Obavijesti

Sport

Komentari 16

Najljepši poklon za rođendan: Pašalić je postao junak Milana

Najljepši poklon za rođendan: Pašalić je postao junak Milana
1

Ako je netko zaslužio odnijeti epitet junaka jučerašnje utakmice, onda je to Mario Pašalić, baš na svoj rođendan. Dečko koji je unatoč brojnim ozljedama pokazao da je potencijal za vrhove

VIDEO

Ljetni prijelazni rok bio je u punom jeku, a Milan je očajnički trebao veznjaka. Počela su nagađanja da bi dečko, koji je donedavno branio boje Hajduka, a zatim pokazao da je za najveći rang potpisavši za Chelsea, mogao doći na kultni San Siro. Riječ je, naravno, o Mariju Pašaliću (22), junaku Milana u jučerašnjoj pobjedi protiv Bologne.

Navijači su bili u čudu. Očekivali su neko zvučno, iskusno ime u veznoj liniji (spominjao se Cesc Fabregas), a Adriano Galliani napravio je, po mnogima, čudan potez dovevši nogometaša koji je pola godine proveo ozlijeđen. Ujak Fester, kako navijači 'rossonera' od milja zovu Gallianija, bio je siguran u svoj potez i stiskao palčeve da Pašalić prođe na liječničkom pregledu i proigra. Bivši igrač Hajduka ozlijedio je leđa, ali prilikom dolaska u Milan rekao je "sve će biti u redu, osjećam se sjajno i samo trebam zaigrati".

Milanova vezna linija je prilično loša. No, i u takvoj konkurenciji treba se izboriti. Pašalić je momentalno zakupio povjerenje trenera Vincenza Montelle, koji ga je sve češće stavljao u početnih 11. Kako i ne bi, više puta je pokazao da je spreman za svjetske vrhove samo nitko nije imao dovoljno strpljenja za njegov razvitak potencijala. Angažman u Monacu dovoljno je pokazao.

Nevjerojatan podatak je da je Pašalić u 21. godini života postao sedmi hrvatski nogometaš koji je zabijao golove u tri od pet najjačih liga na svijetu. U 21. godini života! A ako je netko zaslužio odnijeti epitet junaka jučerašnje utakmice, onda je to Mario Pašalić.

AC Milan v Crotone - Italian Serie A

Otkad ga je Montella počeo koristiti, mladi veznjak je konstantno najaktivniji na terenu i jedan od onih koji najviše pretrče. Ima ga po cijelom travnjaku, od obrane do napada. Otkad je stigao, našao se u bezbroj prilika, ali uvijek je nedostajao onaj trenutak potpunog oslobođenja da konačno počne zabijati onako kako on zna. Jer ovdje se radi o iznimno napadački nastrojenom veznjaku, koji ima nos za gol.

Jučer je promašio jednom, zatim i drugi put kada je izbio sam pred golmana Da Costu, a navijači su se počeli hvatati za glavu. No sve je došlo na naplatu u 89. minuti kada se, nakon briljatnog poteza i solo prodora Deloufeua, na pravom mjestu našao - upravo Mario Pašalić. Opet ćemo spomenuti - ako je netko zaslužio donijeti pobjedu Milanu i biti njegov junak, onda je to Pašalić. Baš danas slavi svoj 22. rođendan, a ima li ljepšeg poklona od gola za pobjedu s dva igrača manje?

- Rekao sam dečkima da je ovo utakmica koja može sve preokrenuti. Gledao sam i ranije timove koji pobjeđuju s igračem manje, ali napraviti to s dva igrača manje je nešto posebno. Ovo je velika pobjeda koja vrijedi više od tri boda. Pokazuje da ova momčad ima dušu, srce i onu stvar. Ovo je pobjeda izborena velikom odlučnošću - rekao je nakon pobjede trener Milana Vincenzo Montella.

Ne treba zanemariti sjajan potez Gerarda Deloufeua, koji je majstorski prošao Krejčija i pokazao zašto ga se svojevremeno smatralo jednim od najvećih Barceloninih talenata. No, ništa od toga ne bi bilo da se ponovo na pravom mjestu nije našao Pašalić, koji je pročitao namjeru svojeg suigrača i sjajno utržao u prazan prostor.

Upravo je Deulofeu proglašen igračem utakmice, a ugledna Gazzetta dello Sport ocijenila ga je osmicom. Pašalić je dobio šesticu iako se možda ovakva ocjena čini prestrogom. I upravo zato nam je drago što je Pašalić bio čovjek odluke.

- Do 89. minute je igrao za ocjenu 4,5. Imao je dvije velike prilike, ali ih je loše iskoristio. A onda čudo. Nakon Dohe i ovaj put ga je sudbina pomazila - piše Gazzetta.

- Nevjerojatna večer. Ovo su ogromna tri boda, a imam osjećaj da vrijede šest. Nikada u životu nisam vidio utakmicu sličnu ovoj. Ova momčad će polako napredovati s ovako talentiranim igračima gladnim pobjede - rekao je Deulofeu nakon utakmice.

Nevjerojatnu pobjedu donio je mladi hrvatski veznjak Montellinu sastavu, a reakcije na Twitteru bile su oduševljavajuće. "Sretan rođendan, Mario, zaslužio si to", "Ponovo sam zaljubljen u ovaj život. Hvala Pašalić i Deulofeu", "Hvala Mario Pašalić za taj spasonosni gol", "Tako sam sretan zbog Pašalića. Napokon je pokazao da zaslužuje biti u prvih 11", samo su neki od komentara zadovoljnih navijača na društvenim mrežama.

Mario, uživaj i upijaj. Samo nastavi ovako i jednog dana ćeš s Mateom Kovačićem nositi hrvatsku reprezentaciju.

Mandžo već na 80, Pašalić na osam - top lista hrvatskih strijelaca u ligama petice!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe