Obavijesti

Sport

Komentari 24

Nada za prolaz još uvijek živi: Zagreb je dobio Kristianstad!

Nada za prolaz još uvijek živi: Zagreb je dobio Kristianstad!
16

Zagreb je slavio protiv Kristianstada, osigurao dva boda i upisao vrlo vrijednu pobjedu u borbi za prolaz u osminu finala Lige prvaka. Sjajni večeras bili su Domagoj Pavlović i Igor Vori, u 2. dijelu i Stevanović

VIDEO

Rukometaši PPD Zagreba su u zagrebačkoj Areni pobijedili izravnog konkurenta za prolaz uz osminu finala rukometne Lige prvaka, švedski Kristianstad rezultatom 26-23. Više od pola susreta igrala se egal utakmica, ali domaćin je polovicom drugog poluvremena stisnuo, prebacio u višu brzinu i odjurio do vrlo vrijedne i bitne pobjede. Pobjede koja ostavlja zagrebački sastav u borbi za prolaz u daljnju fazu natjecanja.

Zagreb je nakon desetak minuta poveo 4-2 golom Pavlovića. Odmah u sljedećem napadu jedan od najiskusnijih na parketu zabio je svoj drugi gol. Igor Vori je nakon kontre prevario golmana Kristianstada i povećao Zagrebovu prednost na 5-2. Zagrebaši su sjajno otvorili susret i trener švedskog sastava Ola Lindgren morao je zvati time-out.

Predah je urodio plodom i Šveđani su u 15. minuti došli do 6-4. Zagrebov sljedeći gol bio je i jedan od najatraktivnijih poteza utakmice. 'Bijeli' su odigrali sjajnu akciju, a cepelin je završio Vujić. Probali su ponovo nešto kasnije, ali nisu uspjeli pa su Šveđani u 19. minuti došli do izjednačenja 7-7.

Zagreb je ponovo uhvatio seriju i došao do vodstva 10-7, a konce je vukao povratnik nakon duge ozljede Domagoj Pavlović. Znalo se to i otprije, ali tek sad kad se vratio i ponovo uhvatio ritam jasno je koliko je nedostajao zagrebačkom sastavu. Da je igrao cijelo vrijeme, pitanje je bi li Zagreb bio u ovakvoj poziciji kakvoj je sada.

Na poluvrijeme se otišlo s 13-11 iako je moglo biti i tri razlike za Zagreb. Četiri sekunde prije kraja polvremena Gudmundsson je potegnuo s kojih 10, 11 metara i zabio iako se znalo da će Kristianstad ići na udarac izvana.

Četiri minute u nastavku rezultat je bio 15-12. Šveđani su odigrali brzu kontru, a Igor Vori je u idućem napadu zabio. No, momčad Silvija Ivandije upala je u laganu krizu od par minuta i rezultat je došao do 17-17. Ivandija je morao reagirati i pozvati time-out.

Urodilo je plodom jer je Zagreb zabio dva za 19-17, Vori je zabio svoj četvrti na utakmici prije nego je Kristianstad smanjio na 19-18. Što god da je Ivandija rekao na 'time-outu' urodilo je plodom jer je Zagreb krenuo agresivnije u obrani, tjerao je švedsku momčad na greške i relativno mirno utakmica je privedena kraju. Zagreb je pobijedio 26-23, više nije posljednja momčad na tablici i trenutno je na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u osminu finala LP-a.

Najbolji u redovima domaćina bio je Igor Vori s pet golova dok su Pavlović, Mandalinić i Cingesar zabili po četiri. Usput, bila je ovo najbolja partija slovenskog reprezentativca otkad je stigao u redove Zagreba. Kod gostiju to je bio Jerry Tollbring sa šest golova. 

- Uspjeli smo otupjeti njihovu briznu. Moram čestitati igračima na dobroj izvedbi, dobro su odradili i kontrolirali smo cijelu utakmicu. Nakon njihova time-outa smo ih malo zbuniili s 5-1 zonom - rekao je Ivandija nakon utakmice pa dodao:

- Ima tu još stvari s kojima ja nisam zadovoljan. Prvenstveno, to je igrač više i to nam je definitivno boljka. Ima još stvari koje možemo popraviti.

- Najbitinje je da smo danas pobijedili. Imali smo problema, mučimo se u napadu. Igramo previše 1 na 1. Imamo dobre šutere, mogli bi širiti i bilo bi nam lakše. Ali najbitnije je da su dva boda tu. Šveđani su se iznenadili kad smo izašli u 5-1 jer smo cijelu utakmicu igrali 6-0. Mislim da Šveđani teško igraju u dubokoj zoni. Čim se ubiju njihovi bekovi oni nemaju rješenja - rekao je Igor Vori nakon utakmice.

- Čestitao bih svojim dečkima na bitnim bodovima. Lijepo je vratiti se, vratiti se u Arenu... I prije utakmice smo se dogovorili da trebamo puno trčati. Igraju jako brzo i kažnjavaju vaku pogrešku. U drugom poluvremenu smo pali u napadu, ali dignuli smo se u obrani pa je ipak sve dobro završilo. U Segetu idući vikend ćemo pokušati otrgnuti bodove kako bi ipak osigurali prolaz već tada - rekao je ponajbolji igrač utakmice Domagoj Pavlović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu