Obavijesti

Sport

Komentari 0

Najbolja! Blanka Vlašić osvojila zlato u Japanu!

Najbolja! Blanka Vlašić osvojila zlato u Japanu!
4

Toliko sam željela ovo zlato, u stanju sam šoka, još uvijek nisam svjesna svega, rekla je u dahu Blanka Vlašić nakon osvojenog zlata

VIDEO

Veličanstvena Splićanka bacila je u trans sve hrvatske navijače, Blanka Vlašić je svjetska prvakinja! Nitko od suparnica u nedjeljnom finalu u Osaki nije imao šanse, Blanka je djelovala tako suvereno i dominantno, a tako je malo nedostajalo i da sruši svjetski rekord Štefke Kostadinove. Zlato je osigurala skokom preko 205 cm iz trećeg pokušaja, nijedna skakačica osim nje u Osaki to nije uspjela. Svjetski vrh je Blankina kruna na kraju fantastične sezone na otvorenom, nakon pobjeda u 13 od 14 mitinga i nakon tako jake dominacije u ženskom skoku u vis. Najavio je otac Joško da je Blanka sazrela za prave stvar i bio je u pravu. Osaka je samo početak. Vrijeme je za SuperBlanku! Hrvatska himna i suze u očima Blanke Vlašić na najvišem postolju obilježile su posljednji dan Svjetskog prvenstva u Osaki. Nakon godina najvećih uspjeha Janice Kostelić Hrvatska je dobila novu veliku, najveću prvakinju! Također i Split, “najsportskiji grad na svitu”, dobio je još jednu zlatnu kockicu u velikome mozaiku svojih sportskih veličina. - Toliko sam željela ovo zlato da sada osjećam samo olakšanje. U stanju sam šoka, još nisam svjesna svog uspjeha - rekla je Blanka, “ošamućena” od golemog uspjeha i osvojene svjetske zlatne medalje. Iako je Blanka posljednjih godina oduševila na mnogo natjecanja, titula svjetske prvakinje je “šlag na tortu” nakon svih tih silnih odricanja nje i njezine obitelji, a to je i razlog suzama na njenu licu. Ipak, brzo su ih zamijenili osmijesi, jer za Blanku više ništa nikad neće biti isto. Dosad je bila jedna od cura koje dobro skaču i pobjeđuju na mitinzima, a odsad će sve to stati u samo dvije riječi: svjetska prvakinja. - Ovo je Svjetsko prvenstvo i zato ne možete očekivati da svaku visinu savladate iz prvog pokušaja. Tek kad sam preskočila 203 pa 205 cm, počela sam se zabavljati - dodala je Blanka. Nakon gotovo svakog skoka sjajna Splićanka se razdragano smijala i gledateljima priredila svoj slavljenički ples... - Moj ples? Ne bih ga sada mogla ponoviti. Ustvari, na svakom natjecanju izvodim neki drugi. To daje pozitivnu energiju gledateljima, morate ipak nečim začiniti svoj nastup - objasnila je naša fenomenalna atletičarka. Otac Joško bio je na stadionu u Osaki i duboko emotivno proživljavao natjecanje... - Bio je ovo jedan od najvećih trenutaka u mom životu. Jer bez obzira na to koliko se trudite, što sve poduzmete i koliko uložite, nitko vam ne može garantirati da ćete ovo dočekati - rekao je uzbuđeni Joško Vlašić. Jednako teško natjecanje je proživio i Blankin trener Bojan Marinović, koji kao da je skakao s njom svaki put. - Bilo je ovo jako teško i gledati, a kamoli ne skakati - rekao je presretni Bojan Marinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica