Obavijesti

Sport

Komentari 0

Najveći hrvatski adut za WRC je bivši nogometaš: 'Za ovo smo čak radili i vježbe koncentracije'

Najveći hrvatski adut za WRC je bivši nogometaš: 'Za ovo smo čak radili i vježbe koncentracije'

I ove godine u Hrvatsku kao vodeći u WRC poretku stiže Finac Kalle Rovanpera. Prema predviđanjima organizatora, u posebnim fan zonama i uz stazu Croatia Ralley će pratiti više od 350.000 ljudi

VIDEO

Brzina, oštri zavoji, miris spaljenih guma, uzbudljive utrke i prirodne ljepote Hrvatske. Sve u jednom. WRC Croatia Rally održat će se od 21. do 24. travnja na 20 atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija - Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku, a ceremonijalni start i cilj te park vozača nalazit će se u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Rimčeva Nevera

Pokretanje videa...

Nevera 'Pink Wing' 00:59

Ukupno 66 posada s pet kontinenata, iz 26 zemalja, od čega osam hrvatskih, odmjerit će snage i svoje vozačke vještine na atraktivnim brzincima, a upravo na WRC Croatia Rallyju dugogodišnju karijeru će zaključiti i legenda sporta Niko Pulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveći domaći adut je rally prvak države Viliam Prodan sa suvozačem Zoranom Raštegorcem.

- Rally je sport posade, čovjeka, tehnike i ekipe. Prošle godine smo učinili pogrešku i ambiciozno najavljivali velike rezultate, a na kraju nas je izdala tehnika - rekao je Prodan u uvodu.

Nakon prošlogodišnjeg ranijeg završavanja utrke zbog tehničkih kvarova i izlijetanja, Prodan kaže da je za ovu godinu sve spremno.

- Već dva mjeseca smo u fizičkim i psihičkim pripremama, od vježbi za koncentraciju na brzince, upoznavanja staze virtualno, putem videosnimke, do testiranja i vožnje automobilom - dodao je.

POGLEDAJTE I 24 PITANJA S WRC VOZAČEM:

U četiri dana natjecanja očekuju ih različite etape i izazovne staze. Na vrijeme ne mogu utjecati.

- Po prognozi vremena vidimo da se može očekivati promjenjivo vrijeme. Prognoza varira između kišovita i sunčana, i to kod nas u sportu može biti presudno, može utjecati na rezultat i daljnji tijek natjecanja.

Priznaje, međutim, da priželjkuje dobar rezultat.

- Apsolutno svakom sportašu uvijek je cilj pobjeda, pa tako i nama. Ove godine ulazimo u utrku spremni, i ako nas sve posluži, mislim da rezultat ne bi trebao izostati.

Prodan je do 18. godine bio nogometaš.

- Kao klinac igrao sam nogomet braneći za Buzet, ali odlaskom na studij u Rijeku nešto se prelomilo te sam se počeo baviti automobilizmom i ta karijera traje već 15-ak godina.

I ove godine u Hrvatsku kao vodeći u WRC poretku stiže Finac Kalle Rovanpera. Veliku konkurenciju imat će u Belgijcu Thierryju Neuvilleu i momčadskom kolegi Elfynu Evansu.

Francuz Sebastien Loeb, treći u ukupnom poretku, propustit će WRC Croatia Rally, te se na stazu vraća u Portugalu od 19. do 22. svibnja, objavila je njegova momčad u utorak.

Loeb je u Ford Pumi pobijedio na prvom reliju sezone u Monte-Carlu, proslavivši 80. pobjedu u karijeri i tako postao najstariji vozač koji je osvojio WRC utrku sa 47 godina i 10 mjeseci.

DTM test drives 2022, Hockenheimring, 05.04. - 06.04.2022

U Portugalu, gdje je pobijedio 2007. i 2009. godine, i dalje će mu suvozačica biti Francuskinja Isabelle Galmiche, koja je u Monte-Carlu postala prva suvozačica koja je osvojila WRC reli od 1997. godine.

Prema predviđanjima organizatora, u posebnim fan zonama i uz stazu Croatia Ralley će pratiti više od 350.000 ljudi, čiji se dolazak očekuje iz zemalja Europe, pa i mnogih zemalja svijeta. Sve je spremno za spektakl!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu