Obavijesti

Sport

Komentari 25

Najiščekivanija UFC borba: Cigano i Velasquez za pojas!

Najiščekivanija UFC borba: Cigano i Velasquez za pojas!
3

Ne samo da će u oktogonu biti dva najkompletnija borca, već će se prvi put ovaj sport moći gledati na nekoj američkoj nacionalnoj televiziji. Bit će to sjajna borba

VIDEO

U noći na nedjelju, oko 2 sata ujutro, u Anaheimu se održava najiščekivanija UFC borba, možda ikad. Najatraktivnija, teška kategorija, dobit će novog prvaka, Juniora dos Santosa ili će Cain Velasquez prvi put u karijeri obraniti pojas.

- Ovo je najveći meč u povijesti UFC-a. Ovo je najveći trenutak u povijesti za mješovitu borbu - rekao je predsjednik Dana White. 

Ne samo da će u oktogonu biti dva najkompletnija borca, već će se prvi put ovaj sport moći gledati na američkoj nacionalnoj televiziji FOX-u. 

- Netko će biti nokautiran, a vjerujem da ja tu imam više šanse. Vrlo sam uzbuđen - rekao je Cigano. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za razliku od inače, nema 'trash talka' karakterističnog za velike borbe. Borci su pokazali izniman respekt i niti u jednom trenutku nisu rekli koju ružnu riječ.

- Obojica imamo zanimljiv i atraktivan stil. Nikada ne pružamo dosadnu borbu - najavio je dvoboj Velasquez. 

Cain (185cm, 113kg) nikad nije izgubio

Meksički Amerikanac Velasquez (29) ima devet borbi i isto toliko pobjeda, od čega sedam u UFC-u. Osam ih je završio nokautom, a samo je Kongo uspio ostati budan u razmjeni udaraca. Štoviše, dvaput ga je ozbiljno uzdrmao početkom prve i druge runde, ali nije imao rješenje za Cainova rušenja pa je izgubio jednoglasno. Prvi je čovjek koji je nokautirao Minotaura, a za naslov je svladao Lesnara.

Juniorovih osam nokauta (193cm, 108kg)

Brazilac Dos Santos ima omjer 13-1. Osam pobjeda je ostvario nokautom, a tri polugama. U UFC-u ima sedam borbi. Polugom je izgubio od Joaquima Ferreire davne 2007. godine i to mu je jedini poraz. Dobivao je sjajne borce, Werduma, Struvea, našeg Cro Copa, Gonzagu, a jednoglasnom odlukom sudaca Nelsona i Carwina u posljednje dvije borbe.

'Game plan'

Dos Santosova najveća prednost je boks, vjerojatno ima najbrže i najpreciznije ruke u teškoj kategoriji. Svakako će borbu htjeti održati u 'stojci'. Cain je za nijansu tu tehnički slabiji, ali je pokazao čvrstu bradu. Koliko zaostaje u stand-upu toliku prednost ima u parteru. Ako će moći, vrlo vjerojatno će ići na rušenje. Veliki nedostatak mu je duga pauza od posljednje borbe, više od godinu dana. Prednost je svakako što je vjerojatno najpripremljeniji borac kategorije.

Kladionice naklonjene prvaku

Svjetske kladionice više vjeruju Cainu. Koeficijent na njega je oko 1.55, a na Juniora 2.20. Teško da će suci odlučivati o pobjedniku, a koeficijent na neodlučeno je čak 67! 

Ostali borci ne mogu se odlučiti

Mitrione i Kongo nisu nikome mogli dati prednost, a Lauzon je prognozirao Velasquezovu pobjedu. 

Overeem ili Lesnar izazivači

Na UFC-u 142 30. prosinca borit će Alistair Overeem i Brock Lesnar. Bolji iz tog dvoboja ide na prvaka, potvrdio je UFC.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener