Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Na vlastiti zahtjev: Ana Jelušić zbog astme propušta sezonu

Ana je na vlastiti zahtjev odlučila pauzirati slijedeću sezonu i posvetiti se pokušaju izlječenja od astme. Već se 10-ak godina bori s astmom i proživljava teške trenutke

Pixsell
Foto: Pixsell
4 komentara

Na sjednici Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza određeni su sastavi reprezentacija (natjecatelji i treneri) za nadolazeću sezonu 2011/2012...

Ana Jelušić je na vlastiti zahtjev odlučila pauzirati slijedeću sezonu i posvetiti se pokušaju izlječenja od astme. Ana se već 10-ak godina bori s astmom i vrlo često proživljava teške trenutke, prvenstveno na natjecanjima, koji gotovo uvijek rezultiraju osim jakog kašlja i vrlo stresnim situacijama.

Nažalost, to je natjeralo Anu da donese ovu odluku i pokuša se slijedeće godine posvetiti izlječenju od astme, u čemu će imati apsolutnu podršku Hrvatskog skijaškog saveza, a konferencija za medije Ane Jelušić zakazana je za srijedu u 11 sati u Westin hotelu.

Ivica Kostelić u sezonu kreće s novim serviserom, Mislavom Samaržijom koji će zamijeniti dosadašnjeg servisera Mateja Čuješa, koji je na vlastiti zahtjev odlučio prestati s radom. Mislav Samaržija, bivši hrvatski skijaški reprezentativac, bio je serviser Ane Jelušić u sezonama kad je ostvarivala najbolje rezultate, a posljednju sezonu je radio s juniorkom Tamarom Zubčić.

Kod Natka Zrnčić-Dima novost je da glavni trener postaje Peter Pen, dosadašnji pomoćni trener za brze discipline u Natkovoj ekipi, ali isto tako bivši vrsni skijaš i trener koji je osim s Natkom dugo godina radio na razvoju brzih disciplina s Janicom i Ivicom.

Nakon četiri godine rada u Hrvatskom skijaškom savezu, gdje je doprinio brojnim Natkovim uspjesima, ali i pomogao Ivici u brzim disciplinama iz Hrvatskog skijanja odlazi austrijski trener, Walter Hubmann.

Pozitivna novost je povratak Sofije Novoselić u reprezentaciju, koja se dokazala upornim radom i prvenstveno ulaskom u drugu vožnju na Svjetskom kupu na Sljemenu, ali i brojnim drugim dobrim rezultatima na FIS utrkama te je zaslužila ponovno dobiti šansu.

Od natjecatelja u reprezentaciji više nije Tea Palić, koja nažalost nije ostvarila zadane ciljeve i postigla očekivane rezultate.

Odlični rezultati Dječje reprezentacije rezultirali su da čak pet natjecatelja iz Dječje reprezentacije, predvođeni pobjednikom Trofea Topolino, Istokom Rodešom, koji prelaze u juniorsku FIS kategoriju '96. godište), ulaze u C (juniorsku) reprezentaciju, te će zajedno s nekoliko vrlo perspektivnih dječaka i djevojčica rođenih između 1997-1999 godine činiti okosnicu hrvatskog skijanja nakon ZOI-a u Sočiju 2014. godine.

Naši partneri pišu
Message