Sport

Komentari 24

Norvežani najbliži polufinalu, Slovenci pred velikim ispitom

Norvežani najbliži polufinalu, Slovenci pred velikim ispitom

Norveška ima šest, Mađarska i Slovenija po četiri, a Island i Portugal po dva boda. Sve bi u ovoj skupini bilo jasno da je Slovenija pobijedila Mađarsku, ali sad su Mađari nakon te pobjede puno bliži prolasku

U našoj je skupini sve jasno, u polufinale idu Hrvatska i Španjolska, ali zato je u drugoj, onoj koja se igra u Švedskoj, prava drama. Za prolazak dalje u igri je pet reprezentacija, a do kraja su ostala još dva kola.

Norveška ima šest, Mađarska i Slovenija po četiri, a Island i Portugal po dva boda. Sve bi u ovoj skupini bilo jasno da je Slovenija pobijedila Mađarsku, ali sad su Mađari nakon te pobjede puno bliži prolasku. Realno, Norveška je 99 posto unutra. Dosad je na Europskom prvenstvu pokazala najviše. Sander Sagosen je prvi kandidat za MVP-a, vuče svoju momčad koja ruši sve redom.

Do kraja Norvežani igraju protiv Islanda i Slovenije. Za očekivati je da već u utorak pobjedom protiv Islanđana potvrde polufinale. Mađarska ima bolji međusobni omjer od Slovenije i ima puno lakši raspored.

Slovence čekaju Norvežani i Potugalci, a Mađarska u utorak igra protiv Švedske koja je ispala. Mađari bi s ta dva boda napravili možda i ključan korak prema polufinalu.

Puno toga ovisi o utakmici Portugala i Slovenije. Ako Portugalci dobiju, onda bi o drugom polufinalistu odlučivala njihova utakmica s Mađarskom u posljednjem kolu.

Može se dogoditi i krug u kojemu bi Mađari, Portugalci i Slovenci imali po šest bodova. No, stvari će već nakon utakmica u utorak biti puno jasnije. Najbolje pozicije imaju Norvežani i Mađari.

Najčitaniji članci