Obavijesti

Sport

Komentari 4

Tražili su ga Arsenal i Dinamo, a danas postao europski prvak!

Tražili su ga Arsenal i Dinamo, a danas postao europski prvak!
1

Ovo je samo nastavak jedne uzbudljive i perspektivne karijere mladog trkača budući da je prije dvije godine osvojio zlatnu medalju na EYOF-u u Tbilisiju (OI za mlade)

VIDEO

Mlada bacačica kladiva Eva Mustafić (19) sinoć je osvojila srebrnu medalju i postala juniorska viceprvakinja Europe na Europskom prvenstvu u Grossetu (U-20). Bila je to prva hrvatska medalja na prvenstvu. Danas je svu pozornost ukrao Marino Bloudek, koji je istrčao sjajnih 1:48,70 i okitio se zlatnom medaljom u finalu utrke na 800 metara.

>> Prva hrvatska medalja na EP: Sjajna Mustafić osvojila srebro!

Bloudek je na prvih 400 metara imao prolaz 56,77 što znači da je drugi krug istrčao za impresivnih 52,93. Ovo je samo nastavak jedne uzbudljive i perspektivne karijere mladog trkača, inače člana Atletskog kluba Agram, budući da je prije dvije godine osvojio zlatnu medalju na EYOF-u u Tbilisiju (OI za mlade). Drugi je bio Britanac Markhim Lonsdale, a treći Irac John Fitzsimons.

Zgodan podatak je da Hrvatska nikad nije imala osamstometraša u finalu nekog Europskog ili Svjetskog prvenstva od osamostaljenja. Bloudek je prvi i odmah je osvojio zlatnu medalju! A nekad je igrao nogomet i taman kad je stigla pozivnica Arsenalove i Dinamove nogometne škole slomio je nogu.

- Ti mjeseci nisu bili laki, nisam išao u školu, bio sam na štakama, ali tata je jako puno radio sa mnom. Baš kao što me je dodatno trenirao nogomet, tako mi je i pomogao da se brže oporavim od ozljede - rekao je Bloudek.

Nogometu se nije vratio nego je na nagovor Zlatka Tota prešao u atletiku i  - doživio pun pogodak.

U finalu 400 m prepone nastupio je Hrvoje Čukman i osvojio visoko 5. mjesto s osobnim rekordom 50,92 što je njegov najbolji plasman na velikim natjecanjima. Zlato je osvojio Francuz Wilfried Happio sa 49,93, srebro Talija Alessandro Sibilio sa 50,34, a broncu Španjolac David Jose Pineda sa 50,41.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka