Obavijesti

Sport

Komentari 362

Čudesni Nadal pomeo Ruuda i 14. put osvojio Roland Garros!

Čudesni Nadal pomeo Ruuda i 14. put osvojio Roland Garros!
1

I ne samo da je opet pokorio francuski Grand Slam već je stigao do 22. ukupno u karijeri čime se odvojio od vječnih rivala Rogera Federera i Novaka Đokovića. Sada je na dva više

VIDEO

Španjolski tenisač Rafael Nadal 14. put u svojoj karijeri osvojio je Roland Garros, nakon što je u finalu za dva sata i 20 minuta pobijedio Norvežanina Caspera Ruuda sa 6-3, 6-3, 6-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nadal i Federer Instagram 00:12

Sjajnom Španjolcu je to bilo 14. finale na pariškom Grand Slamu i rekordna 14. pobjeda. Ukupno rekordni 22. Grand Slam naslov, a sada ima dva više od najbližih pratitelja Švicarca Rogera Federera i Srbina Novaka Đokovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Federer ove godine zbog ozljede nije nastupio u Parizu, dok je Đoković ispao u četvrtfinalu, upravo od Nadala.

French Open

Španjolac je postao i najstariji pobjednik Roland Garrosa u Open eri, do titule je stigao sa 36 godina oborivši rekord sunarodnjaka Andresa Gimena koji je 1972. godine osvojio Roland Garrosu sa 34 godine.

Također, Nadal je prvi put u svojoj karijeri u istoj sezoni osvojio Australian Open i Roland Garros.

Iako do sada nisu igrali jedan protiv drugog, Španjolac i Norvežanin se dobro poznaju, jer Ruud od 2018. godine trenira u Nadalovoj akademiji na Mallorci.

Za 23-godišnjeg Norvežanina ovo je bilo prvo Grand Slam finale, a do sada nikada nije prošao dalje od četvrtog kola na nekom od četiri najveća svjetska turnira.

French Open

Prije Ruuda, posljednji Skandinavac koji je igrao finale nekog Grand Slama bio je Šveđanin Robin Soderling na Roland Garrosu 2010. godine. I njega je zaustavio Nadal.

Nadal je sjajno ušao u finale. Poveo je 2-0 uz rani break, no Ruud je već u trećoj igri vratio izgubljeni servis. Međutim, njegova radost je kratko trajala. Nadal radi novi break za 3-1 i potom je mirno obranio prednost za 6-3 i 1-0 u setovima.

Norvežanin je bolje ušao u drugi set. U četvrtom gemu je napravio break za vodstvo 3-1, međutim to je bilo sve od njega u ovom setu. Nadal je odgovorio fantastičnom serijom 5-0 uz dva oduzeta servisa za 6-3 u drugom setu.

U trećem setu se igra mladog Norvežanina posve raspala. Nadal je projurio setom rezultatom 6-0 i španjolsko slavlje na Court Philippe Chatrieru je moglo početi. (Hina)

Rezultat: Nadal - Ruud 3-0 (6-3, 6-3, 6-0)


  • 3. SET/KRAJ Kakva predstava Rafaela Nadala za kraj... Uzeo je 11 uzastopnih gemova, razbio Ruuda u posljednjem setu i završio ga u stilu sa 6-0. Španjolac je osvojio 14. naslov na Roland Garrosu i stigao do 22. Grand Slama u karijeri. Čudesno!
  • 3. SET Ruud se u potpunosti raspao i dojam je da samo čeka da meč završi. Nadal je izborio tri break lopte, iskoristio prvu pa uzeo i deveti gem u nizu. Španjolac ima velikih 4-0 u trećem setu i juri po 14. naslov na Roland Garrosu.
  • 3. SET Rafael Nadal ekspresno, ali sigurno privodi meč kraju. Odservirao je odlično, zatim i breaknuo Ruuda, nije se ni okrenuo, a već je poveo s laganih 2-0 u, sve je izvjesnije, posljednjem setu meča. Bilo kakvo iznenađenje Norvežanina u ovom trenutku bilo bi ravno čudu.
  • 2. SET Nadal je suvereno odradio svoj servis gem za 5-3 pa fantastičnim sliceom izborio dvije set lopte. Ali Ruud je dobro servirao, obranio obje nakon čega smo gledali sjajan tenis. Nadal je dva puta bio u prednosti, Norvežanin se prvi put uspio vratiti, no drugi je promašio servis i eto ogromnih 2-0 u setovima za Španjolca. Drugi set je trajao 53 minute, četiri više od prvog. (Nadal - Ruud 6-3, 6-3, 0-0)
  • 2. SET Fantastična izmjena za 40-30, Ruud je odveo Nadala do krajnjih granica, sjajnim bekhendom izgradio napad pa poentirao smashom. No, Nadal je ekspresno uzeo poen za 40-40 i evo drame! Prednost za Nadala, publika je glasnim navijanjem i pljeskom podržala 'kralja zemlje' koji je izborio break loptu i... Evo novog breaka! Iskoristio ju je i Španjolac je poveo 4-3.
  • 2. SET Ali Nadal je ekspresno vratio break! Sve što je Ruud izgradio u prošlom, otišlo je u vjetar nakon otprilike pet minuta idućeg gema. 3-2 za Ruuda i Nadal na servisu.
  • 2. SET Break za Norvežanina! Ruud je briljantno podigao razinu igre, odmjereno, precizno i s dozom klase odradio izmjenu za 0-40 pa izborio šansu šokirati Nadala. Čini se da je Španjolac sada malo podlegao pritisku jer je učinio dvostruku pogrešku i Ruud je poveo 3-1 u drugom setu! Finale Roland Garrosa se zahuktava!
  • 2. SET Kakva sada igra Caspera Ruuda. Rafa ga je pritisnuo, izborio tri break lopte, ali Norvežanin se čudesno obranio i uspio uzeti gem na startu drugog seta.
  • "Da postoji Bog Roland Garrosa njegovo ime bilo bi Rafael Nadal." Riječi su to komentatora u službenom prijenosu Eurosporta i, ruku na srce, točnije ne mogu biti.
  • 1. SET Ruud je uzeo dva uzastopna poena na Nadalovom servisu, poveo 15-30 i dobio priliku u potpunosti se vratiti u prvi set, ali Nadal je maestralno odservirao do kraja i uzeo prvu dionicu 6-3. Trajala je točno 49 minuta.
  • 1. SET Na Philippe Chatrieru se ore povici "Rafa, Rafa" dok Nadal, za sada, odrađuje lakši trening protiv suparnika s kojim se susreće prvi put u karijeri. Ruud je u sedmom gemu prvog seta imao priliku zaprijetiti kada je uspio osvojiti poen za 40-30, no Španjolac je sjajno odservirao ostatak dionice i poveo 5-2.
  • 1. SET Norvežanin za sada nema šanse. Uspio je vratiti break, ali već u idućem gemu opet je podbacio čime je Nadal uvjerljivim servisom povećao prednost i ima velikih 4-1 u prvom setu.
  • 1. SET Vraća se Ruud! Sada je i osmi tenisač svijeta uspio oduzeti servis 'kralju zemlje' te se vratiti u život. Živopisan start finala. 2-1 za Nadala.
  • 1. SET Rafa je odradio svoj servis gem nakon čega je odmah breaknuo Norvežanina i poveo.
  • POČETAK Počeo je finalni meč na Roland Garrosu između Nadala i Ruuda!
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 362
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...