Obavijesti

Sport

Komentari 10

Najiščekivaniji teniski duel: Evo gdje gledati Đokovića i Alcaraza

Najiščekivaniji teniski duel: Evo gdje gledati Đokovića i Alcaraza

Đoković je do polufinala demolirao Monfilsa i Hurkacza dok mu je Murray predao zbog ozljede, a Alcaraz je nanizao Basilashvilija, Norrieja i Rafu. Đoković o Alcarazu kaže: Fantastičan je za naš sport

VIDEO

Došao je i taj dan u kojem će teniski fanovi u polufinalu ATP Mastersa u Madridu konačno uživati u obračunu prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića (34) i mlade španjolske zvijezde Carlosa Alcaraza (19), devetog na ATP ljestvici.

Pokretanje videa...

Novak Đoković sletio u Dubai VIDEO
VIDEO Nema odmora: Modrić je uživao u duelu Alcaraz - Nadal
VIDEO Nema odmora: Modrić je uživao u duelu Alcaraz - Nadal

Đoković je do polufinala dogurao svladavši u drugom kolu Gaela Monfilsa 6-3, 6-2 i u četvrtfinalu Huberta Hurkacza 6-3 i 6-4, dok mu je između ta dva meča u osmini finala poznato lice Andy Murray predao meč bez borbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, to još nije onaj “stari” Novak. Ovosezonski i dalje ima dosta oscilacija u igri, a suparnici koje je pobjeđivao nisu imali svoj dan te ga čeka najteži zadatak na turniru.

Trenutačni ovosezonski omjer pobjeda i poraza mu je 7-3, no dobrim dijelom je i izbacivanje iz Australije uzelo maha tim rezultatima. Uspoređujući ga s Alcarazom u tinejdžerskim danima, osvojio je naslove u Metzu 2006., te u Adelaideu, Miamiju i Estorilu 2007.

S druge strane, Alcaraz (19) je u ovom trenutku možda i najbolji igrač na svijetu iako ATP ljestvica zbog bodova drugačije govori. Doduše, na terenu se zadržao puno duže nego njegov suparnik u polufinalu. Nanizao je pobjede protiv Nikolasa Basilašvilija 6-3, 7-5, Camerona Norrieja 6-4, 6-7, 6-3, te “kralja zemlje” i svog idola Rafaela Nadala 6-2, 1-6 i 6-3.

No, s uganutim gležnjem iz drugog seta pobijediti najvećeg ikad na zemljanoj podlozi dovoljno govori o kvaliteti samog igrača. Treba dodati i da je protiv Nadala pogodio četverostruko više winnera i pritom ga ostavio bez ijednog bekend-winnera.

Poraz protiv Korde na otvaranju Monte Carla nije ga obeshrabrio i otad je nanizao osam pobjeda, osvojio turnir u Barceloni i dogurao do polufinala Madrida. Nada se da će problemi s gležnjem prestati do početka meča i da će ljubitelji tenisa gledati spektakl.

Gates prozvao Đokovića: Njegov izbor necijepljenja je nesretan
Gates prozvao Đokovića: Njegov izbor necijepljenja je nesretan

- Oborio je mnoge rekorde kao najmlađi igrač koji je nešto ostvario. Već je u Top 10, što nije tako često u ovim vremenima. Volim ga gledati kako igra, kao i mnoge druge kolege. Nema sumnje da je fantastičan za naš sport - opisuje Đoković Alcaraza, za kojega mu odnedavno navija i sin Stefan.

ATP Masters 1000 - Madrid Open

Zanimljivo je da kladionice u ovom trenutku Alcaraza gledaju kao blagog favorita. No, nakon pobjede protiv “kralja zemlje” to nije ništa neobično, pa premda preko puta mreže stajao i Novak Đoković. Trenutačni koeficijent na Alcaraza je 1,75, a na Novaka 1,95.

Legenda na budućnost: Nadal protiv 'baby Nadala' u Madridu
Legenda na budućnost: Nadal protiv 'baby Nadala' u Madridu

Meč će se igrati na terenu Manolo Santana ne prije 16 sati uz prijenos na Sport klubu 1. U drugom polufinalnom meču obračunat će se Grk Stefanos Tsitsipas (ATP 5.) i Nijemac Alexander Zverev. Bit će to njihov 11. međusobni okršaj, a Grk vodi 7-3.

Tsitsipas je u četvrtfinalu svladao Rusa Andreya Rubleva 6-3, 2-6 i 6-4, a Zverev Kanađanina Felixa Augera-Alliassimea 6-3 i 7-5.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi