Obavijesti

Sport

Komentari 29

Nakon dva poraza Guardiola zabrinut: Možda sam ja kriv...

Nakon dva poraza Guardiola zabrinut: Možda sam ja kriv...
1

Vodeća momčad Premier lige Manchester City pretrpio je dva poraza zaredom u Ligi prvaka od Liverpoola i u domaćem prvenstvu od Uniteda, što je jako teško palo treneru Guardioli

VIDEO

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola na press konferenciji održanoj uoči uzvratne utakmice Lige prvaka protiv Liverpoola priznao je da mora riješiti problem ranjivosti svoje ekipe kada je u pitanju nepotrebno dobivanje golova u kratkom vremenskom razdoblju.

City je ovaj vikend propustio priliku za osiguravanje naslova prvaka Engleske, izgubivši od Uniteda 3-2. Pepova momčad je na poluvrijeme otišla s dva gola prednosti, a onda je United u 16 minuta riješio utakmicu.

Bolna odgoda: United je 'ukrao' proslavu naslova kod Cityja...
Bolna odgoda: United je 'ukrao' proslavu naslova kod  Cityja...

Paul Pogba zabio je dva gola u razmaku od 97 sekundi, poništivši golove Vincenta Kompanyja i Ilkaya Gundogana, a onda je u 69. minuti Chris Smalling pogodio za pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj 16-minutni kolaps Cityja samo je nastavak na utakmicu Lige prvaka protiv Liverpoola kada je Kloppova momčad u 19 minuta zabila tri gola i tako osigurala golemu prednost pred uzvrat na Etihadu.

Slična situacija dogodila se i u siječnju ove godine na Anfieldu kada je Liverpool u razmaku od 9 minuta postigao 3 gola i postavio, što se pokazalo nedostižnim rezultatom za Guardiolinu momčad. 

Guardiola je priznao da je zabrinut zbog ove anomalije koja ga prati već duže vrijeme. 

- Jako puno mislim o tome. Puno sam utakmica Lige prvaka izgubio u 10-15 minuta i to me zabrinjava - rekao je i spomenuo kako je Messijem inspirirana Barcelona izbacila njegov Bayern u polufinalu 2015. godine - Barcelona, 0-0 nakon 77 minuta; 90. minuta 3-0. Dogodilo se to puno puta.

Pep postaje najplaćeniji trener svijeta: Zarađivat će 23 mil. €!
Pep postaje najplaćeniji trener svijeta: Zarađivat će 23 mil. €!

- Možda sam ja kriv. Moram dobro razmisliti o tome, ali imam osjećaj da kada dominiraš i stvaraš prilike, bliže si pobjedi. Mislim da je ova sezona to pokazala na temelju brojeva golova i šansi koje smo imali, kada je momčad bila stabilna.

Kako su propustili priliku da ih pobjeda protiv Uniteda i osiguravanje naslova motivira za uzvrat protiv Liverpoola, Guardiola shvaća da bi ovaj poraz mogao uvelike utjecati na njihovu igru u utorak.

- Da, moguće je da će se to dogoditi. Teško je samo po sebi [pobijediti Liverpool], a još je teže nakon poraza u derbiju. 

- Moram biti sretan. Volim gledati svoj tim, kako igramo ove sezone i kako smo igrali u prvom poluvremenu. Ali, kada igraš protiv Liverpoola u Europi i kada imaš prednost moraš zatvoriti vrata, a mi ih nismo zatvorili.

- Razlog zašto su Real Madrid i Barcelona uvijek na vrhu je taj što naprijed imaju igrače koji će, kada su im šanse pola-pola, zabiti dva gola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener