Obavijesti

Sport

Komentari 29

'Nakon moždanog mi je uginuo pas. Plakao sam kao dijete...'

'Nakon moždanog mi je uginuo pas. Plakao sam kao dijete...'
1

Idemo korak po korak, tko zna što život nosi sutra. Tako sam imao milijun planova, prije sedam tjedana, pa se svijet srušio u jednom trenutku, rekao je Mirko Filipović u intervjuu za Novu TV...

VIDEO

Mirko Filipović imao je moždani udar prije mjesec i pol dana, ali on jednostavno ne može bez borilačkih sportova. Pa tko bi mu i zamjerio, u treningu je gotovo od djetinjstva. On se više ne smije boriti, ali zato smije trenirati, bez čega ne može. 

- Dobro se osjećam, pijem te lijekove, četiri vrste tableta pijem svaki dan i tako moram do 1.6. Treninzi su reducirani - rekao je Mirko Filipović za Novu TV.

Cro Cop je otvorio dušu i o danu koji mu je promijenio život.

- Dogodilo bi se to prije ili kasnije, srećom dogodilo se u dvorani. Dečki su bili kraj mene, zavrtio sam glavu, zacrnilo mi se pred očima i izgubio sam svijest. Oni misle 'gle kako se bacio', jer mi se zafrkavamo na treningu. Ante je bio u teretani, Saša kraj mene. Kaže 'daj nemoj se zafrkavati'.

- Došao sam malo k sebi, ali nisam znao gdje sam. Okrenuo sam se na bok. Iz mene je izlazila neka vrsta pjene, sjećam se nadnaravne boli, nikad takvu bol nisam osjetio. Liječnik je rekao da je to bio trenutak kad se krv izlila u mozak. Saša kaže da sam vikao ''što je ovo, što je ovo''. Sreća u nesreći, poznavao sam dobro svoje tijelo i znao da se zlo dogodilo.

Mirko je tako već krenuo s treninzima samo mjesec i pol nakon moždanog udara, a za početak treninga na repertoaru je zagrijavanje na biciklu. Naporni treninzi još nisu dopušteni, ali zato je već navukao rukavice i odmjerio snage s vrećom, a tijekom treninga koristi i čekić s kojim udara o gumu.

- Idemo korak po korak, tko zna što život nosi sutra. Tako sam imao milijun planova, prije sedam tjedana, pa se svijet srušio u jednom trenutku. Evo tu sam bio, vrtio sam glavom lijevo-desno, onda stao i pao u nesvijest - kaže Cro Cop...

Mirko je posljednju borbu imao u veljači i revanširao se Royu Nelsonu za težak poraz iz UFC dana. Na kraju, ta pobjeda ispostavila se kao posljednja u njegovoj dugoj i bogatoj karijeri. Odradio je ukupno 52 borbe, uz 38 pobjeda, samo 11 poraza, dva neriješena i jedan nevažeći meč.

- Imao sam jednu veliku, ogromnu, bogatu karijeru, stvarno nemam za čime žaliti. Treba čovjek negdje to prerezati. Malo se sad čudno osjećam, kad sam postao... tek postajem polako svjestan da toga više nema. Život mi je malo opušteniji.

U vrijeme dok je ležao u bolnici zbog moždanog udara, Mirka je pogodila još jedna tužna vijest. Uginuo mu je dugogodišnji pas Maks, zbog kojeg je plakao kao malo dijete. 

- Ja sam tako, kao dijete plakao. Nisu mi odmah isti dan smjeli reći. Tek me je supruga drugi dan nazvala i rekla da je... plakala, vrišti... da su već zakopali Maksa. I ja... ne znam, mislim, baš mi je bilo teško. Ja te svoje pse doživljavam doslovce kao članove obitelji - zaključio je Cro Cop koji vrijeme, osim treniranja i igranja s psima, krati i kartanjem sa svojim prijateljima. Tu također nema štednje, tko izgubi, on se uvijek ljuti.

Osim laganih treninga, Mirko je prije dva tjedna gostovao na seminaru borilačkih sportova u Vicenzi gdje je mladim borcima pokazivao neke poteze koje je naučio tijekom bogate karijere i dijelio savjete koji će im sigurno jako dobro doći. Također, bacio se i u mentorske vode te će u budućnosti brinuti o karijeri Ante Delije i Satoshija Ishiija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka