Obavijesti

Sport

Komentari 128

'Cijeli grad navija za Hajduk, samo dva policajca za Dinamo'

'Cijeli grad navija za Hajduk, samo dva policajca za Dinamo'
2

Stotine baklji uz bljeskalice obasjale su naš grad točno u 19:11, godinu osnutka Hajduka. Napravili smo i 700 porcija graha, rekao nam je Josip Župan, potpredsjednik Društva prijatelja Hajduka Obrovac

VIDEO

Stotinjak baklji, dvjestotinjak svjetiljki i bljeskalica, 700 porcija graha i fešta do dugo u noć. Tako se u Obrovcu proslavio 106. rođendan Hajduka i drugi rođendan Društva prijatelja Hajduka Obrovac.

- Sve je počelo u 17:30 karuselom kroz grad. U 19:11, u znak na godinu osnutka Hajduka, počela je bakljada uz svjetiljke na Turnju. Proslava se nastavila na nogometnom igralištu na Jankušu, gdje je 500-injak gostiju slavilo uz moto "Ist, pit, Hajduk Split“ - rekao nam je Josip Župan, potpredsjednik DPH Obrovac, koje broji 256 članova.

Pogledajte video

 

Pokretanje videa...

02:19

Nisu svi iz Obrovca, ima ih iz Pridrage, Posedarja, Kruševa i okolnih mjesta. No iako je riječ o Dalmatincima, čije pjesme ne mogu bez mora, vina i riba, u Obrovcu se slavilo uz - grah!

- Lani smo radili roštilj, no dečko koji je pekao se umalo srušio od umora. To je zaista veliki napor. Ove godine nas je na fešti bilo 500-tinjak, pa smo se odlučili za grah varijantu. Napravili smo 700 porcija, a kuhali smo ga pet sati - kaže Josip.

Inače, Obrovac broji oko 1000 stanovnika, što znači da je svaki drugi Obrovčanin bio na fešti. Bili su čak i dinamovci. O, da, vjerovali ili ne, ima i Dinamo svojih navijača u Obrovcu. Jedan je policajac, drugi je zaštitar u općini. O policajcu Obrovčani imaju i posebne šale.

- Često se šalimo da nije dosta što je policajac, već je i dinamovac. Ali, ne zamjera, to je ipak šala - kaže Josip.

Drugi dinamovac je Ivan Žurić (28).

- Jedan sam od rijetkih dinamovaca, bio sam na fešti i svaka im čast, zaista su na pravi način obilježili rođendan Hajduka. Nema među nama svađe, svi smo prijatelji i u odličnim sam odnosima sa svim navijačima Hajduka u gradu - kaže Žurić.

Pogledajte video

 

Pokretanje videa...

00:29

Obrovac je, osim strastvenih navijača Hajduka, Hrvatskoj dao i dva velika nogometaša, Dadu Pršu i Luku Modrića. Potonjem, najvećem igraču u povijesti Obrovca, pljeskala su samo dvojica - zaštitar i policajac. I danas Lukin otac Stipe često navrati u Obrovac, u lokalnom kafiću Dupin, s društvom popije kavu ili sok. Obrovčani su izuzetno ponosni na Modrića, kao i na Pršu. No pitate li Obrovčane koji je najveći nogometaš u povijesti grada, svi će vam reći  - Ante Jurjević. Bivši nogometaš Zadra, prije više od 15 godina, zaustavio je u posljednjoj minuti na gol crti udarac Sedloskog, onemogućio Dinamu pobjedu i donio Hajduku naslov prvaka. 

- To mu nikad nećemo zaboraviti. Neće ni on, nema dana kad nam ne priča o tom potezu ha, ha... Ante nam je zaista velika podrška u radu našeg Društva i hvala mu. Modrić? Želimo mu sve najbolje sad kad više nije u Dinamu, ha, ha... Veliki nogometaš, jedan od najvećih koje je Hrvatska imala - završio je uz smijeh Župan. 

Tako je to u Obrovcu, malom mjestu na Zrmanji, gdje se rijetko u bilo kojem mještaninu može sastati racionalan čovjek i navijač Hajduka. Za njih je Hajduk način života. 

- Bill Shankly je jednom rekao: "Neki ljudi vjeruju da je nogomet pitanje života i smrti. O, ne, on je puno važniji od toga". Tako je ovdje s Hajdukom - završio je Josip Župan. 

Dovoljno je jednom doći na njihovu feštu i shvatit ćete o čemu govore....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu