Obavijesti

Sport

Komentari 291

Francuzi se naklonili Hrvatima: Najbolja momčad, igrač i trener

Francuzi se naklonili Hrvatima: Najbolja momčad, igrač i trener
3

Ugledni francuski L'Equipe proglasio je Vatrene najboljom momčadi Europskog prvenstva, Ivana Perišića najboljim igračem, a Antu Čačića najboljim izbornikom

VIDEO

Vatreni su hit prvenstva. To je sad valjda jasno i onima koji nogomet prate tu i tamo, onako, ako baš moraju. Hrvatske predstave protiv Turske, Češke i Španjolske lansirale su našu reprezentaciju među glavne favorite Europskog prvenstva. 

Svi su oduševljeni Hrvatskom, a ugledni L'Equipe proglasio nas je najboljom momčadi Eura! L'Equipe je u najboljih 11 svrstao dvojicu Hrvata, Luku Modrića i Ivana Perišića, a Ante Čačića proglasio je najboljim izbornikom.

Uz to Perišić je i prema L'Equipeu najbolje ocijenjeni igrač dosadašnjeg prvenstva s ocjenom 7,33. Prvi do Hrvata su Velšanin Bale, Mađar Kleinheisler, Belgijac Meunier i Francuz Kante s ocjenom 7, dok je Luka Modrić ocijenjen sa 6,67. 

U najboljih 11 nema Francuza Dimitrija Payeta ni Španjolca Andresa Inieste, a francuski list najboljim sucem proglasio je Šveđanina Jonasa Erikssona. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Veliko je to priznanje za Hrvatsku, a stiže nakon što je vodeći svjetski statistički centra za sport, Opta, u najboljih 11 izabrao Darija Srnu i Ivana Perišića. Niti jedna zemlja, osim Njemačke koja ima trojicu, nema dvojicu u najboljoj momčadi prvenstva.

Gaurdian: Hrvatska je najbolja

I britanski Guardian proglasio je Hrvatsku najboljom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

- Pobijedili su Španjolsku i to bez Luke Modrića što pokazuje da su sila na koju treba računati. Da nije bilo bizarnog pada u završetku utakmice protiv Češke, Hrvatska bi bila na maksimalnom učinku. Dosad smo o Hrvatskoj pisali kao o pritajenom favoritu, no nakon svega što smo vidjeli, to bi sad bilo podcjenjivanje - piše Guardian.

Hrvatska u subotu igra protiv Portugala u Lensu osminu finala. Vjerojatno najgori izbor za Vatrene koji su završili prvi u skupini, no označiti momčad koja ne može dobiti Island, Austriju i Mađarsku "najgorim izborom" možda je i malo preteška riječ.

Anketa: Tko će osvojiti Euro?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 291
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna