Obavijesti

Sport

Komentari 73

Najveći se naklonio najvećem! Cro Cop uz Miočića: Idemo, Stipe

Najveći se naklonio najvećem! Cro Cop uz Miočića: Idemo, Stipe

Uoči revanša protiv Francisa Ngannoua, Mirko Filipović podržao je Stipu Miočića i prisjetio se kada mu je Miočić bio gost na Borčecu. Zajedno su odradili žestoki sparing

VIDEO

Nema sumnje, Stipe Miočić najveći je UFC teškaš ikada, a sve su češće polemike je li napravio više i od velikog Fedora Emelianenka. Isto tako, jasno je da je Mirko Filipović najveći hrvatski, ali i borac ovih prostora te jedan od najvećih u povijesti MMA-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Miočićev intervju za 24sata

Pokretanje videa...

Stipe Miočić - intervju za 24sata 02:05

I kako je sam rekao, glupo je raspravljati tko je najveći kada sport ima svoje ere. Svaka ima svojeg najboljeg borca i tu bi priči trebao biti kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mirko Filipović bio je pionir mješovitih borilačkih sportova i svojim je izvedbama stavio Hrvatsku na svjetsku mapu. Hlačice sa šahovnicom obišle su svijet nekoliko desetaka puta i kao jedan od najvećih ambasadora hrvatskog sporta obilježio je rađanje MMA-a.

Stoga danas zaslužujući njemu Hrvatska ima prosperitet u mješovitim borilačkim sportovima, neki drugi su preuzeli primat, ali na temeljima koje je Cro Cop svojim imenom i postignućima izgradio. Nebrojeno boraca i legendi posjetilo je Mirkovu dvoranu na Borčecu, a jedan od njih bio je i Stipe Miočić 2015. godine.

Tog četvrtka Stipe je bio Mirkov gost, odradili su žestoki sparing pripremajući se za Gabriela Gonzagu (Mirko) i Marka Hunta (Stipe), družili se i od tada ostali u kontaktu. Pa je došlo i do novog susreta kada je Miočić i 2016. stigao na Borčec. Po drugi put on i Cro Cop družili su se u Mirkovu domu.

Mirko je mnogo puta biranim riječima hvalio Miočića, na razini višoj od samih performansi i njegove velebne karijere. Istaknuo je da je riječ o vrhunskom i dobrom čovjeku i da će uvijek navijati za njega.

A niti uoči borbe s Francisom Ngannouom nije bilo iznimke.

- Idemo, Stipe - napisao je Mirko na Facebooku i podržao prijatelja.

A niti Miočiću nije promicalo kada se Cro Cop borio. Američki Hrvat je više puta javno bodrio Filipovića.

- Mirko je vrlo zabavan, ne prestajemo se smijati. Sviđa mi se to jer se osjećam kao da sam u svojoj dvorani, kao da sam dio obitelji. U Zagrebu ima puno šoping-centara i hvala bogu što moja djevojka nije sa mnom jer bih inače bankrotirao - rekao je te 2015. prilikom posjeta Zagrebu.

Večeras će imati priliku po drugi put pobijediti Francisa Ngannoua. Borba je oko 6 sati ujutro, cijela Hrvatska bit će uz Miočića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu