Obavijesti

Sport

Komentari 2

Najveći je šerif: Zastupnik je u parlamentu i sudi Ligu prvaka

Najveći je šerif: Zastupnik je u parlamentu i sudi Ligu prvaka
1

Pomoćni sudac na utakmici između Barcelone i Olympiacosa bit će škotski konzervativac Douglas Ross (34). Njegovi politički suparnici traže od njega ostavku jer je zbog nogometa zapustio svoj glavni posao

VIDEO

Douglas Ross (34) izabrao je vjerojatno dva najomraženija posla na svijetu. Onaj političara i nogometnog suca.

Svaki dan dobiva prijeteće poruke, bilo zbog politike ili nogometa, no njemu ne smeta. Svoja dva posla on obožava.

Škotski konzervativac i zastupnik u britanskom parlamentu večeras će biti pomoćnik na utakmici na Nou Campu između Barcelone i Olympiacosa.

Problem je samo što ga neće biti na prvom poslu. Jer danas je u parlamentu glasovanje o važnoj temi. I to baš u vrijeme utakmice. Mnogi zastupnici traže od Rossa da podnese ostavku, zamjeraju mu da nije moralno izbjegavati posao zbog hobija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gospodin Ross kao parlamentarac na godinu zaradi 45.000 eura. Očito mu je putovanje po Europi, u Madrid, Barcelonu ili Marseille važnije od borbe za malog čovjeka - rekao je Ben Macpherson iz Škotske nacionalne stranke.

Ross ostavku neće dati, a nastavit će i suditi. Često trči uz aut-liniju na derbijima između Celtica i Rangersa, a redovito sudi i na europskim utakmicama. 

Nedavno je objavljeno da je zasad od suđenja u Škotskoj i Europi zaradio tek 3000 eura. U idućim godinama taj iznos će se bitno povećati jer ga smatraju vrlo perspektivnim sucem.

- Ne znam zašto se drugi političari bune. Oni vikendom s obitelji odlaze na piknik, u planine ili što već, a ja sudim utakmice - rekao je Ross, koji zbog nogometa sigurno gubi dio svojih glasača.

- Kad dosudiš nešto protiv kluba tvojeg glasača onda si na 'crnoj listi'. To je moja stvarnost. Ali sudim pošteno - kaže Ross.

Sudačku karijeru počeo je s 20 godina, prvo je radio na utakmicama klinaca do 14 godina, no malo po malo došao je i do Lige prvaka.

- Treniram svaki dan, moram biti u formi. Da, ponekad zbog nogometa izostanem s posla, ali nije to baš tako često. Neću odustati od suđenja jer je to nešto u što sam uložio godine rada - istaknuo je Ross.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi