Obavijesti

Sport

Komentari 33

Namučili nas: Vaterpolisti do teške pobjede protiv Grčke

Namučili nas: Vaterpolisti do teške pobjede protiv Grčke
10

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u prvom nastupu u Londonu upisala je i prvu pobjedu. Grci su uz puno muke pali s 8-6. Presudna je bila posljednja četvrtina

VIDEO

Premijerni nastup na Olimpijskim igrama u Londonu hrvatski vaterpolisti uspješno su apsolvirali svladavši Grčku 8-6. Ako se po jutru dan poznaje lov na medalje neće biti nimalo lak jer današnji autsajderi Grci pošteno su kroz cijelu utakmicu namučili 'barakude' predvođene pomoćnim trenerima Kobešćakom i Fatovićem (Rudić izostao zbog suspenzije).

Na papiru je trebao biti nešto lakši protivnik, no Grčka je bila opasni uvodni ispit, a presudna je bila završnica u posljednjoj četvrtini. U prve tri četvrtine Hrvatska je pokušala slomiti protivnika, no isti se nije dao držeći izjednačenje. Egal je trajao do 5-5, no onda Sukno i Bošković povisio na najviših +2 te je u jednom trenutku bilo i 8-5 pred kraj susreta. Grci su uspjeli tek smanjiti u završnici.

Najbolji strijelci kod Hrvatske bili su Sukno, Bošković i Dobud s dva gola, a Fountoulis i Mourikis kod Grka s također dva gola. No ključne su bile obrane golmana Pavića, njih čak 14.

- Ne osjećam se kao junak, izvukli smo utakmicu kako smo htjeli, kolektivom. Bilo je teško jer se Grčka digla, ali na kraju kad je krenulo naše napadače presudili su odlični udarci izvana - rekao je Pavić nakon utakmice i nahvalio trenere Fatovića i Kobešćaka, koji su uspješno zamijenili suspendiranog Ratka Rudića.

- Dosta dugo je bilo izjednačeno, valjda zato što je prva utakmica. Da smo bili precizniji riješili bi utakmicu ranije - dodao je Samir Barač.

Sljedeći protivnik Hrvatske je jaka Španjolska u utorak u 12.20 sati.

Prva četvrtina (1-2)

Hrvatski vaterpolisti nakon prve četvrtine gube 2-1 od Grčke. Povela je Hrvatska preko Mihe Boškovića, no to se ispostavilo jedinim golom u četvrtini. Grci su izjednačili preko Fountoulisa i preokrenuli na 2-1 preko Miralisa. 'Barakude' na samom startu nisu impresionirale uz veći broj promašenih prigoda.

Druga četvrtina (3-3)

U drugoj četvrtini naši vaterpolisti pokušavali su se riješiti uvodne nervoze, a u tome je pomogao Sandro Sukno izjednačivši na 2-2 nakon asistencije Boškovića.  No hrvatski napadi ne daju rezultata te nikako ne uspijevamo povesti.  Zato je to učinila Grčka zabivši za 3-2 preko Mourikisa u sjajnoj akciji.  Do poluvremena Hrvatska je izjednačila nakon što se Nikša Dobud sam našao oči u oči s grčkim golmanom.

Treća četvrtina (5-5)

Očekivao se trenutak kad će Grci pasti, no to se nije dogodilo ni u trećoj četvrtini. Hrvatska je nakon početnog vodstva konačno povela 4-3 golom Bušlje. No Grčka se ne predaje te izjednačuje preko Mourikisa. 'Barakude' nastavljaju s promašenim prilikama, ali ipak ponovno vodimo 5-4 preko Muslima. Kad se očekivalo da ćemo s prednošću ući u zadnji dio, Buljubašić je zaradio isključenje, a Delakas sekundu prije kraja gađa za novo izjednačenje.

Četvrta četvrtina (8-6)

Konačno je Hrvatska uspjela slomiti Grčku. U posljednjoj četvrtini 'barakude' su povele 6-5 preko Dobuda, a onda se ključni trenutak dogodio 4 minute i 15 sekundi prije kraja kada Bošković drugim golom povisuje na najvećih 7-5. Tu su se Grci počeli lomiti, a na +3 povisio je Sukno minutu i pol prije kraja. Za smanjenje rezultata na konačnih 8-6 pobrinuo se Fountoulis.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu