Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nalbandian izbacio Ljubičića, Karlović ispao u igri parova

Nalbandian izbacio Ljubičića, Karlović ispao u igri parova
1

Ivan Ljubičić nije uspio izboriti treće kolo US Opena. Bolji je bio Argentinac David Nalbandian 6-4, 1-6, 6-3, 6-2. Murray je preokrenuo zaostatak 0-2 protiv Haasea

VIDEO

Treće kolo US Opena iz 2005. i 2007. godine ostaju najveća postignuća Ivana Ljubičića na njujorškome Grand Slam turniru. Nije taj doseg uspio ponoviti ove godine...

David Nalbandian bio je bolji u meču drugog kola pobijedivši 6-4, 1-6, 6-3, 6-2, te time izborio sraz protiv Rafaela Nadala u trećem kolu.

Pokazao se tri godine mlađi Argentinac fizički spremnijim i svježijim nakon teške borbe u trećem setu, koji je poslije pet izgubljenih servis-gemova zaredom (3 Ljubičićeva, 2 Nalbandianova) dobio 6-3. Ljubičić je u četvrtoj dionici sasvim pao u igri i Nalbandian je lako zaključio meč sa 6-2 pobjedom.

U prvom je setu Nalbandian sačuvao prednost breaka iz trećeg gema, da bi mu Ljubičić kvalitetno uzvratio u drugom breaknuvši ga u drugom i šestom gemu za 6-1 pobjedu.

U ključnome, trećem setu Nalbandian je Ljubičiću servis oduzeo u četvrtom gemu za 3-1 vodstvo, nakon čega su uslijedila četiri uzastopna break-servisa, po dva sa svake strane. Argentinac iz Cordobe konačno je, u devetom gemu, odservirao uspješno za 6-3.

Ljubičić je zabio više winnera (36-32), ali je napravio i više neprisiljenih pogrešaka (45-36). Previše je bio slab na prvom servisu (44% ubačaja), a napravio je i previše dvosutrukih servis-pogrešaka (8).

Od Argentinca je izgubio četvrti put u devetom meču.

Nalbandian je tek treći put dospio do trećeg kola na US Openu pri svom devetom nastupu. Kad mu se to dogodilo posljednji put, 2005. godine, igrao je četvrtfinale, a dvije godine ranije polufinale.

Sa svojim sljedećim suparnikom, Rafaelom Nadalom, igrat će peti put. Trenutačno su na omjeru 2-2.

Superdramatičan meč na Stadionu Louis Armstrong odigrali su Britanac Andy Murray i Nizozemac Robin Haase. Trajao je tri sata i 19 minuta, a četvrti je nositelj preokrenuo 2-0 vodstvo Nizozemca u svoju 3-2 pobjedu. U trećem će kolu Škot igrati protiv Španjolca Feliciana Lopeza.

Nalbandian - Ljubičić (30) 6-4, 1-6, 6-3, 6-2

Murray (4) - Haase 6-7(5), 2-6, 6-2, 6-0, 6-4

Karlović ispao u parovima

Hrvatski tenisač Ivo Karlović od subote se može potpuno koncentrirati na pojedinačni dio US Opena u New Yorku. Naime, u petak je Karlović završio s igrom na turniru parova...

U 1. kolu su Karlović i njegov partner, Nijemac Frank Moser, napravili ogromno iznenađenje, te su u tri seta pobijedili prve nositelje i godinama najbolji svjetski par, braću Bryan, ali su u 2. kolu priznali poraz talijanskom paru. Simone Bolelli i Fabio Fognini su pobijedili 7-6(3), 6-3.

Kroz cijeli meč Karlović i Moser nisu došli do niti jedne break-lopte, dok su Talijani iskoristili jednu od tri šanse koja im je u drugom setu trasirala put do pobjede. Prva dionica se odlučivala u tie-breaku, ali su i u njemu Talijani dominirali (7-3).

US Open, parovi 2. kolo:

Bolelli / Fognini - Karlović / Moser 7-6(3), 6-3

Izletjela Šarapova, Mahut predao Nadalu

Talijanka Flavia Pennetta napravila je dosad najveću senzaciju turnira izbacivši četvrtu tenisačicu svijeta, Ruskinju Mariju Šarapovu, u trećem kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena...

Talijanka je povela 4-0 u prvome setu, uz dva breaka viška, ali se Šarapova vratila do 4-3, servirala za 4-4, međutim Pennetta se oduprijela naletu Ruskinje i uzela je prvi set rezultatom 6-3. Šarapova na jednako isti način uzvraća u drugome setu (6-3), dok je treći odlučen u 10. servis-gemu.

Pennetta je zadržala svoj servis za 5-4 i dovela Šarapovu u situaciju da mora zadržati svoj servis kako bi ostala u meču. Ruskinja nije ostala mentalno jaka i Talijanka je napravila break koji je ujedno značio i meč, te plasman u četvrto kolo US Opena gdje je čeka Kineskinja Shuai Peng koja je bila bolja od Nijemice Julije Georges s 2-0 u setovima.

Rafael Nadal nije imao težak zadat plasirati se u treće kolo turnira nakon što mu je Francuz Nicolas Mahut predao meč poslije dva izgubljena seta sa po 6-2. Rus Igor Kunjicin napravio je malo iznenađenje izbacivši 17. nostitelja Jürgena Melzera u pet setova, te će u trećem kolu igrati protiv Luksemburžanina Gillesa Müllera koji je bio bolji od Latvijca Ernestsa Gulbisa s 3-1.

Mini senzaciju priredio je i domaći tenisač Donald Young koji je u pet setova izbacio 14. nositelja Stanislasa Wawrinku, te će u idućem kolu imati veliku priliku ostvariti plasman karijere. Njegov idući suparnik bit će tipični "zemljaš" Juan Ignacio Chela koji je s 3-0 slavio protiv Belgijca Stevea Darcisa.

Nadal (2) - Mahut 6-2, 6-2 pred.

Kunjicin - Melzer (17) 3-6, 6-3, 1-6, 6-2, 7-6(5)

Müller - Gulbis 3-6, 7-6(4), 6-4, 7-6(5)

Young - Wawrinka (14) 7-6(7), 3-6, 2-6, 6-3, 7-6(1)

Simon (12) - Garcia-Lopez 6-4, 6-7(4), 7-5, 6-3

Isner (28) - Ginepri 6-4, 6-3, 6-4

Del Potro (18) - Junqueira 6-2, 6-1, 7-5

Benneteau - Istomin 6-4, 6-4, 6-4

Chela (24) - Darcis 6-2, 6-4, 6-4

Lopez (25) - Pospišil 5-7, 6-4, 7-6(3), 7-6(5)

Pennetta - Šarapova (3) 6-3, 3-6, 6-4

Lisicki (22) - Falconi 6-0, 6-1 


 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani