Obavijesti

Sport

Komentari 6

Haller pobjegao Lewi: Benfica izvukla remi u sjajnom susretu

Haller pobjegao Lewi: Benfica izvukla remi u sjajnom susretu
4

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Benfica i Ajax odigrali su 2-2. Gosti su poveli golom Tadića, a domaćini su izjednačili autogolom Hallera. Isti igrač se ubrzo iskupio i zabio za 2-1 vodstvo Ajaxa. Konačni rezultat postavio je Jaremčuk

U drugom susretu večeri Benfica i Ajax su odigrali 2-2. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali se Benfica oba puta vratila. Bio je to njihov osmi međusobni susret, Benfica je slavila samo jednom, dok Ajax ima četiri pobjede.

Mladi Elanga ušao s klupe pa spasio United: CR bez prilike, a Šime Vrsaljko uzdrmao prečku
Mladi Elanga ušao s klupe pa spasio United: CR bez prilike, a Šime Vrsaljko uzdrmao prečku

U najavi utakmice najviše se pričalo o okršaju dvojice sjajnih napadača. Darwin Nunez je za Benficu ove sezone zabio 23, a Sebastien Haller za Ajax 28 golova. Urugvajac ima prosjek od 0.82 gola po utakmici, dok je Bjelokošćanin na prosjeku od jednog gola po susretu. Haller je ponovo zabio i to dva gola, no jednog i u vlastitu mrežu.

Champions League - Round of 16 First Leg - Benfica v Ajax Amsterdam

Gosti su poveli u 18. minuti lijepim golom Dušana Tadića nakon što mu je odličnu dodao Noussair Mazraoui. Benfica je izjednačila na 1-1 u 26. minuti kada je Sebastien Haller slučajno skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Napadač nizozemskog velikana je pogrešku ispravio tri minute kasnije pogodivši sa 2-1, a bio je to njegov već 11. pogodak u Ligi prvaka ove sezone čime je još malo pobjegao Robertu Lewandowskom koji je na devet golova.

Champions League - Round of 16 First Leg - Benfica v Ajax Amsterdam

Benfica je bila korak do izjednačenja u 61. minuti, no Nunez je pucao kraj desne stative. Tri minute kasnije uzvratio je Noussair Mazraoui, ali je njegov obećavajući pokušaj zaustavio Odysseas Vlachodimos. Ipak, domaćin je uspio izjednačiti  u 72. minuti, a pogodak je zabio Roman Jaremčuk. Uzvratni susret je 15. ožujka u Amsterdamu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, osmina finala 21:00 , Estadio da Luz, Lisabon
Benfica
Haller (ag) 26', Jaremčuk 72'
2 : 2
Ajax
Tadić 18', Haller 29'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice u Lisabonu. Gledali smo sjajan susret pa možemo priznati da je na kraju 2-2 najpravedniji rezultat. Ajax je dominirao u prvom dijelu, a Benfica u drugom.

Gosti su poveli golom Tadića u 18. minuti, a Benfica je izjednačila autogolom Hallera u 26. minuti. Već tri minute kasnije Haller se iskupio i zabio za 2-1. Bio mu je to 11. gol u Ligi prvaka čime je još malo pobjegao Lewandowskom koji je na devet golova. To vodstvo bilo je na strani Ajaxa sve do 72. minute kada je Jaremčuk pogodio za konačnih 2-2.

88'

Zaiskrilo je na terenu. Antony se unio u lice Nunezu, činilo se kako će doći do kaosa, ali sudac ih je smirio. Na kraju su se zagrlili i ispričali jedan drugome, a Vinčić je igraču Ajaxa pokazai žuti. 

80'

Zaprijetio je Ajax nakon dugo vremena. Haller je dobio loptu na desnu stranu i opalio iz prve. Bio je to silovit udarac, ali otišao je preko gola. 

76'

Ajax je nestao s travnjaka. Igrači Benfice izgledaju fantastično u ovim trenucima. Agresivni su, prvi na lopti, kupe sve ničije lopte, čvrsti i tvrdi u obrani. Sve je to donijelo veliki pomak u njihovoj igri. Gosti iz Amsterdama trenutačno izgledaju nemoćno. 

72'

Gooooooooooooooooooool! Isplatio se Benfici veliki pritisak. 

Samo napad ranije igrači Ajaxa tražili su penal nakon što je Timber pao u duelu s Otamendijem. Vinčić je odmahnuo rukom, a domaćini su munjevito odjurili u tranziciju. Rafa Silva došao je do ruba šesnaesterca i silovito pucao, Pasveer je to obranio, ali lopta mu se izmigoljila i odbila prema golu. Iskoristio je to Jaremčuk koji se zaletio poput vlaka i loptu glavom zakucao u mrežu. 

Komentari 6