Obavijesti

Sport

Komentari 16

Najbolji sastav Hrvatske igrao je najmanje utakmica zajedno

Najbolji sastav Hrvatske igrao je najmanje utakmica zajedno
6

Samo je tri puta Hrvatska zaigrala u istom sastavu, ali ne i najjačem. Sve je to bilo za vrijeme Bilića na kormilu reprezentacije. Taj podatak sve je iznenadio...

VIDEO

Ma, uvijek zna se prvih 11. To svako dijete zna, riječi su bivših hrvatskih izbornika.

No u najboljem sastavu reprezentacija Hrvatska odigrala je vrlo malo utakmica.

Hrvatska je dosad odigrala 216 utakmica. Rekord je da je ista momčad istrčala u samo tri susreta. A to je bilo u dva navrata.

Oba ta jednaka sastava u tri utakmice istrčala su u Bilićevoj eri. No ni oni nisu bili najjači. U prvoj “seriji” nije bilo Eduarda da Silve, a u drugoj Ivice Olića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podatak da je reprezentacija tako malo puta istrčala s istom jedanaestoricom iznenadila je bivšeg izbornika Zlatka Kranjčara.

- Ma, da? Nisam to znao, čini mi se pomalo nevjerojatnim - rekao je Cico i nastavio:

- Ali kad malo bolje razmislim, nije to ni toliko čudno. Puno je lakše taj kontinuitet održati u klubu nego u reprezentaciji.

Bilo je još osam slučajeva da isti sastavi istrče dva puta, što znači da je u čak 194 utakmice na teren izašla reprezentacija koja nikad nije igrala u toj postavi.

- U klubu se utakmice igraju svaka tri dana pa je lakše forsirati istu momčad. U reprezentaciji se igrači okupe svakih nekoliko mjeseci pa, nažalost, uvijek ima ozljeda ili kartona - dodao je Cico Kranjčar.

Najteže je bilo Otti Bariću, koji je hrvatsku reprezentaciju preuzeo 2002. godine.

- Imao sam smjenu generacija. Morao sam krenuti s mladima, Srna, Pletikosa, Tudor i drugi, a oprostili su se veliki igrači poput Bobana, Šukera, Prosinečkog... - rekao je Barić.

Robert Kovač bez gola za repku...

Stariji od braće Kovač drugi je prema broju nastupa, 84 puta igrao je za reprezentaciju. No za “kockaste” nije zabio nijedan gol.

Davora Šukera teško će prestići

Legendarni strijelac za reprezentaciju u 69 utakmica zabio je 45 golova. Srna je stao na 19, a Eduardo da Silva dosad je zabio 18 golova.

Darijo Srna blizu rekordera Šimića

Dario Šimić za reprezentaciju je skupio okruglo 100 utakmica. Najviše šanse da ga uskoro prestigne ima Darijo Srna. U 29. godini kapetan reprezentacije je za hrvatsku reprezentaciju odigrao već 79 utakmica.

Sedam godina nije ih bilo u deset najboljih

U lipnju 2000. godine Hrvatska je ispala iz prvih deset na Fifinoj ljestvici. Među deset vratila se tek u lipnju 2007. Najlošiji plasman u prošlom desetljeću bilo je 36. mjesto 2002., a najbolji peto mjesto prije tri godine.

Sastavi koji su igrali tri puta s istim igračima

Pletikosa - Šimunić, R. Kovač, Šimić, Ćorluka - Kranjčar, Modrić, N. Kovač, Srna - Petrić, Eduardo

Pletikosa - Pranjić, Šimunić, R. Kovač, Ćorluka - Kranjčar, Modrić, N. Kovač, Srna - Olić, Petrić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov