Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nakon Ukića još jedan hrvatski reprezentativac u Cedeviti...

Nakon Ukića još jedan hrvatski reprezentativac u Cedeviti...
1

Ivan Ramljak je s Cedevitom dvaput bio prvak Hrvatske, osvojio dva Kupa Krešimira Ćosića te zaigrao u Euroligi protiv najjačih europskih momčadi, a sada se vraća u redove hrvatskog prvaka

VIDEO

Krilni, 26-godišnji hrvatski košarkaši reprezentativac Ivan Ramljak ponovno će u sljedećoj sezoni navući dres Cedevite, u kojem je već igrao od 2013. do 2015. godine, objavili su u četvrtak na službenom internetskom portalu hrvatskog košarkaškog prvaka. 

Ramljak je 8. kolovoza 1990. godine rođen u Mostaru, košarkašku karijeru započeo je u Posušju, a 2009. godine debitirao je u ABA ligi igrajući za Široki iz kojeg je 2013. godine stigao u Cedevitu. U dvije sezone provedene u Zagrebu, Ramljak je s Cedevitom dvaput bio prvakom Hrvatske, osvojio dva Kupa Krešimira Ćosića te zaigrao u Euroligi protiv najjačih europskih momčadi.  

Nakon odlaska iz Cedevite Ramljak je dvije godine proveo u Zadru, s kratkim prekidom na početku prošle sezone koju je započeo u dresu Zagreba.

U prošloj sezoni je za Zadar u ABA ligi prosječno bilježio 9.4 koša, 5.3 skoka i 3 asistencije po utakmici, dok je u A-1 ligi imao učinak od 9.7 poena, 5.3 skoka i 1.9 asistencija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Ramljak je bio članom mlađih hrvatskih reprezentativnih selekcija, a najveći mu je uspjeh osvajanje brončanog odličja 2008. u Grčkoj na Europskom prvenstvu igrača do 18 godina. Dvije godine poslije je s istom generacijom bio četvrti na EP-u do 20 godina.

Prije prvog dolaska u Cedevitu, u ljeto 2013. godine, tadašnji izbornik hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša uvrstio je Ramljaka na širi popis kandidata za Eurobasket u Sloveniji, ali je zbog loma šake u finalu prvenstva BiH 203 cm visoki krilni igrač morao propustiti reprezentativno okupljanje.

Ovog ljeta izbornik Aleksandar Petrović uvrstio ga je na popis B reprezentacije koja je osvojila drugo mjesto na Kupu Borislava Stankovića u kineskom Shenzhenu, gdje je Ivan Ramljak bio jedan od ponajboljih igrača naše momčadi te se zbog toga našao među četvoricom košarkaša koji će se od 31. srpnja priključiti A reprezentaciji na pripremama za EuroBasket.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića