Obavijesti

Sport

Komentari 31

Naletilić: Te cifre će biti veće i veće, ovo je sve samo početak

Naletilić: Te cifre će biti veće i veće, ovo je sve samo početak
3

Pa to više nije normalno! Kakve se samo cifre plaćaju za igrače. Gledao sam Coutinha u Liverpoolu. Riječ je o dobrom igraču, ali daleko od toga da on vrijedi 160 milijuna eura, čudi se Otto Barić

VIDEO

Gareth Bale je probio prvu barijeru, onu od 100 milijuna eura. To je bila prva etapa. Zatim je Neymar prešao 200 milijuna eura i otvorio novu nogometnu eru. Transfer Coutinha u Barcelonu je samo nastavak, a bit će toga još. Idućih će se godina trošiti još više te će transferi biti sve veći i veći, kaže nam Marko Naletilić, najpoznatiji hrvatski nogometni menadžer u svijetu.

Philippea Coutinha je Barcelona Liverpoolu platila 160 milijuna eura.

To je treći transfer u povijesti nogometa, veći je samo prelazak Neymara u PSG za 222 milijuna eura i dolazak Kyliana Mbappea na Park prinčeva, za koji će šeici u konačnici Monacu platiti 180 milijuna eura odštete.

- Idući veliki transferi mogli bi biti oni Paula Dybale iz Juventusa i Edena Hazarda iz Chelseaja. Oni će biti tu negdje ili čak veći od Coutinhova. Nogomet je biznis. Malo se stalo s kupovanjem igrača kad je bila financijska kriza u svijetu, ali to je sad prošlost. Ovome nema kraja, klubovi će nastaviti trošiti stotine milijuna eura - dodao je Naletilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Real se ubacio u zadnji čas, ali Coutinho je htio samo u Barcu
Real se ubacio u zadnji čas, ali Coutinho je htio samo u Barcu

Brazilac će danas biti predstavljen kao novo pojačanje Barcelone. Nije sporno da je riječ o kvalitetnom i atraktivnom igraču, ali odšteta od 160 milijuna eura šokirala je mnoge poznavatelje nogometa i nogometne stručnjake, poput Otta Barića.

- Pa to više nije normalno! Kakve se samo cifre plaćaju za igrače. Gledao sam Coutinha u Liverpoolu. Riječ je o dobrom igraču, ali daleko od toga da on vrijedi 160 milijuna eura. Pa toliko mogu vrijediti samo Cristiano Ronaldo i Leo Messi, eventualno tu još mogu staviti Neymara - rekao je bivši hrvatski izbornik i nastavio:

- U nogometu sam 70 godina, ali ove stvari sve manje razumijem. Nisu mi jasni navijači koji idu gledati svoje klubove u kojima je osam, devet, a negdje čak i po deset stranaca u prvih 11. To mi nema nikakvog smisla. Veliki klubovi bi trebali stvarati više svojih kvalitetnih igrača.

Barić je, dakle, jedan od onih koji misli da su mnogi nogometaši današnjice itekako precijenjeni. Među njima je, po njemu, i Coutinho, kojega po lošem pamte navijači Hajduka. Brazilac je u kolovozu 2012. u pobjedi Intera 3-0 na Poljudu zabio treći gol.

Na kraju je taj gol bio ključan, praktički je eliminirao Splićane iz Europe. Došli smo u vrijeme kad je za igrače normalno plaćati ovakve astronomske iznose. Ako se ovako nastavi, uskoro će biti probijena i granica od 300, a idućih godina i 500 milijuna eura.

  • 7.10.2010. - debitirao je za Brazil u prijateljskoj utakmici protiv Irana. U osam godina ima 32 nastupa i osam golova
  • 8 milijuna eura - platio je Liverpool Interu za njega
  • Espanyol - prije šest godina bio je na posudbi i odigrao je šest utakmica za ovaj klub
  • 68 - kilograma ima Philippe Coutinho
  • 5. - klub u karijeri mu je Barcelona
  • 400 milijuna eura - otkupna je klauzula koju je postavila Barcelona
  • 87.3 posto - točnih dodavanja imao je nedavno protiv Tottenhama u prvenstvu
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio