Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Najsretniji bih bio s dvobojem Hrvatske i Srbije u polufinalu'

'Najsretniji bih bio s dvobojem Hrvatske i Srbije u polufinalu'
1

Najsretniji bih bio kada bi se s Hrvatskom susreli u polufinalu. Te utakmice uvijek su dodatna motivacija za obje momčadi, rekao je sprski reprezentativac Marko Vujin

VIDEO

Srbija je osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 2012. godine, ali onda se nije plasirala u četvrtfinale olimpijskog turnira. Marko Vujin objasnio je koja je zapravo prava slika njegova reprezentacije.

- Europsko prvenstvo na domaćem terenu bilo je nevjerojatno, nešto izvanredno za našu momčad i cijelu zemlju. Igranje kod kuće je sigurno velika prednost. Kvalifikacija za Olimpijske igre bile su također nešto posebno, ali u Londonu nismo dobro igrali. Sada su svi naši igrači ponovno spremni, igranje na Svjetskom prvenstvu je lakše nego na Europskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama, tako da smo vrlo optimistični - rekao je Vujin za službene stranice IH-a.

Srbi se nadaju da u Španjolskoj mogu do četvrtfinala.

- Želimo u četvrtfinale, a onda ćemo vidjeti što će se dalje dogoditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Problem igrača Srbije često je bio taj da nisu konstantno na visokoj razini. Bilo je to vidljivo i na SP-u 2011. godine te na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Svjetsko prvenstvo u Švedskoj je bio prvi turnir s našim novim trenerom tako da nismo imali puno vremena za pripremu. Tijekom turnira igrali smo dobro, ali smo pokazali i loše lice. Uvjeren sam da možemo igrati konstantno dobro, kao što smo uspjeli do sada složiti solidnu obranu - kaže Vujin.

Skupinu s Poljskom, Slovenijom, Južnom Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom Srbi bi trebali proći.

- Srbija, Slovenija i Poljska su favoriti za vrh skupine. Imamo savršen raspored jer prvo igramo s Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom što znači da će biti uigrani za ključne utakmice.

Osmina finala nosi potencijalno utakmici Hrvatske i Srbije.

- Nadamo se da ćemo biti prvi u skupini kako bi izbjegli Španjolsku, Hrvatsku i Mađarsku u osmini finala. U slučaju da završimo drugi ili treći u skupini, imamo jako tešku osminu finala. Najsretniji bih bio kada bi se s Hrvatskom susreli u polufinalu. Utakmice Srbije i Hrvatske uvijek su dodatna motivacija za obje momčadi, ali u isto vrijeme stvaraju i veliki pritisak, jer su od posebnog značaja za obje zemlje - rekao je Vujin.

Izbornik Srbije Veselin Vuković najavio je velike promjene u reprezentacije. Vujin se nameće kao vođa te nove Srbije.

- Možda, jer nakon SP-a ću imati više od 100 odigranih utakmica za Srbiju, a i na klupskim razinama branim boje Kiela. Svatko u Srbiji i u rukometnom svijetu zna što to znači. Imam 27 godina i cilj mi je igrati za Srbiju još barem četiri godine, do sljedećih Olimpijskih igara. Optimističan sam što se tiče budućnosti - rekao je Vujin.

Favoriti za zlato su uvijek isti.

- Francuska, Španjolska zbog domaćeg terena, Hrvatska i Danska. Ali to stvarno teško predvidjeti. Po mom mišljenju najmanje deset europskih momčad može osvojiti zlato ili napraviti neko iznenađenje - zaključio je Vujin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)