Obavijesti

Sport

Komentari 6

Najteže ozljede Vatrenih: Pjaca prolazi isto što i Ola, Stanić...

Najteže ozljede Vatrenih: Pjaca prolazi isto što i Ola, Stanić...
2

Olić se ozlijedio na prijateljskoj utakmici protiv Brazila, kao i Niko Kranjčar protiv Slovenaca. Stanića je na Braču ozlijedio golman. Ovo su najteže ozljede igrača tijekom reprezentativnih akcija

VIDEO

Marko Pjaca zbog ozljeda je u zadnjih godinu dana pauzirao gotovo pet mjeseci, a sad ga čeka nova operacija i novo višemjesečno izbivanje s terena. 

Pjaca se teško ozlijedio na prijateljskoj utakmici protiv Estonije u Tallinnu. U drugom poluvremenu koljeno mu se iskrenulo i pukli su mu prednji križni ligamenti. Nije Pjaca jedini hrvatski igrač koji se ozlijedio na prijateljskoj utammici. Sjećamo se i nesretnog Ivice Olića kojem su križni ligamenti otišli protiv Brazila na Poljudu. 

Zapravo, kad god bi Ola bio na reprezentativnom okupljanju, doktori u klubu u kojem je igrao primali bi se za glavu. Fifa je zbog takvih situacija uvela poseban program po kojem preuzima igračevu plaću, najviše 140.000 eura tjedno, sve dok se ne oporavi.

Velikih problema imao je i Ćiro Blažević. Stjepan Tomas ozlijedio se na pripremama za SP 1998, a Slaven Bilić to je prvenstvo odigrao s ozljedom kuka zbog čega je nedugo nakon toga morao završiti karijeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam to želio propustiti ni za što. Jako me boljelo, no nisam o tome razmišljao, želio sam samo igrati za Hrvatsku. Nije mi danas žao, ali zbog te ozljede sam završio s igranjem ranije nego što sam planirao - rekao je bivši hrvatski izbornik.

Najteže ozljede 'kockastih':

Ola stradao na Poljudu

Hrvatska je dočekala Brazil na prepunom Poljudu 2005. godine. Ivica Olić sve je pripremio za prvi gol, zaobišao je Nelsona Didu i pogodio stativu, ali natrčao je Niko Kranjčar koji je zabio za 1-0. Brazilci su izjednačili, a Hrvati su ostali bez pobjede i Olića kojem su stradali križni ligamenti, kao i Marku Pjaci.

Stanić upoznao čovjeka koji ga je ozlijedio

Mario Stanić igrao je prijateljsku utakmicu na Braču 1996. godine.

Stradalo mu je koljeno.

- Na utakmici protiv Gruzije u Splitu prišao mi je čovjek, pružio ruku i rekao: ‘Mario, ja sam golman koji te ozlijedio u Postirama 1996. Oprosti’ - otkrio je Mario.

Huligani i Lukina teška ozljeda

Hrvatska je gostovala na San Siru, a osim po huliganskom prekidu, utakmica je upamćena i po teškoj ozljedi Luke Modrića. Hrvatski veznjak igrao je nešto više od 20 minuta, nakon čega se samo srušio na travu. Dijagnoza? Puknuće kvadricepsa. Luke nije bilo gotovo tri mjeseca.

I za Niku kobna prijateljska 

Hrvatska je igrala u Ljudskom vrtu u Mariboru protiv Slovenije 2008. godine. Vatreni su slavili 2008. godine, ali i platili visoku cijenu za tu pobjedu.  Niko Kranjčar ozlijedio se već u 17. minuti utakmice. Nezgodno je stao i okrenuo gležanj. Nije igrao mjesecima nakon toga i dugo mu je trebalo da se vrati u formu.

Ćiro ostao bez jednog od svojih 'sinova'

Ćiro je uigravao sastav za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj i na pripremama je ostao bez Stjepana Tomasa, koji je igrao sjajno u Dinamu. Ozljeda je bila toliko teška da je Tomas morao propustiti SP u Francuskoj.

Igrao ozlijeđen pa morao u mirovinu

Slaven Bilić svjesno je riskirao i igrao s nezgodnom ozljedom kuka na SP-u u Francuskoj 1998. godine. Situacija mu se zakomplicirala, ali Slaven je stisnuo zube i odradio turnir do kraja. No nakon prvenstva upravo je zbog toga morao objaviti kraj karijere. Nedavno je objavljeno da ga čeka nova operacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića