Sport

Komentari 7

Najveći povratak u povijesti rukometa!? Minutu i pol prije kraja gubili 4 razlike i pobijedili

Najveći povratak u povijesti rukometa!? Minutu i pol prije kraja gubili 4 razlike i pobijedili

U zadnjih 90 sekundi domaćini su smanjili na -3, 37 sekundi kasnije za -2 iz kontre, pa iz nove kontre za -1 22 sekunde prije kraja i onda vrhunac. Sedmerac s istekom vremena, za 28-28! Koji trenutak kasnije i za pobjedu nakon izvođenja sedmeraca

Beč 2010. Europsko rukometno prvenstvo, Austrija - Island. Island zabija za 37-34 točno minutu prije kraja utakmice. Za pobjedu? Ne.

Bio je to jedan od najvećih povrataka u rukometu ikada jer Austrijanci su u ludom finišu u zadnjih 50 sekundi uspjeli zabiti tri gola i osvojiti bod.

Iz Poljske, pak, dolazi možda još i veći povratak jedne momčadi. Štoviše, potpuni preokret. Igrali su Kwidzyn i Tarnow, gosti su točno minutu i pol imali 28-24. Za pobjedu? Ne. 

Točno tada, u zadnjih 90 sekundi, domaćini su smanjili na -3, 37 sekundi kasnije za -2 iz kontre, pa iz nove kontre za -1 22 sekunde prije kraja i onda vrhunac. Nova ukradena lopta, kontra i sedmerac s istekom vremena. Za 28-28!

Kraj? Ne. U Poljskoj nema neodlučenih ishoda, pucali su se sedmerci i domaćini su sve okrenuli i pobijedili 33-31. Kakva priča...

 

Najčitaniji članci