Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nakratko je oslijepila, a umalo ostala paralizirana. Danas stoji na putu Hrvatskoj do medalje

Nakratko je oslijepila, a umalo ostala paralizirana. Danas stoji na putu Hrvatskoj do medalje

Izbjegavam sjesti u auto. Ali kako vrijeme prolazi, polako se navikavam. Znam da život ide dalje, da moram voziti, ali kad sjednem za volan, prolaze me trnci, kaže golmanica Danske Sandra Toft koja je prije 11 godina preživjela tešku prometnu nesreću

VIDEO

Bio je 23. travnja 2009., dan koji nikad neću zaboraviti. Taj dan slavim kao novi rođendan, dan koji me usmjerio i zbog kojeg sam danas jača nego ikad, počinje priču Sandra Toft, golmanica i najbolja igračica Danske, reprezentacije koja danas stoji Hrvatskoj na putu do medalje.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometašice po broncu

Pokretanje videa...

Rukometašice u borbu za broncu 01:14

Život je pisao svakakve romane, no Sandrin je bio jedan od onih u kojima sreća zamijeni tragediju. Život joj je, kako kaže, visio o niti, prošla je kroz “pakao”, da bi danas bila uspješna sportašica i jedna od najboljih golmanica svijeta. I, da, djevojka koja će danas stajati Hrvatskoj na putu do medalje. A “pakao”, nazovimo ga tako, počeo je 2009. godine.

- Bila sam na rođendanu i vraćala sam se kući u Holstebro. Imala sam prometnu nesreću i nekoliko milimetara me dijelilo da ostanem paralizirana. Slomila sam obje ruke, liječnici su rekli da nikad više neću igrati rukomet. I danas kad legnem sanjam tu nesreću, to je postalo dio mene. Ne mogu se isključiti, svaki dan mi prođe kroz glavu da sam mogla ostati paralizirana - kaže Sandra.

Simpatična Dankinja i danas se boji vožnje.

- Izbjegavam sjesti u auto. Ali kako vrijeme prolazi, polako se navikavam. Znam da život ide dalje, da moram voziti, ali kad sjednem za volan, prolaze me trnci.

Nakon nesreće Sandra je postala veliki vjernik. Bog ju je, kaže, spasio.

- Svake nedjelje idem u crku. Uvjerena sam da je netko gore odlučio da živim, da mi je dao drugu šansu - kaže Sandra. 

Tri godine nakon prometne nesreće Sandra je u jednom duelu ostala bez nekoliko zubiju, potom je slomila koljeno, a onda je, iz neobjašnjivih razloga, ostala bez vida.

- Vraćala sam se iz Larvika avionom. Bila je fešta u avionu, slavila sam sa suigračicama pobjedu. Odjednom mi je cijelo tijelo oteklo, nisam znala što se događa. Počela sam se znojiti, nisam imala kontrolu nad tijelom - počinje Sandra.

Bili su to, kaže, trenuci koje nikad neće zaboraviti.

- Postala sam nervozna i odjednom izgubila vid. Oslijepila sam. Nekoliko minuta nisam ništa vidjela, potpuni mrak. Uplašile su se i suigračice, dotrčali su liječnici. Ništa nisam vidjela. Ni danas mi liječnici ne mogu objasniti što se točno dogodilo. Ali shvatila sam da sam miljenica sreće, proživjela sam pakao, a danas sam zdrava i sretna - završila je Sandra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica