Obavijesti

Sport

Komentari 73

Najveći se naklonio najvećem! Cro Cop uz Miočića: Idemo, Stipe

Najveći se naklonio najvećem! Cro Cop uz Miočića: Idemo, Stipe

Uoči revanša protiv Francisa Ngannoua, Mirko Filipović podržao je Stipu Miočića i prisjetio se kada mu je Miočić bio gost na Borčecu. Zajedno su odradili žestoki sparing

Nema sumnje, Stipe Miočić najveći je UFC teškaš ikada, a sve su češće polemike je li napravio više i od velikog Fedora Emelianenka. Isto tako, jasno je da je Mirko Filipović najveći hrvatski, ali i borac ovih prostora te jedan od najvećih u povijesti MMA-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Miočićev intervju za 24sata

Pokretanje videa ...

I kako je sam rekao, glupo je raspravljati tko je najveći kada sport ima svoje ere. Svaka ima svojeg najboljeg borca i tu bi priči trebao biti kraj.

Mirko Filipović bio je pionir mješovitih borilačkih sportova i svojim je izvedbama stavio Hrvatsku na svjetsku mapu. Hlačice sa šahovnicom obišle su svijet nekoliko desetaka puta i kao jedan od najvećih ambasadora hrvatskog sporta obilježio je rađanje MMA-a.

Stoga danas zaslužujući njemu Hrvatska ima prosperitet u mješovitim borilačkim sportovima, neki drugi su preuzeli primat, ali na temeljima koje je Cro Cop svojim imenom i postignućima izgradio. Nebrojeno boraca i legendi posjetilo je Mirkovu dvoranu na Borčecu, a jedan od njih bio je i Stipe Miočić 2015. godine.

Tog četvrtka Stipe je bio Mirkov gost, odradili su žestoki sparing pripremajući se za Gabriela Gonzagu (Mirko) i Marka Hunta (Stipe), družili se i od tada ostali u kontaktu. Pa je došlo i do novog susreta kada je Miočić i 2016. stigao na Borčec. Po drugi put on i Cro Cop družili su se u Mirkovu domu.

Mirko je mnogo puta biranim riječima hvalio Miočića, na razini višoj od samih performansi i njegove velebne karijere. Istaknuo je da je riječ o vrhunskom i dobrom čovjeku i da će uvijek navijati za njega.

A niti uoči borbe s Francisom Ngannouom nije bilo iznimke.

- Idemo, Stipe - napisao je Mirko na Facebooku i podržao prijatelja.

A niti Miočiću nije promicalo kada se Cro Cop borio. Američki Hrvat je više puta javno bodrio Filipovića.

- Mirko je vrlo zabavan, ne prestajemo se smijati. Sviđa mi se to jer se osjećam kao da sam u svojoj dvorani, kao da sam dio obitelji. U Zagrebu ima puno šoping-centara i hvala bogu što moja djevojka nije sa mnom jer bih inače bankrotirao - rekao je te 2015. prilikom posjeta Zagrebu.

Večeras će imati priliku po drugi put pobijediti Francisa Ngannoua. Borba je oko 6 sati ujutro, cijela Hrvatska bit će uz Miočića.