći poraz, ali ima male šanse za prolazak u četvrtfinale.

UTORAK: PSG - Barcelona (Arena Sport 3)

Parižani i Katalonci u Ligi prvaka su međusobno igrali 2013., 2014. i 2015. godine, a sad će igrati i 2017. godine. Barcelona je prije dvadeset godina u finalu Kupa pobjednika kupova pobijedila PSG 1-0. Momčad iz glavnog grada Francuske u polufinale Lige prvaka nije bila još od 1995. godine, a teško da će tamo doći i ove sezone. Bit će ovo treći put u posljednje četiri godine da se PSG i Barcelona sastaju u nokaut fazi Lige prvaka. Dosad su dvaput igrali u četvrtfinalu i dvaput su dalje prošli Katalonci. Prije četiri godine bilo je 2-2 na Parku prinčeva i 1-1 na Nou Campu. Katalonci su prošli dalje zbog gola viša u gostima. Prije tri godine igrali su u skupini. Barca je doma dobila 3-1, a PSG je u Parizu slavio 3-2.

Posljednji su put međusobno igrali u travnju 2015. godine. Barca tada u četvrtfinalu nije imala nikakvih problema. Pobijedila je 3-1 u Parizu i 2-0 kod kuće. Dakle, PSG protiv Barcelone ima samo jednu pobjedu u šest utakmica u Ligi prvaka. Doista, francuski prvak nije imao sreće sa ždrijebom. Edinson Cavani zabio je 25 golova u francuskom prvenstvu ove sezone. Dodao je još šest golova u Ligi prvaka, ali Barcelona u napadu ipak ima ne jednu, već tri klase. U pet od šest međusobnih utakmica u Ligi prvaka, Barca i PSG su zabili barem po gol. Mogla bi opet biti golijada na Parku prinčeva. Leo Messi je ove sezone u Ligi prvaka već zabio deset golova.

SRIJEDA: Bayern - Arsenal (Arena Sport 3)

Bayern i Arsenal su također stari poznanici iz Lige prvaka. Bit će im ovo četvrti međusobni sraz u nokaut fazi Lige prvaka, a uvijek su dalje prolazili Bavarci. Prvi su put u nokaut fazi igrali 2005. godine, a posljednji put 2014. godine. Bayern je u posljednjoj utakmici u skupini Lige prvaka na Allianz Areni pobijedio Arsenal čak 5-1. Bilo je to u studenom 2015. godine. Bavarski div juri prema novom naslovu njemačkog prvaka, a Arsenal će opet stati bez titule u Premiershipu. Carlo Ancelotti radi dobar posao s Bayernom, ali zna se da će sezona biti uspješna samo ako odu do kraja u Ligi prvaka. Arsenal nikad nije uspio eliminirati Bayern i teško da će se to promijeniti ove sezone. Jednostavno, njemački prvak je na papiru puno jača i kvalitetnija momčad.

SRIJEDA: Real - Napoli (HRT 2)

Na Santiago Bernabeu će Napoli protiv Reala bodriti Diego Maradona i 10.000 navijača Napolija. Oni vjeruju u senzaciju kod europskog prvaka, ali Real je dobio 28 od posljednje 33 domaće utakmice u Europi. Nikad Madriđani nisu u Ligi prvaka igrali protiv Napolitanaca. Napulj trese euforija, ali ona bi mogla splasnuti nakon utakmice u Madridu. Napoli baš i nema previše iskustva u ovakvim utakmicama. Real je posljednji put u Ligi prvaka kod kuće izgubio u ožujku 2015. godine od Schalkea 4-3. Za očekivati je da europski prvak nastavi svoj sjajni niz kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba