Obavijesti

Sport

Komentari 19

Najnevjerojatnije dodavanje u povijesti NFL: Dodao sam sebi

Najnevjerojatnije dodavanje u povijesti NFL: Dodao sam sebi
1

Susret u Kansas Cityju ponudio je veliki preokret u drugom poluvremenu nakon što su domaći Chiefsi na poluvremenu vodili sa 21-3. U preokretu je sudjelovao i Marcus Marota dodavanjem kakvo još niste vidjeli

VIDEO

Tennessee Titansi i Atlanta Falconsi plasirali su se u drugi krug doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL nakon što su u noći sa subote na nedjelju ostvarili gostujuće pobjede, Titansi su u susretu prvog kruga u Američkoj konferenciji svladali Kansas City Chiefse sa 22-21, dok su Falconsi u utakmici Nacionalne konferencije bili bolji od Los Angeles Ramsa sa 26-13.

Susret u Kansas Cityju ponudio je veliki preokret u drugom poluvremenu nakon što su domaći Chiefsi na poluvremenu vodili sa 21-3. Odličan je u tom dijelu igre bio "quarterback" Alex Smith koji je kompletirao 19 od 23 dodavanja za osvojen 231 jard te kompletirao dva bacanja za "touchdown". No, u drugom poluvremenu Smith je kompletirao samo pet bacanja za 33 jarda, a možda i glavni razlog takvom padu u napadačkoj igri domaćih bio je potres mozga kojega je zadobio njihov "tight end" Taavis Kelce krajem prvog poluvremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S druge strane, napad Titansa je u prvom poluvremenu bio potpuno sterilan, da bi se u nastavku pokrenuo i to uz veliku dozu sreće u završnici njihova prvog "drievea". Naime, nakon što su imali loptu u svom posjedu više od osam minuta postigli su "touchdown" za 21-10 kada je jedan obrambeni igrač Chiefsa blokirao pokušaj dodavanja vođe navale Titansa Marcusa Mariote, ali lopta nije udarila u tlo već se odbila u ruke Mariotte koji je uspio uskočiti u zadnje polje Chiefsa. Nevjerojatno, šansa za ovo je valjda jedan naprema milijun.

 

Sljedeći napad domaćih završio je neuspješnim pokušajem "field goala" sa 49 jarda, udarac Harrisona Butkera pogodio je vratnicu pa su gosti dobili odličnu startnu poziciju za svoj novi napad. Početkom četvrte četvrtine Derrick Henry postigao je polaganje nakon uspješnog probijanja za 35 jarda, da bi preokret kompletirao Eric Decker uhvativši 22 jarda dugačko dodavanje Mariote za "touchdown" šest minuta prije kraja.

Chiefsi su potom imali još jednu priliku za preokret, uspjeli su ući na polovicu Titansa, no tada su hvatači domaće momčadi iznevjerili svog "quarterbacka", poglavito Albert Wilson koji je ispustio precizno dodavanje Smitha kada se nalazio na 20-ak jarda od suparničkog zadnje polja.

Bio je ovo nevjerojatni šesti uzastopni domaći poraz Chiefsa na domaćem terenu u doigravanju.

Tennessee još uvijek ne zna protiv koga će igrati u drugom krugu doigravanja, to će ovisiti o ishodu nedjeljnog dvoboja između Jacksonville Jaguarsa i Buffalo Billsa. U slučaju pobjede Jaguarsa, Titansi će sljedeće subote gostovati kod prvaka New England Patriotsa, dok će u slučaju pobjede Billsa Titansi sljedeće nedjelje u goste Pittsburgh Steelersima.

Dvoboj Ramsa i prošlogodišnjih finalista Falconsa u Los Angelesu ponudio je mnogo manje neizvjesnosti. Gosti iz Atlante pokazali su se kao mnogo zrelija momčad, a preuzeli su kontrolu utakmice od prve četvrtine koju su završili rezultatom 6-0 u svoju korist zahvaljujući dva uspješna "field goala" Marka Bryanta.

Devonta Freeman je početkom druge četvrtine postigao "touchdown" probijanjem za 13-0 prije no što su domaći napokon uspjeli odigrati smisleniji napad. Ipak, do poluvremena je Cooper Kupp postigao polaganje, dok je Sam Ficken pogodio "field goal" kojim su Ramsi smanjili na 13-10.

Nažalost po domaće navijače, to je bilo gotovo sve što je u napadu pokazala njihova momčad, Bryant je u trećoj četvrtini pogodio još dva "field goala" kojima je povećao prednost Falconsa na 19-10, da bi susret i definitivno otišao na stranu gostiju kada je Julio Jones uhvatio dodavanje Matta Ryana za "touchdown" za konačnih 26-13 nešto manje od šest minuta prije isteka vremena.

Ovom pobjedom Falconsi su osigurali putovanje u Philadelphiju gdje će sljedeće subote igrati protiv domaćih Eaglesa. U drugom susretu prvog kruga doigravanja u nacionalnoj konferenciji u nedjelju će igrati New Orleans Saintsi i Carolina Panthersi, a pobjednik tog susreta će sljedeće nedjelje u goste Minnesota Vikingsima.

Houston će u drugom krugu igrati u gostima, a hoće li na noge New England Patriotsima ili Kansas City Chiefsima znat će nakon što u nedjelju svoju utakmicu odigraju Pittsburgh Steelersi i Miami Dolphinsi. U slučaju pobjede Steelersa, Texansi će u goste Patriotsima, a u slučaju pobjede Dolphinsa, Texansi će sljedećeg tjedna igrati protiv Chiefsa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida