Obavijesti

Sport

Komentari 4

Nakon smrti oca i više od 300 dana Shiffrin na stazi: Tako sam usamljena i ljuta što je umro...

Nakon smrti oca i više od 300 dana Shiffrin na stazi: Tako sam usamljena i ljuta što je umro...

Ženskim slalomom u Leviju nastavlja se skijaška sezona, a nakon više od 300 dana na stazu se vraća najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin

VIDEO

Dvostruka olimpijska pobjednica Mikaela Shiffrin (25) posljednji je put skijala krajem siječnja 2020. godine u Svjetskom kupu. U super G-u bila je prva, a to je joj je 66. pobjeda u karijeri. Shiffrin je u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 370 bodova više od Federice Brignone bila apsolutni favorit za četvrti Veliki globus. Pored superveleslaloma, pobjedu je ostvarila i tri puta u spustu, a u istoj disciplini je 2020. godine bila četvrta.

POGLEDAJTE VIDEO: Filp Zubčić nakon Söldena

Pokretanje videa...

Filip Zubčić nakon Söldena 00:28

Nažalost, mlada Amerikanka se nekoliko dana kasnije suočila s velikom tugom, sa smrću svog oca Jeffa. Bio je to težak udarac za Shiffrin pa se povukla iz Svjetskog kupa. U završnici sezone pokušala se vratiti, ali pandemija korona virusa je sve zaustavila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od posljednjeg nastupa u Banskom prošlo je točno 300 dana, a ovu subotu Shiffrin će ponovo biti na startu kada ćemo vidjeti hoće li ponovo briljirati ili je cjelokupna situacija ipak ostavila neke posljedice na njezino skijanje. 

Skijašica Shiffrin zasvirala je gitaru kao podršku liječnicima
Skijašica Shiffrin zasvirala je gitaru kao podršku liječnicima

- Nadam se pozitivnom iskustvu. I pritom ne mislim “nadam se da ću pobijediti”, nego da će biti pozitivan osjećaj opet biti natjecatelj i da će mi to biti pokretačka snaga - rekla je Shiffrin.

Očekivanja drži nisko, ali je izrazito zahvalna što će se nakon skoro godinu dana opet natjecati.

- Uopće ne osjećam da sam imala tako dugačku pauzu, cijelo proljeće, ljeto, jesen bili su najzaposleniji i najstresniji mjeseci mog života. Osjećam se kao da je povratak natjecanju kao odlazak na praznike. Ovog trenutka sam beskrajno zahvalna što sam opet u utrkama.

Hrvati rasturaju! Nakon sjajne Zrinke, Zubčić slavio u slalomu
Hrvati rasturaju! Nakon sjajne Zrinke, Zubčić slavio u slalomu

- Nastojim očekivanja držati vrlo nisko, ali moji standardi skijanja koje želim pokazati su visoki. Želim skijati dobro, a to uključuje i - skijati brzo. Ako odskijam dobro, a ne ispadne kako želim, neću biti razočarana nakon svega što mi se događalo - rekla je.

Shiffrin u konačnici prošle sezone nije osvojila Globus, ali njezina dominacija sigurno nije zaboravljena.

- Nevjerojatno sam ljuta, ali ne zbog načina kako je završila prošla sezona. Ljuta sam jer je moj tata umro, ljuta sam zbog toga koliko se usamljeno osjećam većinu dana. Ali, s druge strane, iznimno sam zahvalna što imam mamu uz sebe toliko puno vremena. A što se sporta tiče, nikad nisam bila osoba koja se motivira bijesom. Ako sam nešto naučila u ovih 300 dana od posljednje utrke, onda je to činjenica da moraš prihvatiti sve što ti život servira. Možda nema dobar okus, ali svejedno moraš jesti - kazala je. 

Ljutići - novi Kostelići: Trenirali u Austriji, srce je reklo Hrvatska
Ljutići - novi Kostelići: Trenirali u Austriji, srce je reklo Hrvatska

Shiffrin je u posljednja 43 slaloma u Svjetskom kupu čak 41 put bila na postolju, od čega je 34 puta bila prva. Ona dva kad nije bila na postolju - nije završila utrke. 

Na slalomskoj utrci u Leviju nastupit će i dvije hrvatske predstavnice Andrea Komšić Leona Popović. Prva vožnja je u 10.15, a druga u 13.15.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...